28. septembra 2024

Huntera Bidena, porota uznala vinným z federálnych obvinení

Hunter Biden, syn prezidenta Joea Bidena, bol odsúdený za tri trestné činy

Zdielajte....

Syna prezidenta Spojených štátov amerických Joea Bidena uznala porota vinným v prípade držania zbrane. Hrozí mu až 25 rokov väzenia. Je však pravdepodobné, že sa proti verdiktu. Správy uvádzajú, že syna prezidenta USA Joea Bidena, Huntera Bidena, porota uznala vinným z federálnych obvinení týkajúcich sa držania zbrane. Podľa informácií bol obvinený z troch trestných činov spojených s držaním zbrane počas užívania narkotík.

Súdny proces odhalil jeho boj s drogovou závislosťou a verdikt bol dosiahnutý po len trojhodinovej deliberácii poroty.

Hunter Biden čelí maximálnej trestnej sadzbe 25 rokov väzenia za tieto obvinenia, pričom dve z nich majú maximálnu trestnú sadzbu 10 rokov a tretie maximálne 5 rokov väzenia². Každé obvinenie tiež nesie maximálnu pokutu 250 000 dolárov. Je pravdepodobné, že sa proti verdiktu odvolá, ale konkrétne informácie o odvolaní zatiaľ nie sú k dispozícii.

Hunter Biden, syn prezidenta Joea Bidena, bol odsúdený za tri trestné činy súvisiace s nákupom pištole v roku 2018. Maximálny trest, ktorý mu hrozí, je 25 rokov väzenia. Avšak vzhľadom na to, že ide o jeho prvý trestný čin a že zbraň nebola nikdy použitá násilne, je pravdepodobné, že trest bude oveľa ľahší.

Biden sa pravdepodobne proti rozhodnutiu odvolá a jeho právnici tvrdia, že zákon zakazujúci užívateľom drog vlastniť zbrane je protiústavný.

Súdny proces sa začal 3. júna a medzi svedkami boli traja Bidenovi bývalí partneri, ktorí svedčili o jeho užívaní drog v roku 2018. Biden odmietol vypovedať na svoju obhajobu.

Obvinenia vyplývajú z Bidenovho nákupu revolvera Colt v obchode so zbraňami vo Wilmingtone v roku 2018.

Prokuratúra tvrdila, že v čase nákupu podpísal dokumenty, v ktorých nepravdivo tvrdil, že neužíval nelegálne drogy. Vlastníctvo zbraní je pre užívateľov drog nezákonné a klamstvo na formulároch na nákup zbraní je nezákonné. Biden mal zbraň iba jedenásť dní, kým ju vdova po jeho bratovi našla a hodila do koša, odkiaľ ju neskôr našla polícia.

Hunter Biden okrem iného čelí aj federálnym obvineniam z daňových únikov vo výške viac ako 1,4 milióna dolárov, ktoré budú predmetom súdneho procesu v septembri v Los Angeles.

Zdroje:
(1) Hunter Biden, the president’s son, found guilty on federal gun charges after a trial that laid bare his addiction struggles. https://www.msn.com/en-us/news/us/hunter-biden-the-son-of-the-president-found-guilty-on-federal-gun-charges-after-a-trial-that-laid-bare-his-addiction-struggles/ar-BB1o1KrB.
(2) Hunter Biden trial highlights: President’s son found guilty on all …. https://www.nbcnews.com/politics/politics-news/live-blog/hunter-biden-trial-live-updates-rcna156443.
(3) President Biden’s son found guilty on all charges in gun case. https://www.msn.com/en-ph/news/other/biden-s-son-convicted-on-all-charges-in-gun-case/ar-BB1o2TpI.
(4) Hunter Biden trial recap: Joe Biden’s son convicted on all charges. https://www.usatoday.com/story/news/politics/elections/2024/06/11/hunter-biden-jury-verdict-gun-trial/74037098007/.
(5) Hunter Biden to plead guilty to tax crimes and admit gun offence – BBC. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-65965473.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.