28. septembra 2024

„Račte rozumnět, při vašem vzdeľání“

Čo to v tej Bratislave stvárate?: Autor Michal Zoldy

Zdielajte....

Michal Zoldy: A JE TU BONANZA PRE POLITOLÓGOV. Ak sa niekde vo svete, alebo hoci aj tu nás na Slovensku v oblasti Komárna alebo na východe stane zemetrasenie, v médiách sa objavia geológovia, vulkanológovia, geofyzici a podobné odborné a vedecké profesie. Je to logické. Niežeby sme o zemetraseniach, sopečných erupciách a pohyboch tektonických platní nevedeli dosť, aj keď nie sme z ich fachu, ale prosím, majú to v popise práce, sú za to platení a je to ich portfólio. Podobne ak sa meteorológovia vyjadrujú o hurikánoch, tornádach a tajfúnoch, aj to má svoju logiku a nič proti tomu nenamietam.

Nemôžeme predsa všetci vedieť všetko, ako zvykol Vlasta Burian vravieť

„Račte rozumnět, při vašim vzdeľání“. Ja osobne by som napríklad uvítal aj odborné a hlavne praktické informácie o tom, ako sa zbaviť v záhrade slizniakov a hryzcov, aby sa tam znovu progresívne nevracali s celými rodinami. Kuna na povale je tiež rébusom pre mnohých chatárov a chalupárov, ktorí zápasia s tým prešibaným a neodbytným hosťom a nejakú tú efektívnu radu by tak isto ocenili.

Načo sú nám ale politológovia zo všelijakých slovenských univerzít neviem…. aby sme v našej duševnej a rozumovej zaostalosti „dezoláta“ rozumeli politike a pochopili výsledky volieb? Sme naozaj tak hlúpi, že nám treba vysvetliť čo sa stalo, prečo sa to stalo a čo teraz s tým…..? Navyše, každý politológ je samozrejme aj volič, ktorý má svoje vlastné osobné voličské zameranie, na rozdiel od odborných geofyzikov, ktorí doma nemajú sopku, alebo sa nepchajú deň čo deň do bublajúcich a dymiacich kráterov sopiek a netečie im cez pracovňu horúca láva.

Práve som dopočúval v rozhlase rozhovor dvoch politológov

, ktorí sa teraz masovo ako komáre vyroja v kompletných zostavách poučovať národ o výsledku európskych volieb vo všetkých súvislostiach. Nemám problém s tým, aby som presne vedel, ktoré politické strany títo politológovia volia. Všetci sú totiž unisono prívrženci Čaputovej a PSka. Fica títo „velikáni ducha“ samozrejme zásadne nevolia, to je jasné. Inak by leteli zo zamestnania. Takže ďakujem pekne, neprosím. Vystačím si sám aj bez nich.

Michal Zoldy



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.