23. júna 2024

Vylodenie v Normandii & pokrytectvo a dezinformácie

vylodenie v normandii

Zdielajte

Čaputová sa na sklonku svojej „prezidentskej“ kariéry zúčastnila (ako zakaždým!) Západnej spomienkovej slávnosti vylodenia bojových jednotiek Západu – 06. júna 1944. Čaputová to isté, čo o vylodení v Normandii v 1944, hovorí aj v súvislosti s dnešným konfliktom na Ukrajine, že aj Ukrajina dnes bojuje za slobodu a lepšiu budúcnosť Slovenska. Naozaj? Veď už je nad slnko jasnejšie, že tu nejde o Ukrajinu a Ukrajincov, ale celkom jasne tu ide o boj USA a jeho lokajských EÚ/NATO spojencov proti veľkej Ruskej federácií! O zničenie Ruskej federácie a tak ešte o väčšie ovládnutie sveta USA!

Tu je stručný súhrn kľúčových bodov:

  • Prezidentské vyhlásenia: Článok sa zaoberá vyhláseniami prezidentky Čaputovej o význame vylodenia spojeneckých vojsk v Normandii pre Slovensko a súčasný konflikt na Ukrajine.
  • Historická kritika: Autor kritizuje zjednodušené interpretácie historických udalostí, ako je Mníchovská dohoda a operácia Barbarossa, a ich vplyv na Slovensko.
  • Mediálna dezinformácia: Článok poukazuje na to, čo autor považuje za dezinformácie šírené médiami o vplyve vylodenia v Normandii na priebeh druhej svetovej vojny.
  • Výzva k presnosti: Autor vyzýva médiá a verejnosť, aby si udržiavali presnosť a objektivitu pri hodnotení historických udalostí a ich dôsledkov.

Iste, nemám najmenší problém s tým, keď sa aj naši najvyšší štátni predstavitelia zúčastňujú na akejkoľvek spomienkovej slávnosti, ktorá dopomohla porážke hitlerovského nemeckého nacistického fašizmu.

Je potrebné vzdať hold a hlboké poklonenie sa, pred všetkými, ktorí položili svoj život v boji s týmto brutálnym neľudským zlom.

Teda áno aj tým, ktorí sa vylodili v tento pochmúrny vojnový deň na plážach Normandie a pomohli pri porážke nacistických hitlerovských, doslova diablov!

Druhá vec je, ako sa k tomuto staviame a ako sa o tom informuje.

Čaputová nám z Normandie zvestovala toto – „V Normandii sa bojovalo aj za slobodu a lepšiu budúcnosť Slovenska“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/712877-v-normandii-sa-bojovalo-aj-za-slobodu-a-lepsiu-buducnost-slovenska-uviedla-prezidentka-caputova/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_bleskove_spravy

Nuž teda, ako sa to zoberie. Ktorýže z týchto vojnových hrdinov sa podieľal priamo na oslobodení Slovenska resp. vtedajšieho územia Slovenska?

Podľa mňa ani len jeden. Takže asi väčšou pravdou o vylodení Západu v Normandii je to, že sa hlavne zaslúžili o boj, o slobodu Západných štátov Európy!

Prečo Čaputová nespomenula, že nijaké vylodenie vojsk Západu v Normandii by nebolo, nemuselo nikdy byť(!), ak by sa hlavne Francúzi a Briti nepostarali o to, že Hitler nabral na nevídanej moci lebo oni boli zbabelí a naivní!

Áno, hovorím o tzv. Mníchovskej zrade (29.9.1938), kde hlavne Francúzi a Briti nás, nás ako Československo, dali ako na zlatom podnose Hitlerovi výmenou za akýsi pofidérny „mier“, že Hitler sa ich územia nedotkne! Takže nás jednoducho politicky nakopali do zadku!

O Taliansku a Mussolinim nehovorím lebo ako je známe Mussolini v prvopočiatkoch Hitlerovho vzostupu, bol jeho veľkým príkladom a učiteľom v zavádzaní a presadzovaní „talianskeho“ fašizmu vo vtedajšom Nemecku. Bohužiaľ tu platilo, že žiak predčil svojho učiteľa a to mnohonásobne…

Čaputová to isté, čo o vylodení Západu v Normandii v 1944, hovorí aj v súvislosti s dnešným konfliktom na Ukrajine, že aj Ukrajina dnes bojuje za slobodu a lepšiu budúcnosť Slovenska. Naozaj? Veď už je nad slnko jasnejšie, že tu nejde o Ukrajinu a Ukrajincov, ale celkom jasne tu ide o boj USA a jeho lokajských EÚ/NATO spojencov proti veľkej Ruskej federácií! O zničenie Ruskej federácie a tak ešte o väčšie ovládnutie sveta USA!

Takže k Čaputovej, jej pokrytectve a dezinformáciám na teraz, k tejto téme „len“ toľko lebo ak by som pokračoval ďalej, tak dnes tento článok neskončím…

Ale aj druhá časť tohto článku, je tiež o nej a jej brutálne manipulatívnych postojoch k vývoji a výsledkom II. sv. vojny, ktoré prezentovala počas dlhých, predlhých 5. rokov jej „prezidentského“ pontifikátu…

Ale čo ma dnes ráno doslova zdvihlo na sedadle môjho auta, keď som skoro ráno išiel do práce, bolo to, že redaktor ranného vysielania Slovenského rozhlasu (SRo) zvestoval rannú tému, pri ktorej konštatoval toto – „Vylodenie západných vojsk v Normandii pred 80 rokmi, znamenalo zlom vo vývoji II. svetovej vojny(!).“

Ja som v prvej chvíli myslel, že to je žart. Že moderátor sa musel pomýliť!

Lebo povedať takýto nezmysel, takúto absolútnu manipulatívnu dezinformáciu, si vyžaduje značnú dávku mediálnej odvahy a hlavne drzosti!

Tvrdiť, že vylodenie vojsk Západu 06. júna 1944 znamenalo zlom vo vývoji II. sv. vojny, je niečo, čo by už nikdy vo verejnoprávnom slovenskom médiu nemalo nikdy zaznieť ako fakt! Že toto napomohlo ku konečnej porážke Hitlera s pol. tak to áno, ale nie ako zlom!

To že to povie v nejakej politickej diskusií voľajaký politik, ktorý má značné medzery vo vzdelaní na túto tému resp. nemá ani len elementárny všeobecný rozhľad o priebehu a vývoji II. sv. vojny, tak to je v poriadku.

Na takéto názory a bludy majú politici právo, ale aby niečo také tvrdil moderátor verejnoprávneho média našej republiky, čo mal pravdepodobne niekým na papieri napísané, tak toto je naozaj cez akúkoľvek červenú čiaru!

Takže „vážení“ dnešní v spravodajstve a vo vedení RTVS, čujte a dobre čítajte tieto moje nasledujúce riadky!

Začnem od bodu resp. od udalosti vývoja II. sv. vojny, od dátumu, kedy Hitler zahájil svoju vojenskú operáciu „Barbarossa“ voči vtedajšiemu stalinistickému Sovietskemu zväzu.

Teda odo dňa 22. júna 1941. V tom čase už takmer celá západná Európa bola v područí Hitlera. Takže Hitler sa mohol na východe plne sústrediť na Sovietsky zväz.

Vtedy USA ešte spali hlbokým druho svetovým spánkom lebo ich čas „nastal“ až vtedy, keď Hitlerov spojenec Japonsko dňa 07. decembra 1941 napadol ich tichomorskú vojenskú základňu Pearl Harbor na Havaji, ktorý vtedy USA okupovali.

Konšpiračná otázka – ak by nebol Pearl Harbor, tak by USA „demokrati“ čakali, či Hitler dobije Moskvu a potom by sa podľa toho zariadili? Už vtedy by si delili veľké územie ZSSR?

Ale späť k Hitlerovi a jeho postupe územím Sovietskeho zväzu, po  jeho európskej časti.

Keďže Stalin nebol celkom pripravený na takýto „podraz“ od svojho dovtedajšieho spojenca Hitlera (pozri zmluva/pakt Ribentrop-Molotov – https://sk.wikipedia.org/wiki/Pakt_Ribbentrop-Molotov#/media/S%C3%BAbor:MolotovRibbentropStalin.jpg 23.8.1939), tak postup Hitlerovských vojsk bol plynulý a rýchly. A to až do 22. novembra 1941 (teda len 5 mesiacov od napadnutia ZSSR!), kedy Hitler bol od Moskvy, od Stalina už len 35 Km!

Teda, bol tak povediac na predmestí Moskvy, hlavného mesta a pýchy ZSSR!

A teraz všetci v RTVS pozor! – „Na prelome novembra a decembra 1941 sovietske jednotky vytlačili nacistické vojská z Rostova, išlo o prvý rozsiahly ústup nemeckých vojsk na východnom fronte.“ – (!!!) https://sk.wikipedia.org/wiki/Oper%C3%A1cia_Barbarossa (Vy tam v RTVS, niekedy si stačí prečítať aspoň základné info na Wikipédií!)

Takže toto bol prvý, najhlavnejší a hlavne jediný zlom vo vývoji II. sv. vojny! Všetky ostatné operácie boli už len resp. „len“ následkom tohto prvého zlomu vo vývoji II.sv. vojny!

Takže nie vylodenie Západných vojsk v Normandii, ale obrat na východnom fronte II. sv. vojny, ďaleko na území ZSSR, bol zlom bodu vývoja II. sv. vojny!

Prvý a jediný zlom v priebehu II. sv. vojny vykonali vojska chrabrej sovietskej Červenej armády a nie vojska Západných spojencov! Čím samozrejme ich podiel na porážke Hitlera nijako nepopieram, ba ani nespochybňujem!

A ešte jeden nevyvrátiteľný fakt.

Keď sa Západné spojenecké vojská vylodili na pobreží Normandie, teda 06. júna 1944, tak kde už v tom čase boli vojska Červenej armády v boji proti Hitlerovi?

Kde sa v tom čase už nachádzali vojská Červenej armády a koľko už mali obetí v boji proti Hitlerovi a jeho nacisticko-fašistického Nemecka?!

Neviete?!

Nuž vtedy, v čase vyloďovania sa spojeneckých vojsk Západu v Normandii, už ZSSR vytlačili Hitlera zo svojho územia, vlastnými silami a bolo viac než jasné, že ZSSR bude napredovať na Západ a to až do Berlína!

V dobe vylodenia Západných spojencov v Normandii bolo jasné, že ak tak neučinia, tak jediným a hlavným víťazom II. sv. vojny bude stalinistický ZSSR a že celá Európa sa dostane do jeho područia!

A preto bolo vylodenie v Normandii, pre Západ doslova v hodine 12, vykúpenie z neskoršieho pokorenia sa pred ZSSR!

Takže na záver ešte raz.

Nešírte v RTVS do sveta, teda na Slovensko bludy, dezinformácie a hoaxy o tom, že vylodenie vojsk Západných spojencov až 06.júna 1944, bol zlom vo vývoji II. sv. vojny!

NIE JE TO PRAVDA!

Toto vylodenie dopomohlo „len“ k skoršej porážke Hitlera, hlavne armádou ZSSR – Červenou armádou! Veľká vďaka im za to! Veľká vďaka im za ich obete, ktoré boli ďaleko najväčšie zo všetkých, ktorí proti Hitlerovi bojovali!

Toto je PRAVDA!

A na tejto pravde sa nesmie nič zmeniť, rôznymi manipuláciami tých, čo by chceli zmeniť dejiny na papieri a takto ohlupovať našu mládež!!!

Lebo ak to pôjde takto ďalej, tak nakoniec sa bude písať a šíriť sa „verejnoprávnymi“ médiami, že nie Hitler rozpútal v Európe II. sv. vojnu, že nie Hitler napadol a chcel dobiť ZSSR. Ale že všetkému boli na vine práve Rusi a ich vtedajšie zväzové socialistické republiky!

Lebo keď už nebude žijúcich pamätníkov, tak sa povie, že písaná história o II. sv. vojne je podvrh, hoax, dezinformácia…

Autor: ferro


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *