28. septembra 2024

Orbán: Európe musíme zabrániť, aby sa vrhla do vojny

Denník Politico a zosmiešňovanie Viktora Orbána

Zdielajte....

Európe musíme zabrániť, aby sa vrhla do vojny, do vlastnej záhuby. Na veľkej demonštrácii v Budapešti na to vyzval Viktor Orbán. Európa sa podľa neho medzitým pripravuje na vojnu, ktorá sa pre ňu stane cestou do pekla.

Desaťtisíce Maďarov vyšli do ulíc Budapešti. Na demonštrácii vystúpil aj premiér Viktor Orbán vyzývajúci na mier na Ukrajine. „Nikdy predtým sa toľko ľudí nepostavilo za mier. Sme najväčšie mierové sily, najväčšie mierové sily v Európe,“ povedal. Podľa neho sa Európa rúti do vojny.

Ulice Budapešti boli podľa agentúry Reuters presakujúce. Desaťtisíce Maďarov tam vyšli do ulíc a rozhodli sa hlasno podporiť svojho premiéra Viktora Orbána. Prosili okrem iného Boha, aby dosiahol pokoj. Skandovali heslá ako „Maďarsko-Uhorsko“ a „Daj nám pokoj, Pane“.

Dav pochodoval od budapeštianskeho Reťazového mosta pozdĺž budovy parlamentu na Margitin ostrov, kde sa Orbán prihovoril svojim stúpencom. „Nikdy predtým sa toľko ľudí nepostavilo za mier. Sme najväčšie mierové sily, najväčšie mierové sily v Európe,“ povedal Orbán. „Európe treba zabrániť, aby sa vrhla do vojny, do svojej vlastnej záhuby. Európa sa dnes pripravuje na vojnu s každodennými oznámeniami o odovzdaní nového úseku cesty do pekla,“ dodal.

A ľudia v dave s ním súhlasili. „Bojujeme za mier,“ povedal 62-ročný Zoltán, ktorý sa zúčastnil pochodu. „Musíme obrátiť Európsku úniu iným smerom, aby sme sa vyhli vojne… Rétorika prichádzajúca z Francúzska, Veľkej Británie a Nemecka jasne chce vojnu – s pomocou USA.“

Okrem toho Orbán hlasno obhajoval amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktorý by sa rád vrátil do Oválnej pracovne v Bielom dome. Po Trumpovom odsúdení na newyorskom súde sa Orbán vyjadril jasne. Trump je podľa neho „čestný človek“. „Ako prezident vždy kládol Ameriku na prvé miesto, vzbudzoval rešpekt po celom svete a využíval tento rešpekt na budovanie mieru,“ uviedol Orbán na sociálnej sieti X. O jeho príspevku informovala americká spravodajská televízia CNN. „Nech ľudia vynesú svoj verdikt v novembri! Pokračujte v boji, pán prezident!“ dodal Orbán.

Medzitým Ukrajina začala používať nové americké zbrane, ako aj ďalšie dodávky munície. Jeho činnosť je zameraná aj na základne v zahraničí. A existuje vážna diskusia o tom, ako ďaleko na ruské územie môžu strieľať.

„Nedávne komentáre amerických predstaviteľov a mediálne správy naznačujú, že existuje nejednoznačnosť v tom, čo USA výslovne povolili v súvislosti s týmito údermi a signály, že USA sú otvorené rozšíreniu týchto povolení na ďalšie oblasti na Ukrajine, ak by ruské sily začali útočné operácie inde,“ napísal vo vyhlásení Inštitút pre štúdium vojny (ISW) so sídlom vo Washingtone.

Ukrajinskí predstavitelia nedávno varovali, že ruské sily sa sústreďujú v Kurskej a Brjanskej oblasti. Hneď za hranicou v blízkosti ukrajinského regiónu Sumy. A Rusi mohli udrieť prakticky kdekoľvek pozdĺž tisíc míľ dlhého frontu. Zvýšená pravdepodobnosť ďalších ruských útočných operácií na severe Ukrajiny by si vyžadovala, aby ukrajinské sily prerozdelili existujúce zdroje na odstrašenie alebo obranu proti útočným operáciám, čím by sa vytvorili príležitosti pre ruské sily inde na bojisku. Ak by však Ukrajinci mohli zaútočiť na každé väčšie zoskupenie vojakov pripravené na ruskej strane hranice, velitelia Kremľa by museli plánovať svoje operácie inak.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj priznal, že jeho vojaci majú problém. Zelenskyj pripustil, že niektoré ukrajinské rezervné brigády majú stále nedostatok personálu a povedal, že pomalý príchod americkej bezpečnostnej pomoci komplikuje úsilie Ukrajiny efektívne zapojiť rezervy do prebiehajúcich obranných operácií. Inými slovami, Zelenskyj tvrdí, že na front nemožno poslať nedostatočne personálne a materiálne vybavené brigády, aby kládli odpor ruským jednotkám. Podľa Zelenského, keď budú vojaci dostatočne vybavení, situácia Ukrajincov sa zlepší.

Zdroj



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.