2. júla 2024

ČAKANIE NA PREMIÉRA FICA! Diskuzia na TA3? – Utrpenie

Roman Martiška: Posledná júnová nedeľa priniesla poslednú politickú diskusiu RTVS, pričom TA3 pokračuje v diskusiách aj počas leta.

Zdielajte

  • Politické Diskusie: Roman Martiška: Posledná júnová nedeľa priniesla poslednú politickú diskusiu RTVS, pričom TA3 pokračuje v diskusiách aj počas leta.
  • Čakanie na Fica: Diskutovalo sa o návrate premiéra Roberta Fica a legislatívnych zmenách po atentáte, ako je doživotná renta pre Fica a obmedzenie protestov.
  • Koaličné Napätie: Andrej Danko sa vrátil k rétorike spred volieb a diskutovalo sa o personálnych otázkach, ako je výber predsedu NR SR a sudcu ústavného súdu.
  • Opozičné Stanoviská: Tomáš Valášek a Milan Majerský poukázali na problémy koalície a plány opozície na jeseň.

Roman Martiška: NEDEĽNÍK Z POLITICKÝCH DISKUSIÍ 21/24 Posledná júnová nedeľa priniesla poslednú politickú diskusiu pod hlavičkou RTVS, žiaľ, na TA3 sa nie celkom pochopiteľne rozhodli pokračovať v politických diskusiách počas celého leta. Už diskusie podpredsedu NR SR a predsedu SNS Andreja Danka s poslancom za PS Tomášom Valáškom a ministrom obrany a podpredsedom Smer-SSD Robertom Kaliňákom a poslancom a predsedom KDH Milanom Majerským nepriniesli okrem už otrepaných tém nič a pri platných výstrahách pred vysokými teplotami boli tieto diskusie doslova utrpením aj pri pohári so zmrzlinou. ČAKANIE NA PREMIÉRA FICA!

https://ta3.com/clanok/900893/migrantov-nezaujima-co-si-myslia-europski-politici-hovori-kalinak-podla-majerskeho-eu-zlyhala-

Moderátorov Branislava Krála a Mareka Makaru zaujímal napríklad návrat premiéra Roberta Fica

, ktorý sa stal akýmsi alibi koalície, ktorá po atentáte na premiéra prakticky prerušila legislatívnu smršť.
Prešiel lex atentát, ktorý priniesol najmä doživotnú rentu Ficovi, obmedzenie miest, na ktorých je možné konanie protestov a rozbieha sa diskusia o odpočúvaní SIS bez povolenia súdu, ale koalícia prakticky nevie povedať, ako zabezpečila bezpečnejší život najvyšším ústavným činiteľom.
Danko sa síce vrátil k rétorike spred volieb, ale aj v koalícii to zatiaľ navonok, niektoré informácie aj zvnútra to potvrdzujú, že Danka zaujíma najmä voľné kreslo predsedu NR SR, na ktoré ani s prižmúrenými očami nemá nárok.

Zatiaľ čo Danko chystajúci sa na dovolenku hovoril o mimovládkach, spriaznených novinároch s opozíciou, čo je nepochybné pomenovanie realita, tak oproti sediaci Valášek sa snažil prežiť na naučených frázach. Valášek dokonca tvrdí, že nikdy nebol súčasťou predchádzajúcich vládnych garnitúr a po roku odišiel do opozície proti Igorovi Matovičovi. Lenže podpis Valáška ako poslanca na koaličnej zmluve nikto nevymaže, aj on bol súčasťou cirkusu Matoviča a na jeho notebooku bol napísaný prejav vtedajšej prezidentky Zuzany Čaputovej k situácii na Ukrajine.

Kde nič proslovenské nebolo možné nájsť. Čakaním na Fica, ktorý bude mať podľa Kaliňáka trvalé následky pohybového aparátu, je koalícia na leto zahnaná do kúta a nielen vďaka “vlečke” plnej zákonov, ktoré odložila na jeseň. Aj slabo agumentačne a rétoricky vybavená Majerský vie okamžite povedať problémy koalície, ktoré budú nosnou témou jesene a možným bodom sváru, ktorý bude opozícia chcieť využiť.

Chýba riaditeľ novej STVR, nemáme predsedu Národnej rady, chýba sudca ústavného súdu

, ale aj vymenovanie šéfa SIS – a to sú len personálne trhliny, ktoré si “uvedomelá” koalícia nechala na jeseň k prvému výročiu vlády. Kde sú ešte tzv. chlebové témy?

Čakanie na Fica, ktorého návrat sa očakáva už onedlho môže priniesť koalícii na jeseň krušné chvíle. Oddych od politiky po roku troch volieb sa dá ešte pochopiť, navyše ak je Fico, tak dôležitým článkom koalície, potom jeho návrat na jeseň bude želanou iskrou pre legislatívnu smŕšť.
Nevidím dôvod sledovať politickú diskusiu TA3 počas leta, najmä v čase výletov a dovoleniek, preto ďalší Nedeľník z politických diskusii až v septembri, dovtedy pekné leto priatelia a počas pracovného týždňa sem-tam tu niečo z politiky určite nájdete…

Roman Martiška TG


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *