28. septembra 2024

Ďurka vs. Ľudské práva. Jurajova rodina a list pani prezidentke

Savenna Monteloup diskutuje sa o pravdivosti výpovede Pavla Ďurku, milovníka čuvačov, a jeho rôznych kauzách.

Zdielajte....

Savenna Monteloup. Ďurka vs. Ľudské práva. Zadržiavaný Juraj ako advokát vedel, že má podľa zákona právo byť v kontakte so svojimi obhajcami každý deň. So svojou rodinou sa mal právo vídať minimálne raz za mesiac. Tvrdí to § 19 odsek 1 Zákona o výkone väzby. Lenže to by v jeho prípade nemohol figurovať vyšetrovateľ Ďurka. 

Dňa 18.5.2020 požiadal zadržiavaný Juraj o povolenie telefonických hovorov so svojimi tromi advokátmi a s manželkou, s dcérami a s mamou. Ďurka túto žiadosť o 12 dní zamietol.  Ďňa 8.6.2020 požiadal Juraj o povolenie telefonických hovorov so svojimi štyrmi advokátmi A, B, C a D.
 
Pán Ďurka žiadosť zadržiavaného Juraja o kontakt s jeho vlastnými advokátmi ZAMIETOL o dva týždne neskôr. Ďňa 10.9.2020 požiadal Juraj o povolenie telefonických hovorov s dvomi zo svojich štyroch advokátov (s A a B). Pán Ďurka zamietol žiadosť o volanie so zvyšnými advokátmi C a D z dôvodu, že boli v trestnom konaní vypočutí ako svedkovia.
 
K prípadu nemali síce o čom svedčiť, ale vďaka tomu predvolaniu ako svedkov ich z Jurajovho prípadu na istý čas „morálne kompasy“ poslali do péčka.  Trvalo ROK, kým rozsudok najvyššieho súdu skonštatoval, že advokáti C a D nie sú vylúčení z prípadu, aj keď si to tak Ďurka vysnil.

Advokáta C potom ktosi vyšachoval úplne a to otrávenou kávou.

Dňa 18.09.2020  podal Juraj žiadosť o povolenie telefonických hovorov so svojou novou, piatou advokátkou. Jeho žiadosť bola zamietnutá dňa 25. septembra 2020, samozrejme, Ďurkom.  Opätovnú žiadosť Juraj podal až o pol roka dňa 30.03.2021 a schválená bola dňa 13.04.2021.
 
Nechcem si predstavovať, v akom psychickom stave bol advokát Juraj vo väzbe. Ktorý po toľkých zamietnutých žiadostiach o kontakt so svojimi právnikmi, to na pol roka vzdal a už oň ani nežiadal. 

 Snaha o kontakt s rodinou Na deň 18. 06.2020  „skype hovor“ s rodinou bol zamietnutý. Na deň 21.07.2020 bola „návšteva s rodinou“ zamietnutá. Na deň 19.08.2020  bola návšteva s rodinou síce povolená, ale doručená manželke až dňa 24.08.2020. Pri čom na obálke je dátum odoslania z NAKA 19.08.2020, čiže obálka bola odoslaná až v deň, kedy sa mala návšteva uskutočniť.
 
Počas výkonu väzby v ÚVV v Košiciach sa uskutočnili len tri návštevy  Juraja s rodinnými príslušníkmi a to dňa 21.09.2020, dňa 20.10.2020 a dňa 25.01.2021. Juraj žiadal aj o povolenie „skype hovoru na deň 09.11.2020, tento mu bol povolený vyšetrovateľom NAKA plk. Mgr. Pavlom Ďurkom dňa 11.11.2020, teda dva dni POTOM, ako sa mal hovor uskutočniť.  

Dňa 23.11.2020 Juraj požiadal o „skype hovor“ na deň 07.12.2020,  žiadosť ostala bez odpovede…

Žiadosť o „skype hovor“ na deň 11.01.2021 – vyšetrovateľ NAKA plk. Mgr. Pavol Ďurka odovzdal potvrdenie so súhlasom zo dňa 31.12.2020 cez Jurajovho advokáta rodinným príslušníkom. Avšak druhý originál NEZASLAL späť do ÚVV v Košiciach a z toho dôvodu nebolo možné uskutočniť hovor. 
 
Rodina sa o povolení návštevy dozvedela (zrejme úmyselne a plánovane) na Silvestra a veľmi sa tešili… ale netušili, že je to len ďalší rafinovaný spôsob ako pán Ďurka jedná s ľuďmi.  O tom, že Ďurka nezaslal povolenie do ÚVV Jurajove príbuzné do poslednej chvíle netušili a dozvedeli sa to až keď sedeli pred počítačom a čakali na spojenie s Jurajom.
 
Súhlas zo strany „elitného“ Ďurku bol doručený do ÚVV v Košiciach prostredníctvom kuriéra dňa 12.01.2021, teda OPÄŤ deň PO termíne naplánovaného „skype hovoru“.
 
Po tejto skúsenosti napísala Jurajova rodina list pani prezidentke, lebo si už nevedeli rady v tomto právnom štáte, kde špeciálnej prokuratúre vôbec nevadilo takéto podozrivé jednanie so zadržiavanými osobami, na ktoré sa opakovane sťažovali a prosili o nápravu. (Tento horor dozoroval Šúrek a do spisu videl aj Lipšic.)

V iných krajinách je bránenie v kontakte s rodinou považované za mučenie a porušovanie ľudských práv. Uvidíme, ako sa k tomu postavia OČTK u nás…

Návšteva plánovaná na deň 02.02.2021 sa neuskutočnila. Pozvánka bola odoslaná, no zo strany vyšetrovateľa NAKA, pán Ďurka, neprišla žiadna odpoveď.

Namiesto deviatich zákonom povolených návštev/kontaktov s rodinou. Juraj za 9 mesiacov väzby hovoril s rodinou len tri krát po 20 minút cez zoom. So svojimi právnikmi nemohol byť Juraj vďaka pánovi Ďurkovi v kontakte dlhé mesiace, aj keď zadržiavané osoby majú právo volať právnikovi KEDYKOĽVEK. 
 
Snáď toto konanie konečne navnímajú aj iné zložky právneho štátu než pani prezidentka, ktorá kvôli Ďurkovi vyrazila z ministerstva vnútra pána ministra Šimka.
 
No a tento pán Ďurka teraz s veľkým záujmom médií žiada o odškodnenie za to, že bol vo väzbe 14 dní, kam ho poslalo uznesenie súdu… kým Jurajovi Ústavný súd doplnený sudcami vyberanými terajším Ďurkovým advokátom pánom Kubin… pardón pani prezidentkou… odpísal, že síce bol Juraj nezákonne vo väzbe 16 dní, ale zase až tak veľká ujma to nie je a preto jeho žalobu o odškodnenie ZAMIETAJÚ.

Tento istý senát má čoskoro rozhodnúť o zákonnosti odpočúvania kancelárií čurillovcov, teda aj pána Ďurku. Držím palce, aby sa mohli aspoň potom pozrieť do zrkadla.
 
Savenna Monteloup TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.