30. júna 2024

Obludné konštrukcie Denníka N & Lož má krátke nohy

Článok od Eduarda Chmelára, ktorý diskutuje o politickom zmierení a súčasnom stave slovenských médií.

Zdielajte

Eduard Chmelár: LOŽ MÁ KRÁTKE NOHY, ALE VEĽKÚ PAPUĽU, DENNÍK N. O „kvalitách“ Denníka N sa toho už popísalo neúrekom, takže si jeho úroveň a metódy netreba bližšie predstavovať. To už nie sú noviny, ale propagandistický vestník PS s dennou periodicitou. Ale ešte stále sa mi občas stáva, že mi jeho obludné konštrukcie nadvihnú obočie. Redaktor Tomáš Čorej prišiel s bombastickým zistením, že New York Times vraj odhalili, že za zlyhaním mierových rokovaní z jari 2022 stojí – čuduj sa svete – Putin! A dôvtipne k tomu dodáva: „Ich zistenia odporujú verzii, že mierovú zmluvu zmaril britský premiér Boris Johnson. Na Slovensku ju opakovane šíril napríklad Eduard Chmelár, poradca premiéra Roberta Fica.“ Ako hovorí klasik – nie je to pravda, ale mohla by byť.

s mojimi tvrdeniami, na ktoré sa odvoláva. Rád pomôžem. Tento je to: https://www.facebook.com/story.php/?story_fbid=835017468670477&id=100064866933402&paipv=0&eav=AfbIMCu5Kz9XAZY-0aWBt3leuBKGfocXBtvKSgsKuJYK1HNDKcO3eQUgu4wKgL8wnRc&_rdr . Nuž a v tomto videu nešírim nejakú vymyslenú alternatívnu verziu z dezinfoscény, ako sa to podprahovo snaží podsúvať Denník N. Opieram sa o závery štúdie dvoch renomovaných amerických profesorov a expertov na eurázijskú politiku, ktoré vyšli vari v najprestížnejšom odbornom časopise tohto druhu Foreign Affairs. Tu je spomínaná štúdia, ktorá na základe autentických dokumentov rekonštruuje celý mierový proces: https://www.foreignaffairs.com/…/talks-could-have-ended… (Keďže ste na tento kľúčový dokument ani len neupozornili, vlastne som robil poctivú novinárčinu za vás – nemáte za čo.)

A teraz si uvedomte, čo urobili politruci z červeného denníčka.

Odignorovali zistenia najrešpektovanejšej a najcitovanejšej štúdie na túto tému a účelovo sa opreli o tendenčný článok z NYT. Ktorý viaceré kľúčové a zásadné veci vynechal (napríklad návštevu britského premiéra Borisa Johnsona v Kyjeve. Ktorý donútil Zelenského, aby mierovú dohodu nepodpísal. Svedectvá, že Spojené štáty nechceli pristúpiť na záväzok obrany Ukrajiny pred prípadným útokom Ruskej federácie. Čo mimochodom znamená, že nikdy nebrali prijatie Kyjeva do NATO vážne). Tieto zámerne vynechané udalosti nie sú nejakou úvahou, domnienkou či názorom, sú to fakty. Ktoré odhaľujú totálne kriminálnu stratégiu západných spojencov, spočívajúcu v sabotovaní mierovej dohody. Preto sú dnes Ukrajinci v oveľa horšej pozícii. Čo som, mimochodom, viackrát predpovedal, a v lepšej už ani nebudú, a za to by niekto mal niesť zodpovednosť.

Tento tendenčný článok si navyše odporuje, keď usvedčuje Západ z klamstva, že Putin nikdy nechcel rokovať.

A ako som už napísal včera, nemá význam vyhadzovať Rusku na oči jeho prehnané návrhy, lebo toto nie je konečná dohoda, ale východisková pozícia, ktorá sa v priebehu rokovaní obyčajne ešte stokrát zmení. Navyše pripomínam, že Západ sabotoval už minský proces, ktorý mohol zabrániť vojne, čo priznala tak bývalá nemecká kancelárka Merkelová ako aj bývalý francúzsky prezident Hollande. A rovnako skončili aj návrhy zmlúv, ktoré poslala Moskva do Washingtonu a do Bruselu. Na čo sa chcete ešte vyhovárať? Mohli ste zachrániť státisíce ľudských životov, ale vy sa zbabelo a podlo vyhovárate na Putina a prstom ukazujete na tých, ktorí vás usvedčili zo lži.

Napokon, podľa dnešného vyjadrenia vysokého komisára OSN pre ľudské práva Volkera Türka, počet civilných obetí vojenských konfliktov za minulý rok stúpol o 72 percent (sic!). To je aj vaša vizitka, aj vaša zodpovednosť, aj vaša neschopnosť pochopiť nevyhnutnosť okamžitého a bezpodmienečného prímeria. Blázni ako vy však hľadajú dôvody, prečo vo vojnách pokračovať a od trpiacej Gazy, v ktorej sa humanitárne právo nerešpektuje tak okázalo, až to vyvoláva medzinárodné zdesenie, dokonca zbabelo odvraciate zrak.

Takže takto sa nebudeme rozprávať, pisálkovia z červených denníčkov.

Chápem, že novinárska demagógia z mainstreamových médií je vám bližšia ako exaktné údaje z vedeckej štúdie, ale ak chcete spochybňovať alebo dokonca ignorovať Foreign Affairs a opierať sa o svojich tendenčných kolegov, u mňa vždy narazíte pri konfrontácii s faktami. Lebo takí ako vy demokraciu neposilňujú, ale vedome oslabujú. Neprinášate čitateľom spoľahlivé informácie, ale šírite účelovo zavádzajúcu americkú propagandu.

Eduard Chmelár


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *