7. júla 2024

Žilinka: Zmena kvalifikácie z úkladnej vraždy na teroristický útok.

Žilinka: Zmena kvalifikácie z úkladnej vraždy na teroristický útok.

Zdielajte

Maroš Žilinka: Článok obsahuje informácie o právnom prípade v Slovenskej republike, kde došlo k zmene právnej kvalifikácie obvineného J. C. z pokusu o úkladnú vraždu na teroristický útok.

  • Právny Prípad: Zmena kvalifikácie skutku z úkladnej vraždy na teroristický útok.
  • Obvinený J. C.: Pôvodne obvinený z pokusu o úkladnú vraždu, teraz čelí obvineniu z teroristického útoku.
  • Zmena Kvalifikácie: Na základe nových dôkazov došlo k prekvalifikovaniu skutku na teroristický útok podľa § 419 Trestného zákona.

Maroš Žilinka: VO VECI VRAŽEDNÉHO ÚTOKU NA PREDSEDU VLÁDY SR DOŠLO K ZMENE PRÁVNEJ KVALIFIKÁCIE STÍHANÉHO SKUTKU

Zmena právnej kvalifikácie stíhaného skutku je vždy dôležitým momentom v trestnom konaní. V tomto prípade sa pôvodne obvinený J. C. stretol s prekvalifikovaním skutku z pokusu o úkladnú vraždu na teroristický útok. Nové dôkazy zrejme viedli k tejto zmene. Je to zaujímavý vývoj, ktorý bude mať vplyv na ďalší priebeh procesu.

V trestnej veci obvineného J. C. pre pokus obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy podľa § 14, § 144 ods. 1, ods. 2 písm. d), e) Trestného zákona s poukazom na § 139 ods. 1 písm. h) a § 140 písm. b) Trestného zákona, bol dnešného dňa obvinený upozornený na zmenu právnej kvalifikácie skutku, pre ktorý mu bolo vznesené obvinenie.
Na základe obstaraných dôkazov bude stíhaný skutok ďalej právne kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku podľa § 419 ods. 1 písm. a), ods. 2 písm. b) Trestného zákona s poukazom na § 139 ods. 1 písm. h) Trestného zákona.

Hrica Luboš: Polopatisticky povedané, Progresívne Slovensko spolu s podaktorými žurnalistami z denníka N, Aktualit, Sme a ďalších, ktorí manipulativne podsúvajú ich názory. Vychovávajú zo Slovákov nielen vrahov, ale aj teroristov.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading