28. júna 2024

M. Šutaj Eštok: Ľudia sa konečne dozvedia pravdu o Čurillovoch

Matúš Šutaj Eštok

Zdielajte

Konflikt v polícii, ktorý počas predchádzajúcich vlád traumatizoval spoločnosť, sa výrazne priblížil k vyriešeniu, komentuje situáciu v polícii, zneužívanej na politické účely počas minulej vlády, súčasný minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Jeho vyjadrenie na sociálnej sieti citujeme v nezmenenej podobe.

Policajná inšpekcia ukončila prípad “elitných vyšetrovateľov” Čurillovcov obvinením siedmich z nich z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa. Teraz je rad na prokuratúre a súdoch, aby o prípade definitívne rozhodli.

Celé mesiace čakala slovenská verejnosť na to, aby sa o činnosti Čurillovcov dozvedela pravdu. Čakala aj preto, že bývalý minister vnútra Mikulec zrušil vyšetrovací tím Oblúk, ktorý činnosť Čurillovcov preveroval.

Bývalý policajný prezident Hamran namiesto riadenia polície blúznil pred kamerami o “silách dobra a temna” a namiesto vyvodenia zodpovednosti svojich miláčikov povyšoval do významnejších funkcií.

Dnes sa na nás pozerá vo fešnom obleku z bilbordov ako kandidát do Európskeho parlamentu, a napriek tomu, že je dávno politikom, médiá mu bez hanby nechávajú priestor na dehonestovanie práce polície.

A žiaľ, aj pani prezidentka, ktorá inak ponechala množstvo podozrivých prípadov bez komentára, sa do kauzy Čurillovci zapojila veľmi nevhodným a jednostranným vyjadrením – na obhajobu ľudí, ktorí dnes skončili s návrhom inšpekcie na podanie obžaloby.

Prípad Čurillovcov je typickým znakom nešťastného obdobia bývalých vlád, kedy sa trestné právo zneužívalo na politický boj proti vtedajšej opozícii.

Som rád, že sa toto obdobie skončilo a polícia dnes robí presne to, čo robiť má: pomáha a chráni, a nepletie sa do politiky. Ľudia si však o minulosti zaslúžia vedieť pravdu – a tá je teraz v rukách prokurátorov a sudcov.

ZDROJ: FB Matúš Šutaj Eštok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *