30. júna 2024

ÚIS po 2,5 roku, OBŽALOVAL SIEDMYCH ČURILOVCOV

Všetkých osem krajských súdov rozhodlo, že ministerstvo vnútra neporušilo zákon pri postavení čurillovcov mimo službu.

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) ukončil prípad, mediálne známy ako čurillovci, návrhom na podanie obžaloby na siedmich obvinených policajtov. Spis už odovzdal dozor vykonávajúcemu prokurátorovi. Hovorkyňa ÚIS, Andrea Dobiášová, informovala, že J.Č., P.Ď., Š.M., M.S., B.D., R.M. a P.S. sú obvinení z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Okrem toho je P.Ď. obvinený aj z trestného činu marenia úlohy verejného činiteľa. Prípad bol ukončený po 2,5 rokoch vyšetrovania, počas ktorého bolo prepočutých osemtisíc hodín zvukového záznamu a spracovaných 15 spisových zväzkov so 6678 stranami.

Zdroje:
(1) ÚIS navrhol podanie obžaloby na siedmich policajtov, tzv. čurillovcov. https://www.teraz.sk/slovensko/uis-navrhol-podanie-obzaloby-na-siedmi/798464-clanok.html.
(3) BRIEF: ÚIS navrhol podanie obžaloby na siedmich policajtov, tzv …. https://www.noviny.sk/slovensko/929549-brief-uis-navrhol-podanie-obzaloby-na-siedmich-policajtov-tzv-curillovcov.
(4) Úrad inšpekčnej služby navrhol podanie obžaloby na siedmich …. https://tvnoviny.sk/domace/clanok/899329-urad-inspekcnej-sluzby-navrhol-podanie-obzaloby-na-siedmich-policajtov-okolo-jana-curillu.
(5) undefined. https://bing.com/search?q=.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *