30. júna 2024

Video: HAMRANOV NEPRIESTRELNÝ BIZNIS ZA MILIÓNY

HAMRANOV NEPRIESTRELNÝ BIZNIS ZA MILIÓNY

Zdielajte

Inšpekčná služba skúma proces nákupu pancierových vozidiel polície. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok z Hlas-SD informoval o tejto kontrole počas tlačovej konferencie vo štvrtok. Detailne vysvetlil, že sa jedná o akvizíciu štyroch balisticky chránených služobných automobilov a ďalších produktov zakúpených v rokoch 2022 a 2023.

  • Preverovanie Nákupu: Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) skúma postup pri nákupe pancierových policajných áut.
  • Vyjadrenie Ministra: Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok poukázal na možné porušenie zákonov súvisiacich s obchodovaním s obrannými výrobkami a verejným obstarávaním.
  • Detaily Nákupu: Spomína sa priamy nákup štyroch vozidiel za približne 500.000 eur za kus a problémy s dodávkou a povoleniami.
  • Odstúpenie od Zmluvy: Ministerstvo odstúpilo od zmluvy z roku 2022 kvôli nedodržaniu podmienok zo strany firmy.

„Verejne sa pýtam (…), či nedošlo konaním Štefana Hamrana (bývalý policajný prezident, pozn. TASR) k porušeniu zákona o obchodovaní s výrobkami obranného priemyslu, či nedošlo k porušeniu zákona o verejnom obstarávaní, prípadne či nedošlo k porušeniu zákona o finančnej kontrole,“ podotkol Šutaj Eštok.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok informoval o nákupe štyroch balisticky chránených služobných vozidiel spolu s ďalším tovarom z rokov 2022 a 2023. Tento nákup mal približnú hodnotu 500 000 eur za jedno vozidlo. Zaujímavým aspektom je, že dodávateľovi boli vyplatené preddavky v stopercentnej výške, čo je neštandardné. Okrem toho firma nemala povolenie na obchodovanie s výrobkami obranného priemyslu a prvé dve autá nedodala včas. Ministerstvo sa nakoniec rozhodlo od zmluvy z roku 2022 odstúpiť¹.

Zdroje:
(1) ÚIS preveruje postup pri nákupe pancierových policajných áut …. https://spravy.rtvs.sk/2024/06/uis-preveruje-postup-pri-nakupe-pancierovych-policajnych-aut-vyhlasil-sutaj-estok/.

Matúš Šutaj Eštok FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *