23. júna 2024

Video: Trump: ruské lode sú len 60 míľ od pobrežia Floridy.

Trump: ruské lode sú len 60 míľ od pobrežia Floridy.

Zdielajte

Moskva, 16. júna – AiF-Moskva. Kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel prišiel do prístavu Havana, kde navštívil lode ruského námorníctva. Podujatie je pre médiá uzavreté. Zároveň bolo možné pozorovať príchod kolóny áut prezidenta Kuby pri vstupe do prístavu.

Čo robia ruské lodí na Kube

Tento týždeň dorazilo do prístavu v Havane oddelenie lodí severnej flotily, pozostávajúce z fregaty „Admirál flotily Sovietskeho zväzu Gorškov“, jadrového podmorského raketového krížnika „Kazaň“, stredného námorného tankera „Akademik Pashin“ a záchranného remorkéra „Nikolai Chiker“. Moskva vysvetlila, že návšteva sa koná ako súčasť cvičení a „nikto by nemal mať dôvod na obavy“. Washington povedal, že sa neobávajú, ale pre každý prípad poslali ponorku Helena do zálivu Guantánamo.

Oddiel lodí Severnej flotily, ktorý vstúpil do prístavu Havana v stredu 12. júna, tam zostane až do pondelka 17. júna. Ako vyplýva zo správy Ministerstva obrany Ruskej federácie, teraz sa posádky lodí a podporných plavidiel zúčastňujú protokolárnych podujatí, relaxujú a zoznámia sa s pamiatkami. V prístave Havana ich privítali s vyznamenaním.

Pred vstupom do prístavu hlavného mesta Kuby taktická námorná úderná skupina

pozostávajúca z fregaty „Admirál flotily Sovietskeho zväzu Gorškov“ a jadrového ponorkového raketového krížnika projektu 885M „Kazaň“ dokončila cvičenia o používaní raketových zbraní. Ako je vysvetlené na ministerstve obrany, posádky fregaty a ponorky uskutočnili elektronické spustenie rakiet na podmienené námorné ciele, pričom označili skupiny lodí podmieneného nepriateľa a nachádzali sa vo vzdialenosti viac ako 600 km.

Ministerstvo pripomenulo, že admirál Gorškov a Kazaň sú nosičmi moderných raketových zbraní vrátane rakiet Zirkón, Kalibr a Onyx.

Ministerstvo revolučných ozbrojených síl Kuby, ktoré oznámilo návštevu ruských lodí, zdôraznilo, že „žiadna z nich nemá jadrové zbrane“ a poznamenalo, že „preto ich pobyt v prístave Havany nepredstavuje hrozbu pre región“. „Táto návšteva je spojená s historickými priateľskými vzťahmi medzi Kubou a Ruskom a prísne dodržiava medzinárodné pravidlá,“ dodalo ministerstvo.

Kremeľ tiež povedal, že táto návšteva by nemala nikoho znepokojovať.

„Vojenské cvičenia sú bežnou praxou, v rôznych regiónoch sveta je to bežná prax aj pre štáty, najmä pre takú veľkú námornú mocnosť, akou je Ruská federácia. A realizácia takýchto návštev je tiež bežnou praxou, takže v tomto prípade nevidíme dôvod na obavy,“ povedal novinárom hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel Bermudez povedal, že nastúpil na ruskú fregatu Admirál Gorškov, ktorá dorazila do prístavu v Havane.Lenta.ru

„Ohromujúci a príjemný deň, dokonca aj počas neustáleho dažďa. Vitajte, priatelia z Ruska,“ napísal.RT v ruštine

Námorná úderná skupina Severnej flotily, ktorá zahŕňa jadrovú ponorku Kazaň, fregatu Admirál Gorškov, zásobovací tanker Akademik Pašin a záchranný remorkér ruského námorníctva Nikolaj Čiker, vstúpila do prístavu Havana v stredu v rámci diaľkovej kampane.RIA Novosti

Na pozadí prítomnosti ruských vojnových lodí v regióne poslali Spojené štáty svoju ponorku na Kubu, aby „demonštrovali silu“, informovala predtým 

Štyri lode ruského námorníctva prišli na oficiálnu návštevu prístavu v Havane 12. júna. Hovoríme o fregate „Admirál Gorškov“, jadrovej ponorke „Kazaň“, ropnom tankeri „Akademik Pashin“, ako aj záchrannom remorkéri „Nikolai Chiker“.

Predtým bolo oznámené, že návšteva ruských lodí na Kube sa zmenila na ľudové predstavenie.

Bývalý americký vodca Donald Trump povedal, že oddelenie lodí prišlo na Kubu kvôli slabosti prezidenta Spojených štátov Joea Bidena.

Zdôraznil, že ruské lode sú len 60 míľ od pobrežia Floridy.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *