28. júna 2024

M. Š. Eštok-dajme atentátnikovi jasnú odpoveď a príďme voliť!

M. Š. Eštok-dajme atentátnikovi jasnú odpoveď a príďme voliť!

Zdielajte

Matúš Šutaj Eštok: Som presvedčený, že dôvodom nenávisti v národe nie sú žiadne zmeny na Špeciálnej prokuratúre, žiadne zmeny v trestnom zákone, žiadne zmeny v RTVS. Dôvodom je to, čo z nich vyrobili mnohí politici a mnohé médiá.
 
Kvôli zmenám, ktoré by im pred pár rokmi pomaly nestáli za pozornosť, organizovali masové protesty, ohovárali Slovensko v zahraničí a vychádzali s čiernymi titulnými stránkami. Navodzovali atmosféru, že demokratická Slovenská republika je nejakou banánovou krajinou, ktorá smeruje do politického pekla a túto cestu treba za každú cenu zastaviť.

Aj atentátnik od mnohých politikov i médií počúval, aká katastrofa sa na Slovensku deje. A rozhodol sa ju zastaviť sám, výstrelmi do tela predsedu demokratickej a legitímnej vlády.
Kľúčovým predpokladom demokracie je rešpekt k výsledkom rozhodnutia ľudí v akýchkoľvek voľbách alebo referende. Nemôžeme pár týždňov po zvolení legitímnej a demokratickej vlády zvolávať protesty, aby odišla. Nemôžeme písať, že nový prezident bol zvolený podvodom, len preto, že výsledok sa nám nepáči.

A tu sa dostávam k sobotňajším eurovoľbám.

Ony totiž nebudú len o tom, kto nás bude zastupovať v Európskom parlamente. Budú aj o tom, či chceme na Slovensku riešiť našu budúcnosť vo volebných miestnostiach, alebo s pištoľami na námestiach. Lenže ak má platiť prvá možnosť, je nevyhnutné mať k volebnému výsledku rešpekt, ktorý sa po posledných dvoch voľbách jednoducho vytratil.

Väčšina spoločnosti totiž v slobodných a demokratických voľbách do Národnej rady jasne povedala, ako si predstavuje ďalšie smerovanie Slovenska. V prezidentských voľbách jasne povedala, akého si želá prezidenta. A s týmto jasným a zvrchovaným rozhodnutím voliča, jediného nositeľa moci v Slovenskej republike, sa časť politikov, médií i rôznych organizácií dodnes nevyrovnala.
A preto vás všetkým prosím: poďme im to povedať znova!

Povedzme spoločne, že zranené Slovensko zachránime iba rešpektom k vôli väčšiny! Povedzme veľmi jasne, že si želáme Slovensko hrdé a sebavedomé, ale aj demokratické a pokojné!
Rezignovať po atentáte na svoje volebné právo by bola tá najväčšia chyba. Práve teraz sa nesmieme nechať zastrašiť, práve teraz si demokraciu nesmieme nechať rozvrátiť. Prejavme svoj politický postoj tam, kde sa prejavovať má: vo volebnej miestnosti. A preto vás ešte raz všetkých prosím: dajme atentátnikovi jasnú odpoveď a príďme voliť!

Matúš Šutaj Eštok


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *