4. júla 2024

Zúfalci zo SaS spájajú tragickú nehodu pri NZ s vlakmi zadarmo

Zúfalci zo SaS spájajú tragickú nehodu pri NZ s vlakmi zadarmo

Zdielajte

  • Tragická Nehoda: Článok Zuzky Plevíkovej spája tragickú nehodu pri Nových Zámkoch, kde vlak zrazil autobus a zomrelo sedem ľudí, s politikou poskytovania vlakov zadarmo.
  • Kritika SaS: Strana SaS kritizuje, že vlaky zadarmo sú príčinou nedostatku financií na rekonštrukciu železničných priecestí.
  • Obrana vlády: Vláda obhajuje program vlakov zadarmo, ktorý bol zavedený v roku 2014 a je určený pre deti, študentov a seniorov.
  • Vyšetrovanie Nehody: Podľa predbežných informácií z vyšetrovania bolo za nehodu zodpovedné zlyhanie ľudského faktora, nie nedostatok financií na údržbu.

Zuzka Plevíková – reakcia na tlačovku SaSky Zúfalstvo SaSky ? SaS spája tragickú nehodu pri Nových Zámkoch s vlakmi zadarmo. Zuzka Plevíková, poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky a členka Výboru pre európske záležitosti, sa vyjadrila k nedávnej tlačovej konferencii strany Sloboda a Solidarita (SaS), kde bola spomenutá tragická nehoda pri Nových Zámkoch.

Plevíková kritizovala SaS za to, že nehodu spájajú s politikou vládnych vlakov zadarmo

, čo považuje za neprimerané a neetické. Podľa nej by sa mala politická diskusia zamerať na bezpečnosť cestovania a infraštruktúru, nie na využívanie tragédie pre politické účely. Plevíková zdôraznila, že je potrebné venovať pozornosť preventívnym opatreniam a zlepšeniu podmienok na železniciach, aby sa podobné udalosti v budúcnosti predišlo. Zároveň vyzvala na transparentné vyšetrenie nehody a na zodpovednosť tých, ktorí za ňu môžu niesť vinu. Tento prístup odzrkadľuje širší názor, že politika by mala byť oddelená od tragédií a mala by sa zameriavať na hľadanie riešení a zlepšovanie životov občanov.

  • Strana tvrdila, že preto chýbajú napríklad peniaze na rekonštrukciu či modernizáciu priecestí. Trate majú na starosti štátne ŽSR, osobnú dopravu prevádzkuje zasa ZSSK.
  • Poslanec Marián Viskupič na tlačovej konferencii hovoril o „váhe“ medzi cestovaním zadarmo a ľudskými životmi.
  • SaS od ministra dopravy Jozefa Ráža žiada do konca septembra ucelenú koncepciu, ako zlepšiť stav železníc

Neviem, či je strana SaS taká zúfalá, že im klesajú preferencie, že sa uchýlila vymýšľať témy, v ktorých miešajú hrušky s jablkami.

  • Najnovšie spájajú tragickú udalosť nehody vlaku s autobusom, ktorá sa odohrala pri Nových Zámkoch a vyžiadala si sedem ľudských životov, s príčinou, ktorou majú byť vlaky zadarmo, kvôli čomu železnice nemôžu rekonštruovať trate. Dávajú na misku váh cestovanie zadarmo a ľudské životy.
  • Vlaky zadarmo zaviedla naša vláda a fungujú od roku 2014 v rámci sociálneho balíčka. Je to vekovo ohraničené pre deti, mladých študentov a seniorov. A zamerané práve pre tých, ktorým to vie najviac pomôcť.
  • Našťastie, aspoň tento výdobytok predchádzajúce vlády nezrušili, pomedzi to, ako rušili rad za radom všetko sociálne, čo pomáhalo občanom. Napríklad obedy zadarmo, ktoré ale pred voľbami urýchlene schvaľovali späť, pretože si chceli nahrabať pár politických bodíkov a zistili, že to pomáhalo ľuďom a fungovalo to dobre.
  • Mimochodom, podľa predbežných informácií z vyšetrovania je za tragédiou v Nových Zámkoch zlyhanie ľudského faktora. Strana SaS by mala prestať silou mocou prepájať nevhodne témy, ktoré spolu nesúvisia…

Zuzka Plevíková


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *