30. júna 2024

Dokedy bude vláda tolerovať obmedzovanie slobody slova?

Dokedy bude vláda tolerovať obmedzovanie slobody slova? Na FB

Zdielajte

Tu je súhrn kľúčových bodov zo článku:

  • Cenzúra na Facebooku: Savenna Monteloup opisuje, ako Facebook blokuje zdieľanie určitých príspevkov a obmedzuje dosah používateľov, ktorí sú kritickí voči určitým skupinám alebo jednotlivcom.
  • Osobná skúsenosť: Autorka uvádza príklady, keď jej boli príspevky vymazané a dostala varovania za obsah, ktorý údajne šíril rasizmus alebo obsahoval AI upravené video.
  • Výzva k akcii: Monteloup vyzýva čitateľov, aby nehľadeli na umlčiavanie ľudí a šírili informácie o cenzúre na Facebooku medzi svojimi blízkymi a na iných platformách.
  • Sloboda slova: Podčiarkuje dôležitosť slobody slova a demokracie, cituje nemeckého pastora Martina Niemöllera a varuje pred postupným umlčiavaním kritických hlasov.

Savenna Monteloup: Facebook začal blokovať zdieľanie rozhovoru Adama Valčeka so sudcom Petrom Šamkom a čo z toho pre nás všetkých vyplýva Facebook ma nedávno vyhostil pod vymyslenou zámienkou. Už pred tým som vnímala, že potajme upravujú môj dosah. Aj keď ma sharovali desiatky ľudí, ich priateľom sharovaný príspevok to ani neukázalo.

Existuje aj spôsob ako údajne zistiť, či Váš profil niekto nahlásil. Postnete video a sledujete počet videní. Ak počet videní zmizne, znamená to, že niekto nahlásil Váš profil a rozhodujú o ňom. V posledných týždňoch počty videní takmer nebolo vidno. Bola som nahlasovaná takmer nepretržite.

A potom prišlo prvé vážne varovanie.

Zdieľala som príspevok novinárky Anky Žitnej, v ktorom bol citát čurillovcov, že Almáši má ísť do väzby ku – citujem čurillovca – „cigáňom“, a facebook článok vymazal a dal mi prvé varovanie. Zvláštne, že takto facebook varoval len ľudí z protičurillovských profilov.

V neutrálnych profiloch bol článok bezproblémovo zdieľaný bez mazania. Niekto si na nás dával záležať. Takže prvé varovanie som dostala pre citát čurillovca, že šírim rasizmus. Druhé varovanie bez šance sa brániť a protestovať bol za list Veronike Ostrihoňovej o obetiach sexuálneho zneužívania, násilia a znásilnenia zo strany kajúcnikov a špeciálneho D.

Facebook ma obvinil, že som v článku zdieľala video upravené pomocou AI.

Malo to len malú chybičku: v mojom článku žiadne video NEBOLO. No a potom som dostala ban: Facebook mi dal vedieť, že ak nenatočím video svojej tváre, tak mi do 180 dní vymažú môj účet úplne.

Na facebooku sa dejú aj iné podozrivé veci: Protičurillovské profily majú v poslednom čase zvláštne „poruchy“. Chcete sa na protičurillovské profily pozrieť, ale facebook Vám ukáže len foto majiteľa profilu, ale nevidno žiadne príspevky, lebo „Načítavajú sa ďalšie položky…“

Načítavajú sa hodiny a nenačítajú sa nikdy. Z vonku to vyzerá ako technický problém… ale nenašla som taký „technický“ problém na žiadnom profile čuríl. Mnohých prekvapilo, keď som sa zastala umlčaných predstaviteľov alternatívy. Lenže existuje takýto výrok: „Keď prišli po odborárov, mlčal som. Nie som predsa odborár. Keď prišli po židov, mlčal som. Nebol som predsa žid. Keď prišli po mňa, nebolo už nikoho, kto by protestoval.“

Tieto slová nemeckého pastora Martina Niemöllera sú dnes viac ako aktuálne.

Treba doslova biť na poplach, že nám tu míľovými krokmi zaniká sloboda slova. Bez slobody slova niet demokracie ani iných slobôd. Dnes začali na facebooku blokovať šírenie videorozhovoru novinára Adama Valčeka so sudcom Šamkom. Spomínajú v ňom napríklad sudcu Klimenta.

Všimnite si, ako postupne na to išli… Najskôr alternatíva… potom ja… teraz už rovno novinár. Neurobili to naraz, aby nevznikla vlna pohoršenia… Nechali Vás privykať si postupne…

Takže ako môžete pomôcť? Prosím, NEMLČTE o umlčiavaní ľudí.

Bombardujte s tou informáciou o umlčiavaní Adama Valčeka Sme, Aktuality, Denník N, profily politikov, profily politických strán, teda každého, kto tu šíri falošný narratív a potichu necháva umlčiavať tých, ktorí šíria pravdu.

Bombardujte tou informáciou aj profily provládnych politikov, nech si aj oni urobia služobku do Mety, ako pani prezidentka, lebo slobodu slova tu narozdiel od nej chceme, potrebujeme a podporujeme!!!

Šírte tú info o umlčiavaní ľudí medzi svojimi blízkymi, na Telegrame, X-ku a všade, kde ste, aby spozornelo čo najviac ľudí. Dôvod na Vaše umlčanie v súčasnosti už ani nepotrebujú. Ten si proste vymyslia tak, ako si ho vymysleli pri mne. Takže nemlčte, lebo NÁS umlčia všetkých a nebude toho, kto sa ozve, až začnú umlčiavať VÁS.

Savenna Monteloup TG


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *