28. septembra 2024

Savenna Monteloup: Prípad záchranára – únoscu

Savenna Monteloup: Prípad záchranára – únoscu

Zdielajte....

Savenna Monteloup: Prípad záchranára – únoscu. Nemôžem uveriť, že to píšem, ale novinár Mego má pravdu. Nie úplne vo všetkom, ale v mnohom áno. Mego vydal rozhovor, kde popisuje, čo sa dozvedel zo spisu o únoscovi – záchranárovi, ktorý omámil a uniesol mladú ženu a sexuálne ju napadol.

Článok Savenny Monteloup o kontroverznom prípade záchranára, ktorý uniesol a sexuálne napadol mladú ženu. Tu sú kľúčové body:

  • Prípad záchranára-únoscu: Článok opisuje prípad záchranára, ktorý sa stal únoscom a páchateľom sexuálneho napadnutia.
  • Psychologický profil: Páchateľ je popísaný ako sebestredná osobnosť, ktorú vzrušuje extrémne násilie a sadizmus.
  • Sexuálne preferencie: Diskutuje sa o tom, že sexuálne preferencie ako sadizmus. Alebo pedofília nie sú samy o sebe problémom, pokiaľ jednotlivec nekoná podľa nich.
  • Spoločenské dôsledky: Článok poukazuje na riziká spojené s osobami, ktoré nemajú „brzdy“ v realizácii svojich nebezpečných preferencií.

Pochvala pánovi Megovi aj za to, že nešpecifikoval detaily zranení obete. Good job.

Najdôležitejším vyhlásením bolo, že páchateľ je sebestredná osobnosť, ktorá nezohľadňuje pocity iných. Okrem toho je to sadista a vzrušuje ho naozaj extrémne násilie. 

Pred rokmi sexuologička Finková popísala vo svojej knihe tento prípad: Muž, inžinier, ženatý, otec od rodiny. Vedel o sebe už dlhšie, že ho vzrušuje extrémne násilie a začal sa pohrávať s myšlienkou, že unesie ženu, aby na nej zrealizoval svoje predstavy. Pripravil si všetko potrebné vrátane lana na jej zviazanie. Večer sa vybral do ulíc a nabudený zobral do auta stopárku. Ale keď sa už mala situácia zvrtnúť k násilnému konaniu, kútikom oka zazrel hračku jednej z jeho dcér a spamätal sa. Zastavil auto a stopárku vyhodil z auta. Chvála Bohu, že ho poslúchla a vystúpila. 
 
Na druhý deň ráno sedel ožratý v čakárni pred ambulanciou pani sexuologičky Fifkovej a požiadal o pomoc. 

Ľudia nemôžu za to, s akou sexuálnou preferenciou sa rodia. Či sú hetero alebo gayovia… či sú sadisti alebo pedofili.

Nemôžu za to a poznám viacero sadistov, ktorí nie sú nebezpeční, lebo si uvedomujú následky toho, keby konali podľa svojich sexuálnych scenárov. Sú to ľudia ako Vy alebo ja a svoje fantázie si riešia napríklad sebaukájaním bez toho, aby došiel niekto druhý o zdravie. 
 
Podobne existuje mnoho neaktívnych pedofilov… teda pedofilov, ktorí o sebe vedia, že sú takto orientovaní, ale na dieťa nesiahnu. Jedným z najznámejších bol Hans Christian Andersen, ktorý napísal rozprávku pre objekt svojej náklonnosti. Ale ako hovorím, bola len platonická láska. 
 
Priamo v prejavoch pedofilov som sa do (nenápadných) detailov nevyznala a tak keď som pracovala na jednom prípade, oslovila som zahraničnú organizáciu, kde sú združení neaktívni pedofili aj sexuológovia. Boli to práve neaktívni pedofili, ktorí ako prví identifikovali, že sa mi to nezdá a že dotyčný, na ktorom pracujem, je zrejme pedofil. 

Takže samotná sexuálna orientácia nie je problémom. Nie je škodlivá sama o sebe. Môže dokonca pomáhať identifikovať tých, ktorí prekročili čiary. 

Problém je, keď človek s takouto potenciálne nebezpečnou preferenciou nemá brzdy v jej realizácii. Keď pije… droguje… začne dementnieť a nezvláda sa už kontrolovať… alebo keď má osobnosť, pri ktorej sú mu následky na druhých jedno. 
 
A podľa toho, čo hovoril pán Mego, záchranár – únosca takúto rizikovú osobnosť má a je preto úplne jedno, či sa zo svojej časovo a priestorovo ohraničenej schizofrénie, ktorú „zázračne“ nezachytilo ani psychologické vyšetrenie, vylieči… lebo jeho bezohľadná osobnosť v kombinácii so sadizmom je extrémne nebezpečná kombinácia. 
 
Lenže na Slovensku sa na také drobnosti ako je narcistická alebo asociálna osobnosť dostatočne podozrievavo nehľadí a tak je pán Mego zdesený, že sa záchranár-únosca onedlho dostane na slobodu a má pravdu.

Savenna Monteloup TG


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.