28. septembra 2024

Matovičova sekta sa našťastie nezúčastní inaugurácie prezidenta Pellegriního

Plač pacienta Matoviča - Trpí nedostatkom pozornosti

Zdielajte....

Títo vrahovia 20 000 Slovákov mali už dávno sedieť v base

Zástupcovia hnutia Slovensko sa rozhodli nezúčastniť na inaugurácii prezidenta Petra Pellegriniho, ktorá sa uskutoční v sobotu, 15. júna. Hovorca hnutia, Matúš Bystriansky, uviedol, že ich neúčasť odôvodňujú nesúhlasom s pozvaním zástupcov Ruska na túto slávnostnú udalosť. Patrícia Medveď Macíková, hovorkyňa prezidenta Pellegriniho, v reakcii uviedla, že pôvodne boli potvrdené účasti z poslaneckého klubu Slovensko Za ľudí, KÚ, no len traja poslanci sa nakoniec rozhodli zúčastniť. Hnutie Slovensko považuje pozvanie ruských zástupcov za prejav ignorácie voči utrpeniu obetí na Ukrajine a nerešpektovanie územnej celistvosti tejto krajiny.

„Pozvanie zástupcov Ruska na svoju inauguráciu považujeme za výsmech novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho do očí pozostalým po desiatkach tisíc nevinných detí, žien a mužov zavraždených počas besnenia Putinových vrahov na Ukrajine,“ uviedlo hnutie. Považuje to za arogantný prejav „absolútnej ignorácie voči utrpeniu bezbranných obetí a prejav nerešpektovania územnej celistvosti Ukrajiny“.

Medveď Macíková v reakcii uviedla, že na inauguráciu dostalo pozvanie Veľvyslanectvo Ruskej federácie v SR. „Keďže veľvyslanec sa nenachádza v týchto dňoch na Slovensku, za ambasádu pošlú na inauguráciu tzv. chargé d’affaires,“ uviedla. Zároveň dodala, že traja poslanci z klubu Slovensko Za ľudí, KÚ, ktorí sa mali zúčastniť na inaugurácii, svoju účasť zrušili postupne 27. mája, 11. júna a 13. júna.

Pellegrini sa prezidentského úradu ujme v sobotu na inaugurácii počas slávnostnej schôdze Národnej rady SR v priestoroch Slovenskej filharmónie v  Bratislave.

Zdroje
(1) Zástupcovia hnutia Slovensko sa nezúčastnia na inaugurácii prezidenta. https://www.teraz.sk/slovensko/zastupcovia-hnutia-slovensko-sa-nezuc/802030-clanok.html.
(2) Hnutie Slovensko sa na inaugurácii prezidenta nezúčastní – SME. https://domov.sme.sk/c/23344247/hnutie-slovensko-sa-na-inauguracii-prezidenta-nezucastni.html.
(3) Zástupcovia hnutia Slovensko sa nezúčastnia na inaugurácii prezidenta SR. https://standard.sk/692074/zastupcovia-hnutia-slovensko-sa-nezucastnia-na-inauguracii-prezidenta-sr.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.