4. júla 2024

Video: Forbes strata 5ks Su-27 v Mirgorode, tragédia pre Ukrajinu

Forbes strata 5ks Su-27 v Mirgorode, tragédia pre Ukrajinu/Autor: Ministerstvo obrany Ruska

Zdielajte

  • Ruský útok: Na ukrajinskom letisku v Myrgorode bolo zničených päť stíhačiek Su-27 a ďalšie dve poškodené raketami Iskander-M.
  • Dôsledky: Forbes hodnotí útok ako vážnu stratu pre Ukrajinu, ktorá si nemôže dovoliť ďalšie straty vzdušných síl.
  • Obranné prostriedky: Ukrajina čelí výzvam v ochrane svojich leteckých základní pred ruskými prieskumnými dronmi a raketami.
  • Podpora spojencov: Diskutuje sa o možnej pomoci vo forme lietadiel F-16 a Mirage-2000, hoci aj tie by boli zraniteľné voči útokom.

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že na ukrajinskom letisku v Myrgorode v Poltavskej oblasti zničilo päť stíhačiek Su-27 a poškodilo ďalšie dve. Tento útok bol vykonaný pomocou balistických rakiet Iskander-M. Na zábery z útoku môžete pozrieť. Kyjev potvrdil útok, ale uviedol, že straty neboli také výrazné, ako tvrdí Rusko. Nad letiskom sa nachádzali aj ruské prieskumné drony, ktoré poskytli podporu raketovému útoku. Prieskumné drony sú vážnou hrozbou, a Ukrajina momentálne nemá dostatočné prostriedky na ich zničenie.

Raketový útok na ukrajinskú leteckú základňu Mirgorod

, v dôsledku ktorého bolo zničených päť stíhačiek Su-27 a 2 boli poškodené, urobil včerajšok jedným z najhorších pre vzdušné sily ozbrojených síl Ukrajiny za celú dobu NMD. Informuje o tom časopis Forbes.

„Toto sú straty, ktoré si Ukrajinci nemôžu dovoliť,“ poznamenávajú noviny a hodnotia dôsledky útoku. A pripomína, že v posledných mesiacoch to nie sú prvé ukrajinské lietadlá zničené priamo na letisku, pričom uvádza príklad minulých útokov na Dolgintseve a Mirgorod.

Ukrajinské sily majú prístup k približne 20 veľkým leteckým základniam, desiatkam malých letísk a dokonca aj k pristávacím dráham roztrúseným po celej krajine. Nestačí však presunúť vojenské lietadlá z frontovej línie, pretože ozbrojené sily RF majú balistické a riadené strely, ktoré sa k nim môžu dostať aj tam.

Ukrajina očakáva, že jej pomôžu F-16 a Mirage-2000, ale tieto lietadlá budú rovnako zraniteľné voči ruským útokom dronov a rakiet, zdôrazňuje Forbes.

Pripomeňme, že deň predtým bolo najmenej päť ukrajinských stíhačiek Su-27 zničených v dôsledku útoku Iskander OTRK na letisko v Mirgorode. Ďalšie dve lietadlá boli poškodené.

Zdroj

Video: Ruské rakety zničili 6 ukrajinských stíhačiek Su-27 a ….


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *