23. júna 2024

Inauguračný prejav P. Pellegriniho považujem za najlepší v histórii SR

IEduard Chmelár : nauguračný prejav P. Pellegriniho považujem za najlepší v histórii SR

Zdielajte

HABEMUS PRAESIDEM!

Eduard Chmelár: Po desiatich rokoch máme konečne prezidenta hodného tohto oslovenia a bolo mi cťou byť pri tom. Prejav Petra Pellegriniho považujem za najlepší inauguračný prejav v histórii Slovenskej republiky. Bol nielen vyvážený, ale prejavil v ňom výnimočnú empatiu k pocitom bežných ľudí. Navyše sa opieral o historický kontext, čo mu dodalo mimoriadnu presvedčivosť. Ak sa ho dokáže držať ako programového vyhlásenia, bude to dobrý prezident.

Inaugurácia hlavy štátu je výnimočná príležitosť stretnúť sa s každým, kto v tejto republike niečo znamená. Srdečne som sa po niekoľkých mesiacoch zvítal aj s bývalým českým prezidentom Milošom Zemanom a cením si tiež stretnutie so zakladateľom nezávislej Slovenskej republiky Vladimírom Mečiarom.

Hnevá ma len to, ako túto slávnostnú udalosť opäť zneužili deštruktívne sily

, aby opäť trochu zasmradili. Tradične sa musel predviesť Igor Matovič, ktorý si ani v tento deň neodpustil choré výlevy o sluhovi mafie, povykrikoval, že sme všetci zlo a vrahovia malých detí. Nie, tento psychopat, vďaka ktorému sme až po uši tam, kde sme, ma nevyvedie z miery. Už aj jeho bratranec trnavský župan Jofo Viskupič pochopil, že Loď bláznov nemá žiadnu perspektívu. Starosti mi robí niečo iné. New York Times napísali, že vyhral „proruský kandidát“ a Washington Post zasa zadrel, že je to populista, kým jeho predchodkyňa bola „neochvejná podporovateľka Ukrajiny“. Jeho poradca pre zahraničnú politiku Ján Kubiš bude mať plné ruky práce s vyvracaním týchto bludov a už sme sa aj dohodli na spolupráci.

Želám novej hlave štátu, aby sa mu podarilo zbúrať múry medzi nami, ako si to predsavzal. Je v našom spoločnom záujme, aby bol v tejto misii úspešný.

Eduard Chmelár


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *