26. júna 2024

V ČR skandujú nech žije FICO, na Slovensku po ňom strieľajú

V ČR skandujú nech žije FICO, na Slovensku po ňom strieľajú/Tomino Okamura FB

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Na Václavskom námestí v Prahe vo štvrtok prebieha stretnutie politikov z európskej frakcie Identita a demokracia. Akcia s názvom „Čas na zmenu“ sa koná pod záštitou predsedu SPD Tomia Okamuru, ktorý ju popisuje ako „medzinárodné stretnutie vlastencov“, pretože na pódiu vystúpi rad konzervatívnych, euroskeptických politikov z celej Európy vrátane podpredsedu slovenského parlamentu Andreja Danka. Videoposolstvo si pripravila aj šéfka francúzskych krajne pravicových konzervatívcov Marine Le Penová, informujú české Parlamentní Listy.

Okamura na svojom facebookovom profile pozýval na akciu, ktorá vo štvrtok 23. mája od 17. hodiny prebieha na Václavskom námestí v Prahe. „Zúčastnia sa poprední politici vlasteneckých, konzervatívnych a euroskeptických európskych parlamentných strán z frakcie Identita a demokracia,“ pozýval Okamura.

Štvrtkový program ponúka okrem iného Marine Le Penovej a mnoho ďalších mien. „Napríklad Fabrice Leggeriho z Francúzska, ktorý bol sedem rokov šéfom Frontexu (2015-2022) a sám odstúpil po tom, čo mu eurokomisárka pre migráciu Ylva Johanssonová prikazovala, aby namiesto ochrany schengenských hraníc dovážal nelegálnych imigrantov do Európy,“ vymenováva Okamura.

https://www.facebook.com/reel/976044597057403

Ako zástupca Ficovej slovenskej vládnej koalície vystúpi podpredseda slovenského parlamentu Andrej Danko. „A, samozrejme, sa na vás teším aj ja osobne. Príďte, prosím, svojou prítomnosťou podporiť predstaviteľov vlasteneckých, konzervatívnych a euroskeptických politických strán. Je tesne pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré rozhodnú o ďalšom smerovaní Európskej únie. Náš program je jednoznačný: hovoríme jasné NIE migrácii, Green Dealu, euru, zrušenie práva veta členských štátov a podpore zbrojenia na Ukrajine!“ dodáva Okamura.

https://www.facebook.com/reel/468199022558685

Na demonštrácii sa zúčastnili aj predstavitelia Slovenskej národnej strany (SNS), jej predseda Andrej Danko a poslanci Národnej rady Rudolf Huliak, Adam Lučanský, či kandidátka do Európskeho parlamentu Romana Tabák.

Danko vystúpil so svojim prejavom. Podujatie má podľa SNS demonštrovať jednotu národných strán, čo považuje za dôležité. „Demonštrovanie jednoty národných strán. Spojenie národných strán v jednotlivých štátoch je tým najdôležitejším odkazom štvrtkovej demonštrácie,“ povedal šéf SNS.

Skandovali meno slovenského premiéra

Prítomní občania si spomenuli aj na predsedu vlády Roberta Fica a skandovali jeho meno: „Nech žije Fico, nech žije Fico,“ ozývalo sa z davu. Premiér sa aktuálne zotavuje zo strelných zranení, ktoré mu v stredu 15. mája spôsobil atentátnik na výjazdovom rokovaní v Handlovej.

Zdrtoj: eReport


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *