28. júna 2024

Markíza: Odmietame akékoľvek Kovačičove obvinenia z cenzúry

Markíza

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Markíza dáva ruky preč od Kovačiča: Odmietame akékoľvek obvinenia z cenzúry ako nekorektné a neodôvodnené. Dlhodobo sa vyhrieval na slniečku, teraz je v tieni vlastnej „výnimočnosti“. Moderátor TV Markíza Michal Kovačič si v priamom prenose dovolil niečo, čo pobúrilo i samotnú súkromnú televíziu. Ak si myslel, že dopadne ako viacerí rebelujúci umelci, teda že sa mu nič nestne, poriadne sa prerátal. Jeho zamestnávateľ s jeho konaním nesúhlasí a dáva od neho ruky preč.

Moderátor Michal Kovačič v závere nedeľnej diskusie „Na telo“ uviedol, že v Markíze prebieha boj o podobu spravodajstva. Hovoril o „škrtaní“ relácie a pokusoch o cenzúru. Televízia na jeho vyjadrenia reagovala a odmieta akékoľvek obvinenia z cenzúry ako nekorektné a neodôvodnené. Podľa stanoviska TV Markíza vždy prináša objektívne a nezávislé spravodajstvo. Redakcia spravodajstva pracuje v štandardnom režime s fungujúcim editorským procesom a v súlade s profesionálnymi a etickými normami.

Kovačič sa sťažuje na cenzúru a tlak, a vedenie Markízy na jeho slová reaguje. Boj o podobu spravodajstva v Markíze prebieha podľa dlhoročného moderátora už celé mesiace. Kovačič varoval, že ak to nezastavia, bude to mať zničujúce následky pre slovenskú demokraciu. V piatok Markíza avizovala, že bude hľadať vhodnejší formát nedeľnej politickej diskusie. Moderátor sa tiež sťažoval na pokusy o cenzúru v diskusiách, ktoré podľa jeho slov začali od začiatku roka. Relácia „Na telo“ sa stala za šesť rokov najcitovanejšou a najsledovanejšou diskusnou reláciou na Slovensku. Kovačič tiež pripomenul, že nič na tom nezmenil ani pártýždňový bojkot dohodnutý koaličnými politikmi. Je však paradoxné, že sa to deje v ten istý týždeň, kedy „Na telo“ získalo novinársku cenu. Moderátor tvrdí, že chcel týmto vyhlásením poskytnúť len niekoľko faktov pre porozumenie zákulisia médií. Slovensko práve teraz prežíva boj o orbanizáciu svojich televízií, a tento boj sa deje potichu a „plíživo“.

Markíza robila čo mohla, ale…

Michal Kovačič ako moderátor politickej diskusnej relácie Na telo sa už dlhí časa profiloval sťa by zástanca progresívcov a liberálov a svoje presvedčenie a názory koaličným politikom v štúdiu dával dosť otvorene pocítiť. Keďže tí s vzopreli a do jeho relácie v ostatných týždňoch odmietli chodiť, rozhodol sa pre revoltu  doslova zúfalý čin. Na záver nedeľnej relácie povedal, že relácia čelí tlakom nielen od politikov, ale aj od samotného vedenia televízie.

„Boj o podobu spravodajstva prebieha už celé mesiace. Čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj od vlastného vedenia,“ prezradil šokujúco Kovčič a dodal, že redakcia TV Markíza sa zomkla a neustále voči tlakom bojuje.

Odmietame akékoľvek obvinenia z cenzúry ako nekorektné a neodôvodnené. TV Markíza vždy prináša objektívne a nezávislé spravodajstvo.Stanovisko TV Markíza

„Slovensko práve teraz prežíva boj o orbanizáciu našich televízií,“ vyhlásil ďalej moderátor, ktorý ešte spomenul aj aktuálnu situáciu v RTVS. Podotkol, že ak sa nám tento proces nepodarí zastaviť, treba očakávať vážne následky pre demokraciu. Ak moderátor rátal, že za jeho revoltu sa „nič veľké“ nestne, zrejme sa prerátal, lebo televízia Markíza na tvrdú kritiku svojho moderátora obratom zareagovala. „Odmietame akékoľvek obvinenia z cenzúry ako nekorektné a neodôvodnené. TV Markíza vždy prináša objektívne a nezávislé spravodajstvo,“ uviedla pre Mediaklik v stanovisku TV Markíza.

Zdroj:

https://ereport.sk/tv-markiza-dava-ruky-prec-od-kovacic/
(1) Markíza reaguje na tvrdenia moderátora Michala Kovačiča o cenzúre a …. https://www.aktuality.sk/clanok/REOYNz3/markiza-reaguje-na-tvrdenia-moderatora-michala-kovacica-o-cenzure-a-tlakoch-na-redaktorov/.
(2) Markíza reaguje na Kovačičove slová: Odmieta obvinenia z cenzúry, toto …. https://www.interez.sk/markiza-reaguje-na-kovacicove-slova-odmieta-obvinenia-z-cenzury-toto-odkazuje/.
(3) Štandard – Kovačič sa sťažuje na cenzúru a tlak. Vedenie Markízy na …. https://standard.sk/672127/kovacic-sa-stazuje-na-cenzuru-a-tlak-vedenie-markizy-na-svojvolnost-redaktora.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *