30. júna 2024

Demokracia a pluralita v RTVS bola dlhé roky vo vezení !

Demokracia a pluralita v RTVS bola dlhé roky vo vezení !

Zdielajte

Demokracia a pluralita v RTVS bola dlhé roky v base! Počas „vlád“ Matoviča, Hegera, Ódora (MHÓ), ktoré boli silno podporované a umelo pri moci udržiavané „nezávislou“ „prezidentkou“ Čaputovou, bola demokracia, pluralita v RTVS, zamknutá na trinásť západov v trinástej komnate! Toto sa zmenilo prijatím zákona o STVR tento týždeň v Parlamente SR!

Kvílenie tých, ktorí sú touto „prepúšťacou“ správou z väzby v RTVS, pre demokraciu a pluralitu v novej STVR najviac dotknutí, je až uši boliace! Najviac samozrejme kričí a kvíli mladý Šimečka, potom všetci tí, čo nás tu od marca 2020 do PV 2023 gniavili, samozrejme, že aj všetci tí, čo v RTVS držali demokraciu a pluralitu pod zámkom a samozrejme, že aj veštci tí, čo si hovoria, že sú médiami hlavného prúdu!

Ja tvrdím, že zánikom RTVS, sa toho v novej STVR zmení veľa, ale len a výhradne na propsech všetkých obyvateľov SR, na prospech demokracie a plurality, hlavne v spravodajstve STVR! A čo sa zmení?

Nuž vo vzťahu k dnešnej opozícií nič mimoriadne!

Budú mať aj naďalej rovnaký priestor na obrazovkách STVR, ale už nie taký komfortný, aký mali doteraz, keď celá diskusná relácia napr. O 5 minút 12, bola Makarom a Jančkárovou vedená tak, že kritika sa sypala len na predstaviteľov bývalej opozície a dnes vládnej koalície.

Najskôr sa urobil úvod relácie, kde sa pomenovali všetky hriechy bývalej opozície a dnes vládnej koalície, na základe akýchsi „nezávislých“ „apolitických“ analytikov a potom na základe týchto „nezávislých“ hodnotení našej politickej scény, sa viedla celá politická diskusia!

Jančkárová a Makara, sa vtedajšej opozície a dnešnej koalície vždy pýtali, že čo hovoria na tento „apolitický“ komentár všakovakých tých „správnych“ politických analytikov a keď vtedajšia opozícia a dnešná koalícia na to odpovedala, tak následne sa Jančkárová, Makara opýtali vtedajšej koalície, dnes opozície, že či súhlasia s takýmto názorom a prečo nie a toto prezentovali, že toto je ten správny politický názor a toto je správne pre SR a obyvateľov SR!

Takže nič pluralitné, nič demokratické, ale len a len dehonestácia vtedajšej opozície a dnešnej koalície!

Oni sa jednoducho boja! Boja sa demokracie a plurality v novovzniknutej STVR! A v čom sa to bude prejavovať? Nuž jednoznačne v tom, že bude dovolené hovoriť o chybách a prešľapoch aj bývalej koalície dnešnej opozície! Že bude dovolené hovoriť kriticky aj na adresu bývalej „prezidentky“ Čaputovej!

Bude dovolené sa kriticky na obrazovkách STVR vyjadrovať a faktami dokladovať, bez zbytočného prerušovania moderátormi, akých chýb a protislovenských činov, sa dopustila napr. Čaputová!

Bude možné na obrazovkách STVR prezentovať na základe faktov a nezávislej diskusie aj iných politológov, odborníkov, ako tých doteraz jediných správnych, s jediným správnym názorom, čo a ako konala Čaputová!

Bude možné diskutovať o tom, ako sa Čaputová postavila na jednu stranu pri covid gniaviacich opatreniach!

Ako poskytla Armádu SR (OS SR) na celoštátne, celoplošné doslova povinné AG covid testovanie

, testovania a na ochranu nemocníc pred netestovanými a nezaočkovanými! Bude možné sa pýtať na obrazovkách STVR a dopodrobna rozoberať otázku, ako a na akom základe Čaputová urobila doslova reklamu na USA Pfizer experimentálnu vakcínu so sloganom „Vakcína je sloboda“! – https://www.youtube.com/watch?v=FUnOZ44e8nY&ab_channel=Ministerstvozdravotn%C3%ADctvaSlovenskejrepubliky

Bude možné sa pýtať, odkiaľ Čaputová brala takúto istotu, že práve táto vakcína je sloboda?! A nie, nebude stačiť, že sa nám povie, že ona tak činila lebo verila odborníkom! Áno, a akým odborníkom?!

Bude možné sa pýtať a dopodrobna rozoberať, prečo Čaputová v mžiku podpísala „obrannú“ vojenskú Dohodu s USA, bez toho, aby počúvala hlasy všetkých vtedajších kritikov na túto Dohodu a prečo ju neposunula tiež na posúdenie Ústavnému súdu SR!

Konečne Bude možné jej položiť otázku, či to náhodou nebolo preto lebo USA už vedeli, že RF nemá inú možnosť, len ako vojensky vstúpiť na Ukrajinu!

Bude možné sa pýtať Čaputovej nie na to, kto jej radil, ale kto ju riadil!

Bude možné sa pýtať napr. aj na to, či Čaputová vedela o marcovej (2022) mierovej dohode medzi UA a RF, takmer na finále dohodnutú v Istanbule, ktorú následne mal potopiť svojou návštevou v Kyjeve vtedajší britsky premiér Boris Johnson, ktorý ukrajinským lokajom Západu a USA oznámil, že žiaden mier nebude, že sa bude bojovať a oni poslušne poslúchli a bezhlavo, bez rozmyslu bojujú ďalej a ničia absolútne zbytočne životy svojim vlastným?!

A množstvo otázok, na ktoré sa doteraz na obrazovkách RTVS nebolo možne pýtať resp. nebolo možné ich dostať do živého vysielania a to aj takých odborníkov na dané témy, ktorí mali opačný názor, ako tí, ktorí tam vystupovali lebo Čaputovú chválili lebo chválili USA politiku vo vzťahu k Ukrajine a boja proti RF lebo chválili politiku EK a akejsi Ursuly lebo boli silno protiruský atď. atď.

Boja sa, že bude možné, sa na obrazovkách STVR baviť aj o tom, prečo nebohý Vladimír Krčméry ešte 20. marca 2020, teda deň pred nástupom Matovičovej „vlády“ (21.3.2020), pre Trend tvrdil, že na C-19  máme lieky, že on ich použije aj za cenu, žeby bol za to trestne stíhaný, že je len treba odstrániť skostnatelú byrokraciu v centrále EÚ –  „Krčméry: Už dnes máme lieky na koronavírus, ale nie sú registrované“ – https://www.trend.sk/spravy/krcmery-dnes-mame-lieky-koronavirus-ale-nie-su-registrovane

Prečo na druhý deň po nástupe Matoviča k moci, otočil o 180o?!

Bude možné, sa konečne otvorene rozprávať a diskutovať o tom, prečo sa pre ľudí na Slovensku, pozatvárali všeobecné ambulancie a založili/zaviedli sa tzv. ambulantné Call centra!

Keď vystrašený občan SR dostal teplotu, tak mal možnosť, si „až“ zavolať svojmu všeobecnému obvodnému lekárovi a ten mu po telefóne (na diaľku „vysokoodborne“ vyšetril svojho pacienta! Veru mal som s tým osobnú skúsenosť a jeho, mne na diaľku naordinované lieky /akési antibiotika nie na vírus, ale na bakteriálne ochorenie!/ som nevybral a vyliečil som sa z vírusovej infekcie vo februári 2022, do dvoch týždňoch na humánnom Ivermektíne a Paralene plus Isoprinosin!) povedal, len sa ďalej sledujte, sledujte si saturáciu kyslíka v krvi a keď Vám už bude veľmi zle, tak si zavolajte sanitku!

Bude možné na obrazovkách STVR diskutovať o tom, prečo sa na obrazovkách RTVS v dobe covidovej nemohlo diskutovať na tému pôvodu vírusu C-19!

Prečo sa dehonestoval názor, že C-19 nie je rýdzo prírodný, že je to pravdepodobne práca ľudí v bio laboratóriách, čo dnes priznávajú resp. pripúšťajú už aj samotné USA a WHO – „WHO pripustila teóriu, že COVID-19 unikol z laboratória“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/629928-who-povod-pandemie-covid-19-je-stale-neisty-treba-vsak-preskumat-teoriu-o-uniku-z-laboratoria/

Bude možné sa odrazu dozvedieť na obrazovkách STVR, ako je to vlastne so vznikom konfliktu na Ukrajine! Čo sa dialo od roku 2014 na východe Ukrajiny!

Napr. aj o Odeskom masakri na rusky hovoriacich Ukrajincov v Dome odborov – „Masaker v Odese je stále mokvajúcou ranou“ –  https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/391860-masaker-v-odese-je-stale-mokvajucou-ranou/ . že či aj toto nie je jeden z dôvodov ruského vojenského vpádu na územie Ukrajiny 24.2.2022?!

Že aj toto robili Ukrajinci na svojich občanoch, len preto lebo boli rusky hovoriaci a hlásili sa k ruskej národnosti!

Bude možné sa otvorene baviť o kyjevskom Majdane 2014. Kto za ním stál a načo mal slúžiť a hlavne komu mal poslúžiť!

Bude možné sa baviť o zisteniach NYT o tom, že USA CIA budovala na východnom území, na hraniciach Ukrajiny s RF svoje základne, aby sledovali a špehovali aktivity RF… – „New York Times: Americká CIA už roky pomáha Ukrajine, má tam 12 tajných základní“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/700927-new-york-times-americka-cia-uz-roky-pomaha-ukrajine-ma-tam-12-tajnych-zakladni/

Nie len to spomenúť a potom nechať na to zabudnúť! NIE! Je potrebné to do podrobná rozobrať s obidvoma názorovými stranami… A tak ďalej a tak ďalej!

Áno a toto všetko v dnešnej opozícií, u dnešných médií tzv. hlavného prúdu, vyvoláva obrovský strach lebo občan SR, sa dozvie aj iné informácie, pohľady na geopolitiku nedávno minulú, dnešnú a aj budúcu!

Dozvie sa, akú úlohu v tom všetkom vtedy, ale aj dnes zohrávajú!

Prečo to všetko cielene krivili, zatajovali, dehonestovali…Preto kričia a hlasno kvília, že vraj zrušenie RTVS a vznik STVR, je útok na slobodu slova a podobné bludy!

Nie vážení, toto nie je útok ani na slobodu slova, ani zánik demokracie na Slovensku, to to je „len“ prepustenie demokracie a plurality na obrazovkách verejnoprávnej Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu na slobodu a vašou rétorikou, neudeje sa nič iné, „len“ sa všetkým v novej STVR rozviažu ruky!!!


Ja netvrdím resp. nikto z terajšej vládnej koalície a ich voličov netvrdí, že od teraz budú mať pravdu tí, s tým doteraz nie celkom dovoleným opačným názorom. NIE!

Ale je potrebné, aby sme na obrazovky verejnoprávnej, štátom platenej STVR dostali tieto protikladné názory za jeden diskusný stôl, aby sa nedehonestoval ani jeden z nich a aby si obyvateľ SR utvoril sám svoj slobodný názor na danú tému, danú problematiku!

Nič mu na silu nevnucujme! Ale ani mu neberme možnosť poznať aj iný názor, bez jeho dehonestácie, potláčania a vymedzovania na okraj spoločnosti! Nič viac, nič menej! Čo je na tom zlé?! Čo je na tom proti demokracií a proti slobode slova a názoru?! NIČ!!!

Autor: ferro


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *