30. júna 2024

Video: Kto drží Slovensko pod krkom?

Kto drží Slovensko pod krkom?

Zdielajte

Článok sa zaoberá politickou suverenitou Slovenska a jeho históriou od vzniku prvej Československej republiky, cez obdobie po druhej svetovej vojne, až po súčasnosť. Autor diskutuje o vplyve zahraničných mocností na slovenskú politiku a ekonomiku, a kritizuje nedostatok suverenity Slovenska v rámci Európskej únie.

  • Vznik ČSR: Vznik prvej Československej republiky bol umožnený súhlasom USA.
  • Vplyv Nemecka: Po Mníchovskej dohode a vzniku prvej Slovenskej republiky bola Slovenská republika pod silným vplyvom nacistického Nemecka.
  • Vplyv ZSSR: Po druhej svetovej vojne bola ČSR pod vplyvom ZSSR až do roku 1989.
  • Súčasná situácia: Autor argumentuje, že aj napriek zdaniu suverenity, Slovensko je stále pod vplyvom zahraničných mocností, najmä v rámci EÚ.

V tomto článku chcem poukázať hlavne na súčasnosť, keď sa nová Vláda SR po PV 2023 zaviazala, že bude robiť politiku suverénnu a na všetky 4 svetové strany. Myšlienka chvályhodná a zámer rovnako chvályhodný a jednoznačne podpory hodný. Ale je to pri dnešných pomeroch v Európe vôbec možné?!

Je tu niekto resp. niečo, čo nám vykonávať takúto politiku, na základe výsledkov slobodných a demokratických volieb nedovolí lebo príde zničujúci a potupujúci trest! Nuž, ale aby bol celý kontext môjho článku, čo najlepšie pochopený, tak musím spomenúť v stručnosti našu novodobú históriu, ako sme vznikali a kto, kedy a ako nás držal na krátko resp. pod krkom.

A začnem vznikom prvej československej republiky, ktorej vznik sa datuje na 28. októbra 1918.

Vznik prvej ČSR bol možný len vďaka tomu, že s tým súhlasili predovšetkým USA. Takže prvým, kto nás držal na krátko lebo nám umožnil, aby sme mali s Čechmi, Moravanmi, Slezanmi a z časti aj s Podkarpatskou Rusov, spoločný štát, boli predovšetkým USA.

Po Mníchovskej dohode/zrade (29.9.1938), kde nás ako ČSR zradili predovšetkým Francúzi a Briti, vznikla prvá Slovenská republika dňa 14. marca 1939 vyhlásením samostatnosti. Toto sa pravda mohlo udiať len na základe súhlasu Hitlera a za jasnej podmienky, že prvá SR bude silno držaná pod krkom vtedajším nacistickým Nemeckom.

Po II. sv. vojne dochádza k obnoveniu spoločného štátu s Čechmi, Moravanmi a Slezanmi opäť ako  Česko-Slovenská republika, ale na základe víťazných mocnosti, hlavne medzi USA a ZSSR, sa dostáva ČSR pod vplyv ZSSR. Od 1948 až do 17.11.1989 sme boli držaní na krátko červenou Moskvou. Takže ani jedna vláda v tomto období nemohla povedať, že je samostatná, suverénna a že robí politiku na prospech vlastného ľudu na všetky 4 svetové strany.

Potom prišlo obdobie, ktoré sa pre nás tvárilo, že sme boli slobodní a od všetkých nezávislí.

Bolo to veľmi krátke obdobie, kedy nás Moskva úplne prestala držať pod krkom, svoje ruky stiahla preč a USA a vtedajšia EÚ sa tvárili, že im na našom ďalšom smerovaní a vývoji nezáleží. Samozrejme, že to bola len póza mŕtveho chrobáka. Veď predsa nemohli začať robiť s nami ihneď poriadky na svoj obraz demokracie západného typu lebo post socialistický človek mal mať dojem, že presne takto vyzerá sloboda v ponímaní tom, ako nám to dlhé roky skrze zakázaných rozhlasov Hlas Ameriky a Slobodná Európa, vtláčali do hláv.

Dlho to však nevydržalo. Veľké československé socialistické podniky, ktoré boli vysoko produktívne, ktoré prinášali veľké zisky bez väčších investícií ihneď, ak by ich získali, boli v hľadáčiku tých veľkokapitalistov, demokratov západného typu v USA, ale hlavne v Nemecku a spol., ktorí si na ne brúsili svoje veľkokapitalistické nenásytne hryzáky, ale keďže sa tvárili, že sú demokrati, tak sa chceli k tomuto nášmu niekdajšiemu socialistickému bohatstvu dostať, akože legitímnou cestou, na základe našich, vtedy platných zákonov.

A to teda nebolo v tej dobe také jednoduché.

Takže áno, krátke obdobie od 17. novembra 1989 do zániku Česko-Slovenska, do 31.12.1992, sa mohlo zdať, že sme samostatní, suverénni a že si svoje veci môžeme riešiť tak, ako my slobodne uznáme za vhodné. Potom došlo k rozdeleniu Česko-Slovenska na dva samostatné štátne celky – Českú republiku a Slovenskú republiku.

Tu na Slovensku si ľud slovenský v slobodných demokratických voľbách, opakovane zvolil väčšinovo vládu, ktorú viedol Vladimír Mečiar.

Vladimír Mečiar bol zástancom, že predávať zlaté nosnice na Západ, nie je dobré a že by mali ostať v rukách slovenského samostatného štátu. A to sa demokratom západného typu teda nepáčilo a začali nás obrazne povedané pomaly chytať pod krk. Toto všetko podrobnejšie opísal Mečiar dňa 01.01.2024 v relácii Na palete, kde okrem iného povedal aj toto. Z jeho vyjadrení vyberám tie podstatné slová a vety, ktoré najviac súvisia s témou tohto článku.

Mečiar hovorí – „…potom z Americkej strany prišlo STOP

, čo bolo jasné, ideme na zmenu politických pomerov…, …vy smerujete proti nám, vy nesmerujete k nám ako k partnerovi…, …My sme neboli proti európsky, My sme boli pro Slovenský a povedali sme si, prečo sa máme lacno nechať vypredávať…, …pokiaľ ide o politickú orientáciu, My sme od Rusov dostali plyn, dostali všetko, mali sme vysporiadané vzťahy, tak vznikla falošná zámienka, že máme nejaké nadštandardné vzťahy s Rusmi a že ideme teda akosi do Ruska naspäť, čo nebola nikdy pravda, aj Rusi by nás neboli chceli naspäť, pretože mali toľko vlastných problémov, že sa vzťahy vyladili na vyrovnanejšiu pozíciu, ale neboli vzťahy, že by kohokoľvek zo strednej Európy chceli naspäť, také niečo nebolo. Pokiaľ išlo o Západ, tak samozrejme, že ich vzťahy boli diferencované…, …som navštívil niekoľko vlád. Boli to rozhovory medzi štyrmi očami, dôverné. Každý jeden rozhovor končil – som za, ale vyriešte si Američanov.“

A ďalej Mečiar pokračuje takto – „…bol spracovaný program ako ma poraziť vo voľbách…, …rozhodovalo to, odkiaľ prídu peniaze na politickú zmenu. A peniaze prišli. Prišli aj z vonku, prišli aj z vnútra. A v celku to nie sú len Sorosové milióny, ktoré on priznal, že dal a všetci novinári mi tvrdia, že však nemáte dôkaz. Pritom on vystúpil na Univerzite Komenského, keď mu dávali čestný doktorát a povedal – Dal som na voľby toľkoto miliónov dolárov a bola to dobrá investícia. Jeho dve organizácie boli poradenské pre privatizáciu na Slovensku. Čiže zobral to zase pod kontrolu…“

Len z takéhoto malého výňatku, z takmer hodinového rozhovoru s Mečiarom je jasné, že Západ čakal na vhodnú chvíľu, kedy si nás tak povediac zoberie pod patronát, že si nás schytí pod krk…

A to sa im splnilo dňom, kedy sa konalo Referendum o vstupe SR do EÚ, ktoré by bez podpory Mečiara bolo isto iste neplatné! No a potom po prijatí do EÚ to prišlo – toto nemôžete, toto môžete, ale len takto, toto nesmiete, toto už vôbec nie…

Mali a majú nás dnes silno pod kontrolou, držia nás všetkými možnými spôsobmi, hlavne ekonomickými, na krátko a silno nás zvierajú za krk.Od chvíle kedy sme sa stali súčasťou EÚ je jasné, že akýkoľvek politik na Slovensku, ak tvrdil, že my ako SR konáme suverénne, samostatne, tak klamal a zavádzal!

