28. júna 2024

Prípad podivného korunného svedka – 2.časť

Univerzálneho svedok čurillovcov Pavol Kmeťo

Zdielajte

Savenna Monteloup: Prípad podivného korunného svedka – 2.časť. Bývalý policajt Káľavský vo virálnom rozhovore s Mimi Šramovou spomínal aj podozrivý prípad univerzálneho svedka čurillovcov Pavla Kmeťa. Pavol Kmeťo si medzitým na krátky čas zmenil meno na Pavol Tomáš, a preto je na snímke obrazovky zo zápisnice z hlavného pojednávania uvedené priezvisko Tomáš. Je to stále ten istý človek – korunný svedok Kmeťo.

Korunný svedok Kmeťo po viacerých tajných stretnutiach s policajtami z NAKA vypovedal o advokátovi Ribárovi, že Ribár nebol jeho advokátom v jednej konkrétnej kauze, aj keď sa ukázalo, že Ribár BOL jeho advokátom v tejto konkrétnej kauze… a dokonca vo viacerých ďalších kauzách.

Táto jeho lož o nezastupovaní svedka v tomto konkrétnom konaní

, okrem iných preukázateľných lží, dostala pána Ribára na 565 dní do väzby. Pán advokát Ribár svojmu klientovi Kmeťovi totiž v jednej kauze poradil, aby sa pridŕžal svojej výpovede, v ktorej poprel vinu a urobil ju DÁVNO PREDTÝM, ako ho advokát Ribár v tejto kauze zastupoval… ale morálne kompasy z NAKA to otočili tak, že to nebola rada advokáta, ale rovno „napomáhanie organizovanej skupine“.

To, že sa Kmeťo pridŕžal svojej VLASTNEJ PREDCHÁDZAJÚCEJ výpovede, to nezaujímalo nikoho. Nepomohlo ani to, že sa na obranu Ribára ozvali slovenskí advokáti. Vo väzbe trčal ďalej.Svojvôľa orgánov činných v trestnom konaní bola neskutočná. Pána Ribára to stálo viac než len zdravie.

Svedok Kmeťo tvrdil, že mal ešte jedného advokáta (indiferentné meno)

, ale nevedel ani povedať, kde tento jeho druhý advokát sídli, a ani uviesť jeho reálne meno. No a aby tých obvinených advokátov nebolo málo, vypovedal korunný svedok Kmeťo aj o právnikovi Davidovi Lindtnerovi.

Zázračne si na neho spomenul v máji 2022 až pri svojej 16.výpovedi, konkrétne 3 týždne po tom, ako sa Lindtner stal právnym zástupcom politikov Smeru.

V septembri 2022 o Davidovi Lindtnerovi znovu vypovedal na súde.

Pár dní na to sa ozval advokátovi Ribárovi, ktorého dostal svojou klamlivou výpoveďou na 565 dní do lochu, a chcel od neho pomoc, lebo podľa Kmeťových tvrdení Kmeťa vydierala NAKA, ktorá ho navádzala na to, aby vypovedal proti advokátovi Ribárovi, voči Ribárovým spoluobvineným a proti pánovi FICOVI (citujem nahrávku). No ako? Ideme sa ďalej tváriť, že nebola snaha zatvárať lídrov opozície?

Kmeťo poslal dokopy advokátovi Ribárovi cca 100 emailov a textových správ. No a čo vypovedal tento univerzálny korunný svedok o Davidovi Lindtnerovi na súde? Raz bol Lindtner sudca, raz prokurátor.

A neskôr, po tom, čo volal advokátovi Ribárovi a žiadal ho o pomoc pred NAKOU a hovoril mu aj o Lindtnerovi, tak uviedol, že, citujem, “Lindtnera pozná z telky”. Bodka.

Neskutočné.

Ako dopadol tento svedok/kajúcnik? Ani nevie v koľkých kauzách je stíhaný. Má zablokovaný majetok. Bojí sa ako dopadnú súdy, lebo všetko záleží od toho, ako dopadnú súdy. (To je citát z jeho spontánnej výpovede na súde, po ktorom ho sudca radšej okamžite prerušil opakujúc: „To už sme ďaleko, to už sme ďaleko.“ Zvláštne, že sa k tomuto tvrdeniu už na súde radšej senát viac nepriblížil.)

Avšak podľa svojich slov, korunný svedok Kmeťo nie je obžalovaný.. Je teda pravdepodobné, že sa vyjadruje k súdnym procesom, v ktorých vystupuje ako svedok.

Prosí o pomoc, lebo sa cíti pod tlakom NAKA. Išiel vypovedať na inšpekciu. Potom na súde ako svedok poprel, že išiel vypovedať na inšpekciu.Keď mu predložili zápisnicu z inšpekcie, tak si spomenul, že vypovedať bol. Ale! V pohode na súde tvrdí, že KLAMAL na výsluchu na inšpekcii – po poučení svedka, že NESMIE krivo vypovedať (!!!).

Stále sa bavíme o svedkovi, ktorého výpoveď dostala do väzby 13 ľudí (!!!).

Nepamätá si, ako dopadlo jeho vyšetrovanie v kauze, kde mu hrozilo 20 rokov väzenia. Zabudol detaily. Nepamätá si, kde bol zamestnaný. Bez srandy. Nedokáže odpovedať ani na otázku, či bol zamestnancom firmy patriacej jednému z obžalovaných.

Nepamätá si ani ľudí, o ktorých vypovedal. Lindtnera, o ktorom vypovedal až pri 16. výpovedi, pozná len z telky (jeho slová). Popiera branie drog, ale vlastne bral tvrdé drogy. Zapálil si auto a nevie vysvetliť prečo.

Bol mimo, keď prosil o pomoc advokáta Ribára, lebo sa cítil byť pod tlakom NAKA. Bol mimo, lebo mal depresie a nespával. Nepamätá si to obdobie.

Ani nevie odkiaľ svojmu advokátovi Ribárovi opakovane volával. Nechápe, prečo toľko dní, opakovane, prosil svojho bývalého advokáta o pomoc – prečo prosil o pomoc advokáta, ktorý ho zastupoval v minulosti v mnohých kauzách a ktorého „utopil“ a pripravil o zdravie tak, že klamal, že to nie je jeho advokát.

Áno, považoval ho za dobrého advokáta.

Navštevuje ambulantnú psychiatriu pre depresiu a nespavosť, no zdá sa, že pri svojom výroku na súde „zabudol“ spomenúť, že bol opakovane hospitalizovaný na psychiatrii kvôli závislosti na omamných látkach.

Berie lieky. Keď toto všetko vypovedal na súde pred Buvalom a Záleskou, pod „dozorom“ pána Šureka, obžalovaní vrátane advokáta Ribára doslova ponížene PROSILI súd, aby súd nariadil psychiatrické vyšetrenie korunného svedka.

Že veď je zjavné, že nie je v poriadku… Ale nie. Podľa špecializovaného trestného súdu je psychiatrické vyšetrenie svedka, ktorý si nepamätá podrobnosti o svojich prípadoch, vrátane toho, či sú uzavreté, povinné.má výpadky pamäte na celé viacdenné obdobia… berie tvrdé drogy… vypovedá klamstvá na polícii aj na súde… tak psychiatrické vyšetrenie takéhoto korunného (!) svedka podľa špecializované trestného súdu nie je potrebné.

Spravodlivosť á la NAKA, Šurek, čurillovci, Záleská a Buvala.

Savenna Monteloup


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *