28. júna 2024

Prieskum: Čo najviac prispelo k atentátu na premiéra Fica?

Prieskum SANEP: Čo najviac prispelo k atentátu na premiéra Fica?

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Prieskum SANEP: Čo najviac prispelo k atentátu na premiéra Roberta Fica? Slováci v tom majú jasno Exkluzívny prieskum spoločnosti SANEP pre ta3 skúmal nálady spoločnosti po atentáte na premiéra Roberta Fica. Viac ako šesťdesiat percent ľudí si myslí, že k spáchaniu atentátu najviac prispelo správanie a spôsob vyjadrovania opozičných predstaviteľov (61,6 %), organizovanie protivládnych demonštrácií (56,3 %) a mainstreamové médiá (55,4 %).

Respondenti tiež hodnotili, kto z predstaviteľov súčasnej slovenskej politiky najlepšie zvládol po atentáte na premiéra Fica najlepšie komunikovať s verejnosťou a prispieva k upokojeniu napätej situácie v spoločnosti. V tomto smere si najlepšie viedol budúci prezident Peter Pellegrini, dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová, minister vnútra Matuš Šutaj Eštok či minister obrany Robert Kaliňák. Naopak najmenej prispieva k upokojeniu napätia predseda SNS Andrej Danko a šéf hnutia Slovensko Igor Matovič.

Výsledky exkluzívneho prieskumu spoločnosti SANEP pre televíziu TA3 ukazujú, že atmosféra v slovenskej spoločnosti je stále napätá po atentáte na premiéra Roberta Fica. Ľudia majú rôzne názory na to, čo najviac prispelo k spáchaniu atentátu. Tu sú niektoré z hlavných zistení:

  1. Správanie a spôsob vyjadrovania opozičných politikov: Viac ako 60 % respondentov si myslí, že k spáchaniu atentátu najviac prispelo správanie a spôsob vyjadrovania opozičných politikov .
  2. Organizovanie protivládnych demonštrácií: Viac ako polovica respondentov považuje organizovanie protivládnych demonštrácií za faktor, ktorý sčasti prispel k atentátu .
  3. Mainstreamové médiá: Podiel na atentáte má podľa prieskumu aj mainstreamová média .
  4. Sociálne médiá: 53,7 % respondentov pripisuje podiel viny sociálnym médiám .

Agentúra SANEP tiež skúmala, či nenávistné prejavy na sociálnych sieťach prispievajú k tlaku, ktorý by mohol vyústiť do podobného činu. Viac ako 37 % opýtaných odpovedalo „určite áno“ .

Väčšina obyvateľov si myslí, že štát by mal razantnejšie postupovať proti prejavom neznášanlivosti a nenávisti na sociálnych sieťach .

Najlepšie v komunikácii s verejnosťou po atentáte sa podľa respondentov viedol novozvolený prezident Peter Pellegrini ¹. Naopak, predseda SNS Andrej Danko a šéf hnutia Slovensko Igor Matovič prispeli k upokojeniu napätej situácie v spoločnosti najmenej .

Tento prieskum bol uskutočnený v dňoch 24. až 28. mája 2024 na vzorke 2 400 opýtaných . Čítajte viac na ta3.com.

Zdroj:
(1) Prieskum SANEP: Čo najviac prispelo k atentátu na premiéra Fica? Slováci v tom majú jasno. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/711867-prieskum-sanep-co-najviac-prispelo-k-atentatu-na-premiera-fica-slovaci-v-tom-maju-jasno/.
(2) Prieskum SANEP pre ta3 po atentáte: Kto nesie podiel viny a kde má …. https://www.ta3.com/clanok/941469/prieskum-sanep-pre-ta3-po-atentate-kto-nesie-podiel-viny-a-kde-ma-zakrocit-stat-pellegrini-ziskal-klucove-prvenstvo.
(3) Prieskum SANEP pre ta3: Ficov Smer s odstupom prvý, PS a Hlas tesne pri …. https://spravy.pravda.sk/parlamentne-volby-2023/clanok/680044-prieskum-sanep-pre-ta3-ficov-smer-s-odstupom-prvy-ps-a-hlas-tesne-pri-sebe-olano-mimo-hry/.
(4) Prieskum SANEP pre ta3: Smer už prerástol 20 %, PS stúpa … – Pravda.sk. https://spravy.pravda.sk/parlamentne-volby-2023/clanok/676671-prieskum-sanep-pre-ta3-smer-uz-prerastol-20-ps-stupa-hlas-straca-sns-tesne-v-parlamente/.
(5) Prieskum SANEP pre ta3: Ficovi by stačila trojkoalícia, PS a Hlas sú …. https://spravy.pravda.sk/parlamentne-volby-2023/clanok/681810-prieskum-sanep-pre-ta3-fico-bezpecne-prvy-ps-a-hlas-pri-sebe-sas-to-ma-nahnute/.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *