28. júna 2024

R. Martiška: Pravda sa netvorí, pravda sa hľadá

Pravda sa netvorí, pravda sa hľadá/ilustrácia JNS

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


NOVINÁRSKU CENU DOSTÁVAM KAŽDÝ DEŇ!

Roman Martiška: Pravdu nepotrebujem tvoriť, pravdu potrebujem hľadať – ďakujem, že ju hľadáte so mnou/s nami…Nepotrebujem Novinársku cenu od Sorošovej nadácie ako moderátor Michal Kovačič, ktorý si ju po včerajšom výstupe môže dať do vitríny, aby mu na ňu sadal prach. Kovačič aj tak v časti verejnosti zostane politickým aktivistom.

Novinársku cenu dostávam každý deň a dostávam ju od Vás v podobe reakcií, komentárov a podporných správ. Nebudem hovoriť, že mám vplyv na verejnú mienku, nakoľko len píšem o tom, čo vidím a ponúkam názor, ktorý som získal na základe získaných faktov, a to bez toho aby niečo potreboval skresľovať.

Nerobím to sám, robíme to viacerí od Mimi Šramovej, Pala Kapustu, Eku Blaškovú, Dannyho, až po Infovojnu, Slobodný vysielač, Hlavný denník a ďalších. Niektorí to robíme zadarmo, iní už aj za nejaký honorár, ale jediné čo im na nás prekáža je, že to robíme naozaj nezávislo.

Práve preto veľmi ťažko znášajú stratu vplyvu. Moderátor Michal Kovačič sa kariéru politického aktivistu snaží zachrániť informáciami proti svojmu zamestnávateľovi. Nemám o spravodajstve Markízy dobru mienku, ale Kovačiča dobehol jeho aktivizmus a cena od nadácie spojenej so Sorošom mu je zbytočná, ak ho spoločnosť za novinára nepovažuje…

Každý komentár, každá správa, ale upozornenie na chybu v texte je pre mňa „cenou novinára“

Dokonca som už dostal aj Pulitzera, keď si moje komentátorské zručnosti všimol Michal Zoldy, komentátor na dôchodku, ktorého v krátkej dobe už budem musieť navštíviť, aby sme si na tykanie potriasli rukou.

Cenou je pre mňa každé zdieľanie, vyššou, samozrejme napr. to od Mimi Šramovej, ktorá mi tú čítanosť zvýši o ďalšie tisíce, pričom sme sa tiež ešte nestretli. Ocenením je keď vidím svoje meno v streame u Dannyho, ktorý Kovačičovi aj jeho druhom extrémne dvíha tlak.

Ešte raz naozaj si netrúfam povedať, že máme vplyv na verejnú mienku, a to v zmysle, že by sme ju menili na svoj obraz. Skôr naopak, my, sme prostredníkom, ktorý o tento vplyv oberá dnes už bývalý hlavný prúd, ktorý informáciami manipuloval. My neskresľujeme, my pracujeme s faktami, ktoré vidíte aj Vy.

Ja ďakujem za každú reakciu, správu, komentár, aj ten, ktorý ma upozorní na chybu, lebo ukazuje, že to reálne čítate. Môže Zuzana Petková hovoriť o tom, že ľudia hľadajú informácie v „bežných médiách“, čo je ďalšia nálepka, ale názorovú žurnalistiku už hľadáte niekde inde, a to je ďaleko viac ako novinárska cena od nejakej nadácie.

Pravdu nepotrebujem tvoriť, pravdu potrebujem hľadať – ďakujem, že ju hľadáte so mnou/s nami…

Roman Martiška TG


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *