2. júla 2024

Politické Divadlo Michala Šimečku & jeho „detská argumentácia“

Politické Divadlo Michala Šimečku & jeho "detská argumentácia"

Zdielajte

  • Politické Divadlo: Michal Šimečka, líder progresívnych síl, sa vracia do parlamentu s ostrou kritikou, ktorá by mohla zaplniť lexikón rétorických figúr.
  • Rýchlosť Rozhodovania: Diskusia a hlasovanie prebiehajú s takou rýchlosťou, že by mohli slúžiť ako príklad efektívnosti.
  • Metaforický Jazyk: Šimečka používa metafory ako „polená pod nohy“ alebo „babrácka robota“, čo dodáva jeho reči dramatickosť.


V politickom divadle, kde každý aktér má svoj vlastný scenár a publika sú voliči s nekonečným apetítom na drámu, sa odohráva predstavenie hodné Oscara. Michal Šimečka, vodca progresívnych hôrd, sa vracia k parlamentnej schôdzi s kritikou, aká by mohla zaplniť celý lexikón rétorických figúr. „Pošliapali rokovací poriadok,“ hovorí, s takou vášňou, že by sa z nej dala vyrobiť nová politická strana. A keď hovorí o „hrubej sile,“ máte pocit, že práve opisuje zápas sumo zápasníkov, nie parlamentnú debatu.

Diskusia o audiovizuálnom fonde bola uťatá tak rýchlo

, že by to závidel aj profesionálny kuchár krájajúci cibuľu. A hlasovanie? To prebehlo s takou rýchlosťou, že by ho mohli použiť ako príklad v kurze o efektívnosti. Šimečka, s jeho talentom na dramatické pauzy a výrazné gestá, by mohol mať druhú kariéru ako divadelný režisér. Jeho schopnosť hádzať „polená pod nohy“ je taká pôsobivá, že by mohol byť povýšený na hlavného lesníka v národnom parku politiky.

A potom je tu koalícia, ktorá podľa Šimečku „robí babrácku robotu,“ čo znie ako recenzia na amatérsku divadelnú hru, kde všetci zabudli svoje repliky. Keď hovorí, že „im sa do práce už ani nechce chodiť,“ predstavujete si politikov, ako sa snažia nájsť najlepšiu výhovorku, aby mohli zostať doma a pozerať Netflix. A tá „hanebná bodka“? To je ako keby sa pokúsili napísať koniec knihy, ale všetky perá im došli atrament.

Michal Šimečka, s jeho „detskou argumentáciou,“ by mohol byť hviezdou na detskom ihrisku politiky, kde každý chce byť na hojdačke, ale nikto nechce čakať na rad. A jeho výzva na „vitzitku“ práce koalície? To je ako keby ste sa pýtali kúzelníka, ako robí svoje triky – očakávate odpoveď, ale viete, že pravdepodobne dostanete len ďalšiu ilúziu.

Michal Šimečka FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *