28. septembra 2024

TV Markíza ukončuje rokovania so štrajkovým výborom

TV Markíza ukončuje rokovania so štrajkovým výborom

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Vedenie TV Markíza sa v uplynulých dňoch pokúšalo dosiahnuť dohodu so zástupcami štrajkového výboru. Dnes doručili návrh na riešenie otvorených otázok, ktorý považujú za správny a akceptovateľný. Napriek snahám o opätovné stretnutie však z druhej strany neobdržali odpoveď, čo vnímajú ako signál, že protistrana nemá skutočný záujem dosiahnuť dohodu. Vedenie je stále pripravené rokovať s členmi redakcie, ktorí chcú situáciu deeskalovať a viesť konštruktívne rozhovory.

Tlačová správa TV Markíza :

  • V uplynulých dňoch vedenie TV Markíza rokovalo so zástupcami štrajkového výboru v snahe dosiahnuť dohodu o ich požiadavkách. Štrajkovému výboru sme dnes doručili náš návrh na riešenie otvorených otázok, ktorý považujeme za správny a akceptovateľný. Napriek našej snahe o opätovné stretnutie sme z druhej strany nateraz neobdržali odpoveď.
  • Považujeme to za signál, že protistrana nemá skutočný záujem dosiahnuť dohodu. Rozhodli sme sa preto ukončiť rokovania so zástupcami štrajkového výboru. Vedenie je však stále kedykoľvek pripravené rokovať s členmi redakcie, ktorí chcú situáciu skutočne deeskalovať a viesť konštruktívne rozhovory.
  • Štrajkový výbor a jeho podporovatelia nepreukázali, že dosiahnutie konsenzu a deeskalácia situácie je ich úprimným cieľom. Dokonca deklarujú zámer privlastniť si časť právomocí vysielateľa.
  • Vedenie TV Markíza zdôrazňuje, že tieto právomoci sú nedeliteľné a vyplývajú z povinností vysielateľa stanovených zákonmi Slovenskej republiky. Dodržiavanie všetkých zákonných a etických požiadaviek novinárskej práce bude aj naďalej prioritou vedenia televízie a Redakčnej rady CME, ktorú tvoria medzinárodne uznávaní novinári.
  • Vedenie Markízy – v úplnej zhode s Redakčnou radou CME – je presvedčené, že požiadavky doručené zástupcami štrajkového výboru sú v súlade s názormi vedenia stanice. Okrem toho sú požiadavky v súlade aj s redakčnými smernicami CME, ktoré uplatňujú všetky televízne stanice v rámci skupiny, vrátane TV Markíza.
  • Vedenie TV Markíza tiež opätovne zdôrazňuje, že stanica bude vždy presadzovať objektivitu, nestrannosť, žurnalistiku založenú na faktoch a bude stáť na strane demokratických hodnôt. Vedenie TV Markíza navrhlo zriadenie pracovnej skupiny zloženej zo zástupcov redakcie spravodajstva, ktorá by sa zaoberala redakčnými otázkami.
  • Vedenie TV Markíza je tiež s okamžitou platnosťou pripravené prijať žiadosti o skončenie pracovného pomeru zo strany zamestnancov a zamestnankýň, ktorí nedokážu akceptovať etický rámec a profesionálne štandardy redakčných smerníc CME a nedeliteľnú zodpovednosť TV Markíza za obsah vysielania.

PR oddelenie skupiny Markíza

Zdroje:
(1) TV Markíza ukončuje rokovania so štrajkovým výborom. https://www.markiza.sk/clanok/901143-tv-markiza-ukoncuje-rokovania-so-strajkovym-vyborom.
(2) Markíza ukončuje rokovania so štrajkovým výborom. – SME Minúta. https://www.sme.sk/minuta/23339919/markiza-ukoncuje-rokovania-so-strajkovym-vyborom.
(3) Markíza končí rokovania so štrajkovým výborom. Sú pripravený na …. https://www.istream.sk/markiza-konci-rokovania-so-strajkovym-vyborom-su-pripraveny-na-vypovede-tvrdi-televizia/.
(4) Markíza končí rokovania so štrajkovým výborom. Tvrdí, že je …. https://www.aktuality.sk/clanok/94Qn8cs/markiza-konci-rokovania-so-strajkovym-vyborom-tvrdi-ze-je-pripravena-na-vypovede-redaktorov/.
(5) Markíza konči rokovania so štrajkujúcimi: Nevidíme záujem …. https://www.mediaklik.sk/televizia/clanok/712699-markiza-konci-rokovania-so-strajkujucimi-nevidime-zaujem-dosiahnut-dohodu-sme-pripraveni-na-vypovede/.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.