23. júna 2024

Bývalý majiteľ SBS-ky sa zastrelil, potom čo ho obvinila NAKA.

Policajt z elitnej jednotky je na mafiánskych zoznamoch. Šéfom z NAKA to neprekáža

Zdielajte

Júlia Piraňa Mikolášiková: Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s hodnosťou kapitána ešte 7. marca, obvinil niekdajšieho 66 – ročného konateľa SBS-ky spájanej s takzvanou zločineckou skupinou takáčovcov. Dotyčný bol v minulosti policajt v Bratislave. Uznesenie o obvinení mu poslali poštou a prevzal si ho 14. marca. Proti exmajiteľovi SBS-ky vypovedal Matej Zeman alias Zemák, ďalší kajúcnici Peter Kaňúch, ktorého volali JakuzzaPeter Petrov alias Tiger a aj Boris Kaiser prezývaný Indián.

Inšpekcia začala trestné stíhanie pre nezaistenú zbraň

Pri obvinení zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny je vyšetrovateľ povinný zistiť v príslušných databázach či má dotyčný zbrojný preukaz a je majiteľom strenej zbrane.  Ak má preukaz a zbrane, má ich zaistiť.

To sa však v tomto prípade nestalo. Prešiel viac ako mesiac od obvinenia a bývalý šéf SBS-ky si siahol na život. Na poli v Stupave v noci 27. apríla našli jeho bezvládne telo, podľahol strelnému poraneniu, ktoré si spôsobil vlastnou zbraňou v legálnej držbe.  Práve exmajiteľ SBS-ky však mohol byť dôležitým svedkom proti Matejovi Zemenovi, ktorý je podozrivý z rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti.

„V danej veci vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal 20.mája 2024 trestné stíhanie vo veci pre trestný čin marenie úlohy verejným činiteľom,“ povedala pre môj blog hovorkyňa inšpekcie Andrea Dobiášová.

Kompetentní sa podozreniami začali zaoberať, až po tom ako som na prípad niekoľkokrát upozornila. Úrad inšpekčnej služby najskôr robil „iba“  kontrolu, konať pre podozrenie z trestného činu začal na základe podnetu policajného prezídia, na ktorom som sa opakovane dožadovala odpovedí. „V súvislosti s týmto konaním vyšetrovateľa, bol zo strany Odboru Bratislava NAKA Prezídia Policajného zboru  spracovaný podnet na ÚIS pre podozrenie z trestného činu,“ uviedli 16.mája z komunikačného oddelenia policajného prezídia.

Júlia Piraňa Mikolášiková


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *