30. júna 2024

Kompetentní doslova u nás zločincom cestičku zametajú…

Nuž, na prípad Dědeček, ktorý ožratý zavinil smrť 5 mladých študentov a ani neviem koľko ľudí zranil s možnými trvalými následkami, si iste pamätáme všetci.

Zdielajte

Nuž, na prípad Dědeček, ktorý ožratý zavinil smrť 5 mladých študentov a ani neviem koľko ľudí zranil s možnými trvalými následkami, si iste pamätáme všetci. Vrazil do nich na autobusovej zastávke. V súčasnosti si odpykáva 15 ročný trest a je otázne, kedy sa „za dobré správanie“ ťahačka na slobodu začne. To, na čo chcem teraz poukázať, je patologický stav spravodlivosti, ktorý umožňuje takému človeku spokojne prepísať majetok na manželku.

Článok o tragickom prípade, kde opitý vodič známy ako Dědeček spôsobil smrť piatich študentov a zranil ďalších ľudí.

  • Tragická Nehoda: Vodič, známy ako Dědeček, narazil do skupiny na autobusovej zastávke, čím spôsobil smrť piatich študentov.
  • Trest: Dědeček si odpykáva 15-ročný trest, pričom je nejasné, kedy bude Dědeček prepustený za dobré správanie.
  • Právne Dôsledky: Pozostalí podali civilné žaloby a súdia sa o odškodnenie s páchateľom a poisťovňou Allianz.
  • Kontroverzia: Článok poukazuje na problém v spravodlivosti, keďže páchateľ Dědeček mohol prepísať svoj majetok na manželku, čo komplikuje vymáhanie odškodnenia.

Článok tiež kritizuje zákony, ktoré umožňujú takéto konanie, a vyjadruje skepticizmus ohľadom vymáhania odškodnenia od poisťovne.

Ako uvádza článok v linku

https://hnonline.sk/slovensko/96156236-nehoda-na-zochovej-pozostali-podali-civilne-zaloby-sudia-sa-s-poistovnou-a-dedeckom-o-niekolko-milionov

Pozostalí podali civilné žaloby a súdia sa o odškodnenie s páchateľom. Súdy majú rozhodovať o nárokoch majetkovej a nemajetkovej ujmy zo strany pozostalých a poškodených. Od poisťovne Allianz, ktorá poistila služobné auto, žiadajú advokáti zastupujúci jednotlivé rodiny, náhradu škody.

Nuž, nie som právnik, ale som hodne skeptická ohľadne vymáhania odškodnenia od poisťovne v tomto prípade. Lebo páchateľ Dědeček šoféroval pod vlplyvom alkoholu. Podľa mňa smutným a z hľadiska „cesty spravodlivosti“ varovným faktom v tomto prípade je, že smrť mladých ľudí zavinil v decembri 2022. No napriek tomu spokojne ho tento štát nechal prepísať dom na manželku o desať mesiacov neskoršie, ako uvádza ten článok.

Podľa zistenia HN bola nehnuteľnosť v Karlovej Vsi, do ktorej v osudný večer odsúdený smeroval, v októbri minulého roka prepísaná na jeho manželku.

Čo na to slušne dodať?

Hanba všetkým, ktorí takto nastavujú zákony, aby v takej závažnej veci stíhaný páchateľ Dědeček mohol svojvoľne rýchlo prepísať dom na manželku. Kompetentní tým doslova u nás zločincom cestičku zametajú…

Elena


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *