28. júna 2024

Uhrík: „Želám si, aby progresívci prehrali do tretice aj v eurovoľbách“

Milan Uhrík: Želám si, aby progresívci prehrali do tretice aj v eurovoľbách

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Šesťdesiate siedme vydanie Diskusie na palete s predsedom hnutia Republika a poslancom Európskeho parlamentu Milanom Uhríkom. Na úvod komentoval citát z ruskej agentúry RIA Novosti o tom, že atentát na premiéra Roberta Fica je výsledkom nespokojnosti EÚ a USA s posilňovaním národne orientovaných politických síl na Slovensku. Je si istý, že Washigton a Brusel nie sú nadšení zo silnejúcej vlasteneckej politiky. V spojitosti s tým upozornil na zarážajúce vymazanie facebookového profilu atentátnika, ktorý je prívržencom progresívneho tábora, bezprostredne po jeho čine. Upozornil, že je zjavné, že pozadie jeho činu malo politické pozadie a motivoval ho progresívny radikalizmus. Je podľa neho preto minimálne na úvahu, prečo Facebook tak rýchlo vymazal Cintulovu komunikáciu.

Zdôraznil, že veľký podiel na stupňovaní vášní majú mainstreamové médiá, ktoré pri posudzovaní liberálnych a pronárodných politikov, ako aj etnických, náboženských a názorových skupín, používajú “dvojaký kilometer”. “Keď spácha trestný čin moslim, hovoria, aby sme ľudí neškatuľkovali podľa náboženských skupín a neaplikovali princíp kolektívnej viny. Naopak, trestné činy zástupcov opačného politického tábora nafukujú a generalizujú. Navrhuje preto zmeniť mediálnu legislatívu. Konštatoval, že moderátor Kovačič v Markíze, ktorý roky “lynčoval” vlastenecky orientovaných politikov a k “svojim” sa správal ústretovo, po rokoch konečne “priznal farbu” a verejne sa prihlásil k progresivizmu. Ako dodal, takýchto ľudí v médiách treba vymeniť, pretože priviedli spoločnosť až k atentátu na premiéra.

Rozhodne treba podľa jeho slov postupovať aj pri zákone o zahraničných agentoch, ktorého prijatie avizovala vládna koalícia pri svojom vzniku, hoci to nebude jednoduché. Pripomenul, že v Gruzínsku, kde takúto právnu normu prijali, Západ organizuje pouličné protesty a jeden z eurokomisárov mal odkázať tamojšiemu premiérovi, že “skončí ako Fico”. Na druhej strane upozornil na kroky liberálnych kruhov v EÚ, ktoré presadzujú novú právnu formu mimovládnych organizácií. Na jej základe bude možné založiť si mimovládku v jednom štáte únie, pričom jej registrácia bude platná na celom jej území. Takto obídu národnú legislatívu a štát na ňu nebude mať dosah. Takto by politické mimovládky mohli pokračovať v rozvrate a preto treba tieto zámery zastaviť.

Moderátor poznamenal, že týždeň na to, ako bol takmer zavraždený slovenský premiér, odovzdávala Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti na Slovensku novinárske ceny. Tá sa ušla aj relácii Na telo, ktorú moderuje už spomenutý moderátor Markízy. Rovnako bol medzi ocenenými aj otec predsedu Progresívneho Slovenska, spisovateľ a publicista Martin. M. Šimečka, ktorý pred minuloročnými voľbami nazval voličov strany Smer “sviňami”. Šéf Republiky reagoval, že tieto ceny sú akoby nálepkami, ktorými sorosovci laureátov označujú, že “toto sú naši”. Ako doplnil, napriek týmto snahám má podľa celoeurópskeho prieskumu Slovensko “krásne prvenstvo od konca” v tom, že naši ľudia najmenej dôverujú médiám hlavného prúdu.

V súvislosti s blížiacim sa termínom eurovolieb uviedol, že ani po ataku v Handlovej sa progresívci nepoučili a pokračujú v štýle svojej politiky: “zachraňujú” Markízu, chcú zabraňovať “orbanizácii” médií a podobne. “Jednoducho, opäť v spoločnosti vyvolávajú vášne a strach, snažiac sa zmobilizovať svoj voličský tábor, aby išiel ‘zachraňovať demokraciu’ – tým, že budú voliť Ódora, Cifrovú či Hojsíka. Uvidíme, aký bude mať atentát vplyv na výsledky volieb. Dúfam, že prebudí vlasteneckú časť spektra, ľudia nezostanú sedieť doma a pochopia, že spoločnosť potrebuje zmenu, že progresívcov treba nahradiť,” povedal. Na rovinu priznal, že si želá, aby progresívci po parlamentných a prezidentských voľbách “dostali na frak” aj tretíkrát vo voľbách do EP.

Diskusia na palete


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *