28. septembra 2024

Šimečka útočil na GP, ten mu to dnes vrátil mokrým vechťom po čumáku

Kritické slová Žilinku majú pointu

Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


V súčasnom politickom prostredí Slovenska sa objavujú otázky týkajúce sa stability a integrity politických strán. Nedávne vyjadrenia Michala Šimečku, lídra Progresívneho Slovenska, poukazujú na obavy z možného rozpustenia jeho strany, čo je téma, ktorá rezonuje v kontexte demokratických procesov a právneho štátu. Generálna prokuratúra SR, vedená Marošom Žilinkom, sa zaviazala posúdiť podnety na rozpustenie strany v zákonnej lehote, čo je krok, ktorý môže mať významný dopad na politickú scénu v krajine. Podľa dostupných informácií, po atentáte na Roberta Fica, bolo podaných päť podnetov na rozpustenie Progresívneho Slovenska.

Michal Šimečka vyjadril nádej, že generálny prokurátor nebude v tejto záležitosti postupovať politicky motivovane a že podnety budú rýchlo zamietnuté, najmä vzhľadom na blížiace sa voľby do Európskeho parlamentu. Tento prípad je príkladom toho, ako politické a právne procesy môžu byť prepojené a ako môžu ovplyvniť verejnú dôveru v inštitúcie. Zároveň je to pripomienkou histórie politických strán na Slovensku, ktoré čelili podobným výzvam, ako je napríklad prípad Kotlebovej strany, ktorá bola v minulosti predmetom diskusie o rozpustení.


Maroš Žilinka – generálny prokurátor SR

K včerajšiemu Fb vyhláseniu podpredsedu Národnej rady SR Michala Šimečku k podnetom na podanie žaloby na rozpustenie politického hnutia Progresívne Slovensko (PS), v ktorom

– „dúfa, že podnet nebude pre generálneho prokurátora zámienkou na politikárčenie“,

– v súvislosti s európskymi voľbami uvádza, že „ak by do toho akýmkoľvek spôsobom skúšal zasiahnuť generálny prokurátor, vybral by sa na skutočne veľmi, veľmi tenký ľad.“

Pri výkone pôsobnosti generálneho prokurátora som vždy postupoval striktne podľa zákona, dôsledne odmietajúc akékoľvek vplyvy či záujmy a chrániac verejný záujem.

Tak budem postupovať aj pri vybavovaní podnetov fyzických osôb a právnických osôb na podanie žaloby na rozpustenie politického hnutia PS.

Musím sa dôrazne ohradiť voči verejnému prezentovaniu čo aj len úvah o akejsi zámienke na politikárčenie z mojej strany, či dokonca možného zasahovania do európskych volieb. Nikdy som sa nenechal a ani nenechám vťahovať do politických hier. Rovnako odmietam vytváranie tlaku na moju rozhodovaciu činnosť nemiestnymi výrokmi jedného z najvyšších ústavných činiteľov o mojom „vybraní sa na skutočne veľmi, veľmi tenký ľad“.

Maroš Žilinka – generálny prokurátor SR 



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.