Ani jedna vláda SR, od kedy sme súčasťou EÚ nebola suverénna! Jedna menej iná zase viac, ale úplne nie! Takže ani dnes nemôžeme hovoriť o tom, že si budeme robiť suverénnu a samostatnú politiku na všetky štyri svetové strany lebo trest by bol tak veliký a krutý, žeby sme to tvrdo pocítili.

Takže tento článok nie je o tom, že si myslím, že niekedy budeme môcť naplno konať suverénne a samostatne

, ako by sme chceli, to pravdepodobne ešte predlho nie, ale čo chcem je to, aby sme si konečne zvolili do čela nášho štátu takých politikov, ktorí by nám na rovinu povedali – tak vážení Slováci, chceli sme urobiť také alebo onaké suverénne rozhodnutie, ktoré by bolo na prospech všetkých nás tu na Slovensku, ale nám v tom pod rôznymi vyhrážkami bráni táto a táto ambasáda a ten či onen vysoký politický funkcionár EÚ a tieto štáty EÚ!!!

Toto už chcem konečne naplno počuť od našich politikov a potom budeme všetci spokojní, že na teraz sa s tým nedá nič robiť lebo by nás jednoducho zničili! Takže začnime si konečne hovoriť pravdu, nalievajme si čistého vína a neklamme sa, že tá či ona vláda koná úplne suverénne a samostatne! Nie je to pravda!

Avšak je potrebné podotknúť, že terajšia vláda robí postupné, pomalé, ale rozumné kroky, aby si tí, čo si myslia, že budú mať nad nami moc navždy pochopili, že všetko sa raz skončí! Jedine z čoho mám veľkú obavu je to, že pokiaľ socialistické zriadenie skončilo pokojnou cestou lebo nikto nevlastnil výrobné prostriedky a pracovnú silu, tak koniec kapitalistického zriadenia v tej podobe, ako ho poznáme dnes, sa pokojnou cestou nebude môcť skončiť lebo veľkokapitál má vo svojich zopár rukách okrem moci ekonomickej, hlavne moc vojenskú!

Kto chcel pochopil o čom bol tento môj článok a kto nechcel resp. nechce, tak ten nepochopil, ba ani nepochopí!

P.S.:

Všimli ste si Slováci, že EÚ/EK akosi nekarhá štáty EÚ, tie pôvodné, tie „staré“, že nedodržiavajú to, či ono?

Že karhajú a sa doslova vyhrážajú výlučne štátom, ktoré boli kedysi pod kontrolou ZSSR?

Nuž Poľsku sa už prestali vyhrážať lebo tam majú Tuska, ktorý im a hlavne USA zobe z ruky a silou mocou chcú bojovať proti Rusku, v Čechách majú Fialu a Petra Pavla, takže tam je to pre nich tiež všetko v poriadku, v Maďarsku je Orbán a teda Maďarsko má s EÚ/EK a USA/NATO značné problémy a aj keď sa Orbán snaží, ako sa dá, tak predsa len v niečom musí urobiť ústupky, aby Maďari v rámci a na základe demokracie západného typu, nepadli úplne na ekonomické dno lebo im „dobrotivá“ EÚ/EK nevyplatí peniaze, ktoré sú ich, aj im plne patria.

No a potom sme tu My, Slovensko, kedy po PV 2023 nastúpila Vláda, ktorá je diametrálne odlišná s tými predchádzajúcimi, čo sme tu mali od 2020 do 2023. No a keďže vystrkujeme rožky akej takej suverenity a samostatnosti v rámci EÚ, tak sme pre nich doslova škodná a robia všetko preto, aby táto Vláda SR padla…

Autor: ferro


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *