28. septembra 2024

Video: Danko – Rada pre mediálne služby nebude existovať

Danko - Rada pre mediálne služby nebude existovať

Zdielajte....

Andrej Danko: Rada pre mediálne služby nebude existovať. Podľa nedávnych správ predseda SNS Andrej Danko oznámil, že Rada pre mediálne služby bude zrušená a nahradená novým mediálnym úradom¹. Tento krok je súčasťou širších zmien v médiách, ktoré vláda plánuje po zmenách v RTVS. Nový úrad by mal dohliadať na objektívnosť médií a komunikovať s inými médiami v rámci noriem EÚ. Danko uviedol, že tento úrad bude potrebný aj pre komunikáciu s veľkými technologickými spoločnosťami ako Meta a ochranu autorských práv na sociálnych sieťach.

eReport

Podľa predsedu mediálneho výboru v NR SR Romana Michelka ešte nie je všetko vo finálnom štádiu a legislatívny proces by mal začať najskôr v septembri¹. Rada pre mediálne služby sa k týmto plánom vyjadrila, že žiadne nové legislatívne normy EÚ neindikujú potrebu vzniku nového mediálneho úradu¹.

Zdroje:
(1) Danko: Po zmenách v RTVS zavedieme aj nový mediálny úrad. https://www.startitup.sk/danko-pre-startitup-zavedieme-novy-medialny-urad-nechce-aby-novinari-robili-politiku/.
(2) Andrej Danko: Rada pre mediálne služby nebude existovať. https://tv.ereport.sk/andrej-danko-rada-pre-medialne-sluzby-nebude-existovat/.
(3) Po RTVS má vláda na muške aj Radu pre mediálne služby – Správy RTVS. https://spravy.rtvs.sk/2024/03/okrem-rtvs-ma-vlada-na-muske-aj-radu-pre-medialne-sluzby-nahradit-ju-ma-novy-urad/.
(4) Andrej Danko avizoval založenie nového mediálneho úradu. https://standard.sk/595069/andrej-danko-avizoval-zalozenie-noveho-medialneho-uradu.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.