30. júna 2024

Policajná akcia „MERKÚR“ NAKA obvinila12 ľudí

Policajná akcia "MERKÚR" NAKA obvinila12 ľudí

Zdielajte

Článok obsahuje informácie o policajnej akcii s názvom „MERKÚR“, ktorá sa zameriavala na zadržanie páchateľov ekonomickej trestnej činnosti na Slovensku. Tu je stručný prehľad kľúčových bodov:

  • Policajná akcia „MERKÚR“: Zameraná na boj proti ekonomickej trestnej činnosti.
  • Obvinenia: 12 ľudí obvinených, vrátane známych mien z veľkých káuz.
  • Väzba: Obvinení sú momentálne v policajnom zaistení, s plánom poslať ich do väzby.
  • Súdne konanie: Sudca Špecializovaného trestného súdu začne rozhodovať o väzbe pre obvinených.

Tieto informácie poskytujú prehľad o aktuálnom vývoji v prípade a o krokoch, ktoré podnikajú vyšetrovatelia a prokurátori.


„V utorok pred šiestou hodinou ráno vtrhli policajní kukláči domu v Kolárove. No a chvíľu na to už skončil v putách muž, ktorého podľa obvinenia zaradili na vrchol zločineckej skupiny. Jeho meno je Boris Gatial a spolu s ním elitní policajti NAKA podľa informácií obvinili ďalších 11 ľudí.
Medzi nimi sú známe mená z veľkých káuz. Jedným z obvinených je napríklad muž odsúdený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka Zoltán Andruskó, muž stíhaný v kauze prípravy vrážd prokurátorov Dušan Kracina, ale aj muž stíhaný v kauze Jopi Trade Mário Csente. Jedného z obvinených sa policajtom zadržať nepodarilo.

V utorok pred šiestou hodinou ráno NAKA vtrhla do domu v Kolárove na juhu Slovenska.

V rámci tejto akcie obvinili 12 ľudí, ktorých stíhajú za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny. Medzi obvinenými sú aj známe mená z veľkých káuz. Zoltán Andruskó, odsúdený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, a Dušan Kracina, stíhaný v kauze prípravy vrážd prokurátorov, patria medzi týchto obvinených. Momentálne sa všetci nachádzajú v cele policajného zaistenia, a vyšetrovatelia a prokurátori plánujú ich poslať do väzby¹²³⁴.“,“Zoltán Andruskó sa opäť postaví pred súd: Obvinený je aj v daňovej kauze.

Dušan Kracina, obvinený v kauze prípravy vrážd prokurátorov, zostáva vo väzbe. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, predĺžil u Dušana Kracinu, obvineného v kauze prípravy vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho, lehotu trvania väzby do 21. novembra. Urobil tak v utorok na základe žiadosti prokurátora. Dušan Kracina je obvinený pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy formou účastníctva. Tvrdí, že je nevinný. Národná kriminálna agentúra ho zadržala vlani v septembri. Na trestnom čine sa mal zúčastniť ako objednávateľ

Všetci obvinení z utorkovej akcie sú podľa informácií

stíhaní za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, na ktorej vrchole v uznesení figuruje meno už spomínaného Borisa Gatiala a tiež za pokračovací zločin skrátenia dane a poistného vo štvrtom odseku.
Reportérom Startitup sa tiež podarilo zistiť, že siedmi zadržaní z utorkovej akcie NAKA sú aktuálne v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spolu s prokurátorom ich chce mať vo väzbe.
Sudca Špecializovaného trestného súdu začne o väzbe pre obvinených rozhodovať v piatok 28.6.2024 ráno.

„Dňa 25.06.2024 vykonala Národná kriminálna agentúra Prezídia PZ policajnú akciu s názvom „MERKÚR“ v Trnavskom a Nitrianskom kraji. Akcia bola zameraná na zadržanie páchateľov ekonomickej trestnej činnosti. Bližšie informácie aktuálne nie je možné poskytnúť z dôvodu prebiehajúcich procesných úkonov,“ prezradil hovorca policajného prezídia Roman Hájek.“

Zdroj:
Policajti NAKA obvinili 12 ľudí, sú medzi nimi aj známe mená …. https://tvnoviny.sk/domace/clanok/907942-naka-vtrhla-do-domu-na-juhu-slovenska-obvinenych-je-12-ludi-su-medzi-nimi-aj-zname-mena.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *