4. júla 2024

Robert Kaliňák ruší spoluprácu s agentúrou NATO na Sliači

Robert Kaliňák ruší spoluprácu s agentúrou NATO na Sliači

Zdielajte

Článok o aktuálnych zmenách na letisku Sliač na Slovensku:

  • Zrušenie Procesov: Minister obrany Robert Kaliňák oznámil zrušenie procesov na letisku a plánuje dokončiť obnovu podľa vlastnej vízie.
  • Ukončenie Spolupráce s NATO: Spolupráca s agentúrou NATO, ktorá stála Slovensko nemalé náklady, bude zrušená.
  • Rekonštrukcia Letiska: Práce na rekonštrukcii letiska sú v začiatkoch a majú trvať tri roky s cieľom pripraviť letisko na prijatie stíhačiek F-16[^2^][2].
  • Dokončené Projekty: Ku koncu júna bolo dokončených sedem z 33 projektov, vrátane infraštruktúry pre F-16.

Rekonštrukcia letiska Sliač je stále otázkou, a termín dokončenia zostáva neistý. I keď sa malo už dva roky lietať zo Sliača, veľké stavebné práce sa ešte ani nerozbehli. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer) oznámil, že procesy na letisku sa rušia a obnovu budú dokončovať podľa vlastnej vízie. Týmto krokom sa očakáva úspora štátnych financií a času. Okrem toho sa zruší aj spolupráca s agentúrou NATO, ktorá už Slovensku vyšla nemalými nákladmi. Rekonštrukcia letiska Sliač je v úplných začiatkoch a jej dokončenie by malo trvať tri roky. Cieľom je pripraviť letisko na prijatie moderných stíhačiek F-16. Avšak presný dátum, kedy k tomu dôjde, zostáva nejasný. Minister Kaliňák zdôraznil potrebu komplexných zmien na Sliači, aby sa projekt mohol úspešne zrealizovať

Rekonštrukcia letiska Sliač je stále otázkou, a termín dokončenia zostáva neistý. I keď sa malo už dva roky lietať zo Sliača, veľké stavebné práce sa ešte ani nerozbehli. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer) oznámil, že procesy na letisku sa rušia a obnovu budú dokončovať podľa vlastnej vízie. Týmto krokom sa očakáva úspora štátnych financií a času. Okrem toho sa zruší aj spolupráca s agentúrou NATO, ktorá už Slovensku vyšla nemalými nákladmi¹. Rekonštrukcia letiska Sliač je v úplných začiatkoch a jej dokončenie by malo trvať tri roky. Cieľom je pripraviť letisko na prijatie moderných stíhačiek F-16. Avšak presný dátum, kedy k tomu dôjde, zostáva nejasný². Minister Kaliňák zdôraznil potrebu komplexných zmien na Sliači, aby sa projekt mohol úspešne zrealizovať.

Čo všetko chce zrušiť

Rekonštrukcia letiska Sliač je stále otázkou, a termín dokončenia zostáva neistý. I keď sa malo už dva roky lietať zo Sliača, veľké stavebné práce sa ešte ani nerozbehli. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer) oznámil, že procesy na letisku sa rušia a obnovu budú dokončovať podľa vlastnej vízie. Týmto krokom sa očakáva úspora štátnych financií a času. Okrem toho sa zruší aj spolupráca s agentúrou NATO, ktorá už Slovensku vyšla nemalými nákladmi.

Rekonštrukcia letiska Sliač je v úplných začiatkoch a jej dokončenie by malo trvať tri roky. Cieľom je pripraviť letisko na prijatie moderných stíhačiek F-16. Avšak presný dátum, kedy k tomu dôjde, zostáva nejasný. Minister Kaliňák zdôraznil potrebu komplexných zmien na Sliači, aby sa projekt mohol úspešne zrealizovať. Ku koncu júna bolo na Sliači dokončených sedem z 33 projektov, vrátane obnovených hangárov pre stíhačky a infraštruktúry pre F-16. Práce pokračujú, a momentálne sa venujú výstavbe metrologického zabezpečenia, stojísk a rozšíreniu parkovacej plochy pre vozidlá.
Je dôležité, aby sa rekonštrukcia letiska úspešne dokončila, aby Slovensko mohlo prijať tieto moderné stíhačky a zabezpečiť svoju obranu.

Zdroj
(1) Obnovu Sliača pre F-16 spustia po novom, stíhačky už majú byť na ….
(2) Rekonštrukcia Letiska Sliač: Minister Kaliňák … – Nový Čas.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *