24. júna 2024

Naď klamal! Žiadna právna analýza o vývoze MIG-29 neexistovala!

Naď klamal! Klamár Naď, už si doškriekal

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Pamätáte sa na „slávne“ právne analýzy Jaroslava Naďa, ktoré ukazoval pre novinármi ale odmietol ich komukoľvek dať do ruky? To, z čoho už vtedy podozrievali mnohí, teda, že klame a žiadna analýza neexituje, sa ukazuje ako pravda. Informácie prináša štátny tajomník ministerstva obrany, Igor Melicher.

Naď klamal!

V úvode videa štátny tajomník MO SR upozorňuje, že systém protivzdušnej obrany S 300, poslala bývalá vláda na Ukrajinu až potom, čo táto vláda padla. Rozhodla o tom teda v vláda v demisii a na takéto vážne rozhodnutie týkajúce sa zahraničnej politiky nemala právo. Tento krok je napadnuteľný, informuje štátny tajomník.

V súvislosti s právnymi analýzami, ktoré predstavil bývalý minister obrany Jaroslav Naď, sa objavili otázky týkajúce sa ich existencie a obsahu. V minulosti Naď odmietal poskytnúť tieto dokumenty, čo vyvolalo podozrenia z ich neexistencie. Nedávne informácie od štátneho tajomníka ministerstva obrany, Igora Melichera, naznačujú, že tieto podozrenia mohli byť oprávnené.

Podľa dostupných zdrojov Naď nakoniec zverejnil právnu analýzu týkajúcu sa darovania stíhačiek MiG-29 Ukrajine, ktorá bola predmetom kontroverzie. Tento krok prišiel po tlaku zo strany verejnosti a médií, ktoré žiadali väčšiu transparentnosť. Zverejnenie dokumentu viedlo k diskusii o jeho dátumoch a obsahu, pričom niektorí ústavní právnici poukázali na nedostatky v analýze a rozpory v dátumoch, ktoré mohli naznačovať porušenie infozákona.

Táto situácia poukazuje na dôležitosť transparentnosti a zodpovednosti vo verejnej správe, ako aj na potrebu dôkladnejšieho preskúmania a overenia právnych dokumentov pred ich zverejnením.

Ďalšou témou sú stíhačky MIG 29. Tie odišli na Ukrajinu a Naď na tlačovej konferencii mával akousi analýzou.

Tvrdil, že má odbornú analýzu z ministerstva obrany, ktorá mu jednoznačne povoľuje, aby stíhačky poslal na Ukrajinu. Igor Melicher si na MO SR okamžite po prevzatí svojej funkcie urobil audit, preveril si každú jednu sekciu a pýtal sa, či na takejto analýze pracovali. „Žiadna takáto analýzy neexistuje,“ informuje Igor Melicher.

Dopĺňa, že dva mesiace potom, čo bývalý minister obrany Naď odovzdal stíhačky na Ukrajinu, začal mávať pred novinármi ďalšou, už vraj tou skutočnou analýzou. Melicher má však aj o tomto závažné informácie. Tých pár papierov, ktorými tam Naď mával, mu pripravil jeho priateľ, ktorý pôsobil ako riaditeľ na jednej sekcii a nebola to odborná analýza, bol to iba názor jeho priateľa. Nemala registratúrne číslo ani iné náležitosti, ktoré musí skutočný ministerský dokument mať.

Zdroj: Igor Melicher – Štátny tajomník Ministerstva obrany SR/eRepor/JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *