29. septembra 2024

Klaus: Nechcete atentáty? Nech si dá Vášáryová pozor jazyk

Václav Klaus bol v xtv.cz hosťom moderátora Luboša Xavera Veselého, kde okrem iného hovoril o atentáte na Roberta Fica, ale aj Magde Vášáryovej

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Exprezident Václav Klaus bol v xtv.cz hosťom moderátora Luboša Xavera Veselého, kde okrem iného hovoril o atentáte na Roberta Fica, ale aj o diplomatke Magde Vášáryovej. Podľa Klausa je liekom na zabránenie ďalšiemu útoku na politika to, aby si osoby ako pani Vášáryová dávali pozor na svoj jazyk a nepoužívali výrazy ako „spodina“ a pod. „Pretože áno, vedie to k poblázneniu spoločnosti, k nenávisti a nepriateľstvu. A to motivuje ľudí ako strelec, ktorý to práve urobil. Takže áno, naozaj by som zaradil jednotlivcov ako pani Vášáryová medzi vinníkov za to, že sa to vôbec mohlo stať,“ povedal Klaus.

Úvodná téma patrila majstrom sveta v ľadovom hokeji. „Bolo to úžasné. Nebol som na štadióne, ale bol som v skupine mnohých ľudí. Bol to úžasný večer a úžasná atmosféra. Je neuveriteľné, že sa to podarilo v takom veľkom tímovom športe. Aby sme jej dali jednu hviezdu, ktorá sa vzpiera všeobecným charakteristikám našej krajiny, našej doby, našej spoločnosti, vďaka neuveriteľným ambíciám našich rodičov, vďaka neuveriteľným ambíciám konkrétneho človeka, akým bola napríklad Ledecká, ale v kolektívnych športoch sme už dlho jednoducho koktali, pretože spoločnosť ako celok nefunguje. A preto je problém dať dokopy aj pár ľudí. A tu sa v hokeji všetko podarilo, zapadlo to na svoje miesto, takže je to radostná chvíľa,“ povedal Klaus.

Xaver Live

„Musíme byť veľmi opatrní, aby skutočnosť, že náš tím po úžasnom výkone vyhral majstrovstvá sveta úžasným spôsobom, aby si každý Čech znova rozmyslel, že som majster sveta, čo je trochu pocit, ktorý tu v určitom momente prevládal, takže buďme opatrní. V mnohých súťažiach iného typu sa nám až tak nedarí,“ poznamenal Klaus.

„Viedlo to k posilneniu nášho nedostatku sebavedomia a sebaúcty.

Pretože zrazu si ľudia uvedomili, že v niečom môžeme uspieť a môžeme robiť dobre, nielen mať okolo seba zlyhania, takže si myslím, že to v istom zmysle pomohlo našej malej krajine. A to ma nesmierne teší. Je to otázka toho, ako dlho to bude trvať, myslím si, že globalisti a europeisti zásadne nechcú tieto súťaže, vidíme to na tom, že chcú klubové súťaže, kde hrá Turek a niekto zo Zambie a Venezuely. Nechcú súťaže, kde sa hrá štátna vlajka. To je to, čo Európa strašne nenávidí.

Viem, že v roku 2009, keď sme mali slávne predsedníctvo, sa uskutočnilo stretnutie samitu EÚ s vonkajším svetom, s partnerstvami s tretími krajinami a mal som večer s hlavami európskych krajín a s vedúcim predstaviteľom EÚ, potom s Komisiou, mal som večer v Žofíne. A hrali sme hokej so Švédskom. Mali sme slávnostnú večeru, kde sme mali asi desať stolov, všetci sledovali, ako to dopadlo, a ja som to nevydržal a povedal Barrosovi, vtedajšej hlave EÚ: Vážený pán predseda, dúfam, že sa to už nikdy nezopakuje, že bratská krajina v EÚ už nikdy nebude bojovať proti inej bratskej krajine v EÚ,“ provokoval Klaus. že už nechce, aby sa zápas Česko – Švédsko konal. „Samozrejme, že sa vrteli a nechceli to počuť, ale o tom to celé je,“ povedal Klaus.

Rozhovor potom pokračoval atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica. „Veľmi prajem Robertovi Ficovi, aby sa uzdravil. Určite pre neho nebude ľahké vrátiť sa do normálneho politického života. A je to niečo, na čo si musíme všetci dávať pozor. Nesmieme podporovať nenávisť medzi ľuďmi, nepriateľstvo, delenie na dobré a zlé, dobré a neviem aké, musíme byť veľmi opatrní,“ povedal Klaus.

Moderátor Luboš Xaver Veselý nedávno ostro kritizoval diplomatku Magdu Vášáryovú, ktorá voličov Ficovej strany nazvala „spodinou“, „besnotou“, „fašistami“. „Nemôžem sa zbaviť dojmu, že toto je živná pôda, ktorá živí skutočnosť, že nakoniec sa ten blázon, ktorý niekde dozrieva, rozhodne vytiahnuť zbraň,“ povedal Veselý.

Aký je podľa Klausa liek?

„Nápravou je, aby ľudia ako pani Vášáryová už nikdy nevyslovovali slová ako spodina, spodina, fašisti. Pretože áno, vedie to k poblázneniu spoločnosti, k nenávisti a nepriateľstvu. A to motivuje ľudí ako strelec, ktorý to práve urobil. Takže áno, naozaj by som zaradil jednotlivcov ako pani Vášáryová medzi vinníkov, že sa to vôbec stalo,“ povedal.

Klaus tiež odmietol výraz používaný v súvislosti s atentátom na Fica, že slovenského premiéra zastrelili. „Bola to úmyselná politická vražda so všetkým, čo slovo ‚politická vražda‘ znamená,“ povedal Klaus a dodal, že zľahčovanie takejto veci je absolútne neprijateľné.

Moderátor Veselý potom citoval časť rozhovoru, ktorý viedol jeho kolega z XTV s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. „Vojnu na Ukrajine musia prevziať politici od generálov. Ak by bol prezidentom Donald Trump, nebola by žiadna vojna. EÚ nás vydiera, chceme to zmeniť, nie odísť.“

„To všetko sú moje slová alebo slová blízke mne. Jednoducho odovzdať to, čo sa deje na Ukrajine, politikom z radov vojakov, to je úplne jasná vec. V inej terminológii: Prestaňte strieľať a začnite konať. A to zvyčajne nie je akcia guľometníkov alebo tých, ktorí dávajú rakety do nejakej húfnice, z ktorej sú vystrelené. To musia byť politici a na to máme politikov, a to je ich práca. Takže nakoniec, rýchle odovzdanie tejto otázky vyjednávačom je mojím mottom už dva roky. Takže skutočnosť, že Viktor Orbán to hovorí, je úplne správna a ja to podporujem na 100%. Keby len bola pravda, že ak by prišiel Donald Trump, zastavil by to na druhý deň. Na rozdiel od Viktora Orbána by som to podmienil. Povedal by som: Prial by som si, aby to urobil, nie aby to urobil na 100 percent,“ povedal Klaus.

Zdroj



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.