30. júna 2024

Peter Pellegrini už má naplánované stretnutie zo Zelenským

Peter Pellegrini už má naplánované stretnutie zo Zelenským

Zdielajte

Slovenský prezident Peter Pellegrini už má naplánované stretnutie s Volodymyrom Zelenským. Uskutoční sa buď tento týždeň v Bruseli počas zasadnutia Európskej rady, alebo počas nadchádzajúceho samitu NATO vo Washingtone. Povedal to v stredu počas svojej prvej zahraničnej cesty v Prahe. Budúci týždeň navštívi Poľsko a postupne všetky susedné krajiny. Návštevou Bruselu chce dať najavo pevné ukotvenie Slovenska v štruktúrach EÚ a NATO. Peter Pellegrini taktiež uviedol, že ak by sa stretnutie neuskutočnilo na Európskej rade. Má dohodnuté bilaterálne rokovanie na summite NATO, aby sa nečakalo na oficiálnu návštevu v Kyjeve.

Slovenský prezident Peter Pellegrini plánuje stretnutie s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktoré by malo posilniť vzťahy medzi oboma krajinami a zdôrazniť dôležitosť regionálnej spolupráce a bezpečnosti. Toto stretnutie, naplánované buď na tento týždeň počas zasadnutia Európskej rady v Bruseli alebo na nadchádzajúcom samite NATO vo Washingtone, je významným krokom v diplomacii a ukazuje aktívnu úlohu Slovenska na medzinárodnej scéne. Pellegriniho cesta do Prahy a jeho plánované návštevy Poľska a ďalších susedných krajín sú súčasťou jeho snahy o posilnenie bilaterálnych vzťahov a potvrdenie záväzkov Slovenska voči EÚ a NATO. Táto iniciatíva je dôkazom, že Slovensko je ochotné a pripravené aktívne sa zapájať do riešenia regionálnych otázok a podporovať stabilitu v strednej a východnej Európe.

Zdroje:
(1)Pelegrini avizoval stretnutie so Zelenským, nechce čakať na cestu …. https://standard.sk/700871/pellegrini-avizoval-stretnutie-so-zelenskym-nechce-cakat-na-cestu-do-kyjeva.
(2) AKTUÁLNE Pellegrini sa stretne so Zelenským! Nechce čakať anihttps://www.topky.sk/cl/10/2792483/AKTUALNE-Pellegrini-sa-stretne-so-Zelenskym–Nechce-cakat-ani-na-cestu-do-Kyjeva–ma-ine-plany.
(3) P. Pellegrini sa stretne s ukrajinským prezidentom Zelenským. Na …. https://spravy.rtvs.sk/2024/06/p-pellegrini-sa-stretne-s-ukrajinskym-prezidentom-zelenskym-na-cestu-do-kyjeva-cakat-nechce/.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *