2. júla 2024

Peter Pellegrini buduje okolo seba tím odborníkov

Peter Pellegrini buduje okolo seba tím odborníkov

Zdielajte

Peter Pellegrini buduje okolo seba tím odborníkov: Po Kubišovi by mal prezidentovi radiť aj Jozef Banáš. Peter Pellegrini, zvolený prezident Slovenskej republiky, sa zameriava na posilnenie svojho tímu odborníkov v oblasti zahraničnej politiky. Medzi jeho poradcov patrí Ján Kubiš, skúsený diplomat, ktorý pôsobil ako generálny tajomník OBSE a exminister zahraničných vecí.

Kubiš, ktorý v minulosti kandidoval na prezidenta a v druhom kole podporil Pellegriniho

, je cenený pre svoje rozsiahle skúsenosti z náročných diplomatických misií v službách Organizácie Spojených národov (OSN). Pellegrini zdôrazňuje význam zahraničnopolitickej dimenzie svojej práce a vyhlasuje, že nechce tento aspekt podceniť. Svoj tím poradcov buduje v oblastiach, ktoré považuje za prioritné, a pripravuje sa na prevzatie prezidentského úradu. V tejto súvislosti sa objavujú správy, že by mal prezidentovi radiť aj Banáš, čím by sa tím odborníkov rozšíril o ďalšiu významnú osobnosť. Tento krok by mohol prispieť k posilneniu strategického riadenia a manažmentu Prezidentského paláca.

Novozvolený prezident Slovenskej republiky, Peter Pellegrini, oznámil, že by chcel mať v tíme Jozefa Banáša

, ktorý by pôsobil ako poradca pre kultúru a médiá. Táto spolupráca by mohla priniesť nový pohľad na súčasné dianie v spoločnosti, čo je vzhľadom na Banášovu pozíciu úspešného spisovateľa a jeho skúsenosti s médiami veľmi pravdepodobné. Banáš, ktorý je známy nielen svojimi literárnymi dielami, ale aj častým vystupovaním v médiách, by mohol prispieť k obohateniu kultúrneho a mediálneho prostredia na Slovensku. Jeho potenciálna úloha v Prezidentskom paláci by tak mohla byť kľúčová pre rozvoj týchto oblastí v nasledujúcich rokoch.

Peter Vodrážka, právnik s predchádzajúcimi skúsenosťami z organizačného odboru Kancelárie Národnej rady

, bol menovaný za riaditeľa Kancelárie prezidenta. Táto zmena bola potvrdená v relácii RTVS „O 5 minút 12“. Matej Čapliar, ktorý predtým pôsobil ako poslanecký asistent Petra Pellegriniho, bude teraz zastávať pozíciu riaditeľa kabinetu prezidenta. Patrícia Medveď Macíková, ktorá má dlhoročné skúsenosti ako hovorkyňa a pracovala pre rôzne významné postavy vrátane predsedu Národnej rady a premiéra, bude pokračovať vo svojej úlohe hovorkyne prezidenta. Tieto personálne zmeny sú súčasťou širšej reorganizácie v rámci prezidentskej kancelárie, ktorá odráža nový smer a dynamiku, ktorú prezident Pellegrini chce pre svoj tím nastaviť.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *