28. júna 2024

Do kedy budeme trpieť špinavosti RTVS a Havrana

Do kedy budeme trpieť špinavosti RTVS a Havrana

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Nuž, ja to naozaj inak nazvať neviem, len ako zámerná provokácia! Aj RTVS ako médium tzv. hlavného prúdu, kričí, aby sa politici všetkých politických subjektov zdržali prejavov, ktoré by spoločnosť v tejto dobe Fico-atentátovej, rozdeľovali a aby sa snažili spoločnosť upokojovať napr. aj tým, hlavne tým, že nebudú doslova druhú stranu názorového spektra zámerne provokovať, čím ich priaznivcov a voličov postavia opäť ešte do väčšieho názorovo-emočného protikladu!

A RTVS urobí absolútne úplný opak!

RTVS sa búri voči chystanej legislatívnej zmene o verejnoprávnom médiu z RTVS na STVR a to tým, že odmietajú, žeby si dnešná RTVS neplnila povinnosti, ktoré jej pri jej vysielaní vyplývajú zo zákona o RTVS.

Nuž teda, čo najhlavnejšie z tohto Zákona pre RTVS vyplýva (včera, dnes i zajtra!)?

Nuž „len“ toto – § 3 – Poslanie Rozhlasu a televízie Slovenska – bod (3), ods. b) – „poskytujú nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí v Slovenskej republike i v zahraničí na slobodné utváranie názorov,“ – https://www.zakonypreludi.sk/zz/2010-532

A dnes večer (4.6.2024) RTVS opäť ide „dodržať“ túto najhlavnejšiu časť zákona o RTVS, tak ako vždy doteraz v relácií – „Večera s Havranom“ – https://www.rtvs.sk/televizia/program/14084/470106

Michal Havran – no, čo už o ňom napísať?

Toto má byť nestranný moderátor, ktorý prináša divákom „verejnoprávnej“ RTVS vo svojom obsahu vyvážené a pluralitné názory? Veru, ani náhodou! Michal Havran je tvrdý neoliberál! Michal Havran je spolupracovníkom napr. Sme.sk – https://www.sme.sk/aut/419/michal-havran

Michal Havran ešte ani raz nemal vo svojej relácií na obrazovkách RTVS(!) vyváženú zostavu tak, aby bola zaručená pluralita, teda rôznorodosť názorov! (presne ako svojho času Ostrihoňová v relácií – „Silná zostava“) Vždy to bolo proti všetkému, čo akokoľvek, čo i len najmenej súviselo zo SMER-SSD a vždy to bolo jednoznačne za ich politických a iných oponentov!

A presne to isté bude dnes večer na RTVS Michal Havran predvádzať opäť

Mne osobne to pripadá už ako vedomá a cielená provokácia voči tej časti slovenskej verejnosti, ktorá volila a sympatizuje s dnešnou vládnou koalíciou a s tými mimoparlamentnými politickými subjektami, ktoré sú takmer na rovnakej politickej vlnovej dĺžke s dnešnou vládou a jej vládnou koalíciou (napr. HNUTIE REPUBLIKA).

V dnešnej relácií – „Večera s Havranom“, si Michal Havran zaumienil, že bude „vyvážene a pluralitne“ diskutovať na tému – „Sú politické diskusie v ohrození?“

(link som uviedol už vyššie v texte tohto článku)

Jeho „vyvážená a pluralitná“ zostava je takáto – Tibor Búza (producent, bývalý programový riaditeľ STV), Jana Krescanko Dibáková (novinárka, moderátorka), Richard Dírer (novinár, moderátor), Václav Moravec (redaktor, moderátor a vysokoškolský pedagóg žurnalistiky)

Na úvod k ním, otázka – v čom sú ich názory v tejto téme odlišné? Nuž, absolútne v ničom!

Opäť si budú na hromádke hrkútať a opäť budú doslova mediálne kopať do samotného Fica, do SMER-SSD, do HLAS-SD, do SNS, do HNUTIA REPUBLIKA a do všetkých tých, ktorí súhlasia s dnešnou vládnu garnitúrou!

Takže rozoberiem každého jedného hosťa „nestranného, vyváženého a pluralitného“ Michala Havrana, po jednom v skratke.

Tibor Búza – v apríli 2018 odchádza z RTVS po nezhodách s vtedajším GR RTVS Jaroslavom Rezníkom – https://medialne.trend.sk/televizia/rtvs-konci-programovy-riaditel-televizie-tibor-buza

A dnes 04. júna 2024 (aká to náhoda, že práve dnes večer bude aj u Havrana na RTVS?!) v Aktuality.sk vychádza takýto článok – „Televízny manažér Búza: Vláda chce zoštátniť RTVS, ale načo im to bude, ak to nebude nik sledovať?“

https://www.aktuality.sk/clanok/maYzoCY/televizny-manazer-buza-vlada-chce-zostatnit-rtvs-ale-naco-im-to-bude-ak-to-nebude-nik-sledovat-podcast

Takže postoj tohto havranovho hosťa dnes večer na RTVS, k zmene zákona z RTVS na STVR, bude aký?

Nuž jasne, že jednoznačne odmietavý! A jeho názory v diskusií budú jednoznačne proti dnešnej Vláde SR!

Jana Krescanko Dibáková – nuž, čo k tejto osobe dodať? Každý, kto pozorne sleduje mediálne prostredie, to mediálne prostredie, ktoré si hrdo hovorí, že sú mediálnym hlavným prúdom vie, že Dibáková je jednoznačne proti dnešnej Vláde SR!

Dibáková bude s najväčšou pravdepodobnosťou u Havrana tvrdiť a všakovako to bude „faktami“ podopierať, že to, že skončila v TV JOJ v relácii „Na hrane“, je výhradne dielo Fica a jeho dnešnej vládnej koalície!

A aký postoj bude mať Dibáková k zmene zákona z RTVS, na zákon o STVR?

Nuž presne ten istý, ako k nej „pluralitne a vyvážene“ spoludiskutujúci Tibor Búza!

Richard Dírer – absolútne to isté, čo Dibáková! Aký iný názor na dnešnú Vládu SR a na zmenu zákona o RTVS, na zákon o STVR očakávať od moderátora, ktorý musel na obrazovkách TA3 skončiť lebo už ani vedenie TA3, sa už akosi nevedelo stotožniť s jeho „nestrannosťou, vyváženosťou a pluralitou“, hlavne v jeho úvodníkoch pred nedeľnou reláciou na TA3 – „V politike“?

Takže, aký postoj bude mať Dírer k zmene zákona z RTVS, na zákon o STVR?

Nuž presne ten istý, ako k nemu „pluralitne a vyvážene“ spoludiskutujúci Tibor Búza a J. K. Dibáková!

Václav Moravec – takmer verná česká kópia našich dvoch moderátorov RTVS, relácie O 5 minút 12 – Marta Jančkárová a Marek Makara.

Tento moderátor českej verejnoprávnej TV, nedeľnej relácie „Otázky Václava Moravce“, s absolútnou istotou nebude v dnešnej večernej relácií RTVS obhajovať kroky dnešnej slovenskej vlády, aby zanikla RTVS a vznikla STVR!

A prečo si dovolím niečo takéto o Moravcovi tvrdiť?

Nuž tak nar. aj pre toto – „Moderátor ČT Moravec: Politici ako Fico sa v honbe za hlasmi dopúšťajú vecí, ktoré ich dobehnú“ – https://dennikn.sk/3577895/moderator-vaclav-moravec-spolocnost-vybicovana-emociami-nakoniec-pozerie-vlastne-deti/

Na základe tohto jeho vyjadrenia na adresu Fica, ešte zo septembra 2023, pre protificovský Denník N, môžeme dnes večer od neho očakávať, že povie, že Fico si za atentát na neho samého môže sám, že ho to jednoducho už dobehlo?!

Neviem, uvidíme.

A ešte jeden príklad, prečo som presvedčený, že český moderátor českej verejnoprávnej ČT, bude na rovnakej názorovej platforme proti dnešnej slovenskej vláde, ako všetci ostatní v štúdiu, je aj tento fakt – dňa 26. mája 2024 v nedeľnej relácií ČT – „Otázky Václava Moravce“, si Václav Moravec zavolal v prvej časti tejto relácie na tému – „Mírnění vášní v politice. Je vůbec možné?“ – za slovensku stranu Eduarda Hegera, ako to bývalého premiéra Vlády SR!!!

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126672097-otazky-vaclava-moravce/224411030500526

Je toto vôbec možné?!

Takže 11 dní po tom, čo na Slovensku bol na predsedu Vlády SR – Roberta Fica, spáchaný odsúdeniahodný atentát, si Václav Moravec zavolá do štúdia diskutovať o zmiernení politického napätia, aj na Slovensku, Eduarda Hegera, najväčšieho to politického oponenta Roberta Fica?!

Teda nezavolal si niektorého z terajších slovenských ministrov, ale politického, doslova politického nepriateľa, vo vzťahu k Ficovi!

To znamená, že V. Moravec je vo vzťahu k dnešnej slovenskej Vláde a jej predstaviteľom, presne na tej istej názorovej rovni, ako ich celá česká vláda a aj ich prezident, ktorí odmietajú na oficiálnej úrovni s dnešnou našou slovenskou vládou komunikovať! Takže, aký postoj bude mať dnes večer na obrazovkách RTVS, Moravec k zmene zákona z RTVS, na zákon o STVR?

Nuž presne ten istý, ako k nemu „pluralitne a vyvážene“ spoludiskutujúci Tibor Búza, J. K. Dibáková, Richard Dírer a samozrejme aj samotný moderátor Michal Havran! Tu som jasne na faktoch dokázal, že dnešné vedenie RTVS nie je schopné zabezpečiť, aby RTVS bola naozaj vyvážená a pluralitná!

Že RTVS v dnešnej podobe nie je reformovateľná a ani inak opraviteľná!

A preto je potrebné, aby RTVS, ako verejnoprávny subjekt zanikla a aby vznikol nový, naozaj vyvážený a pluralitný, naozaj verejnoprávny subjekt – STVR!

Ak by dnešné vedenie RTVS bolo vyvážené a pluralitné, tak by do štúdia dnes večer pozvali na túto tému diskutovať aj napr. Anku Žitnú, ktorú kvôli rozhovore s Jefrreym Sachsom doslova vykopli z TA3 ( https://www.youtube.com/watch?v=pW-2FEmOfw4&ab_channel=JohnSpectator ) a rovnako aj Vahrama Chuguryana, ktorého vtedajší GR RTVS Jaroslav Rezník vyhodil na mediálnu ulicu pre dôvod, ktorý vtedy „naj“ vystihol, ako ináč, ak nie Denník N, takto – „Šéf spravodajstva RTVS končí. Keď Rusko útočilo na Ukrajinu, Jednotka vysielala dokument o potápaní a taliansky seriál“ – https://dennikn.sk/2736408/sef-spravodajstva-rtvs-konci-ked-rusko-utocilo-na-ukrajinu-jednotka-vysielala-dokument-o-potapani-a-taliansky-serial/

A hlavne aj preto lebo dal priestor Janovi Čarnogurskému povedať svoj pohľad a názor na konflikt na Ukrajine, ktorý nebol v súlade s tým, čo sa vtedy mohlo o tomto konflikte hovoriť!

Treba k tomuto ešte niečo dodať?

Autor: ferro


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *