18. októbra 2024

Pavol Ľupták: Zbili ma priamo doma, ohrozená bola i manželka.

Pavol Ľupták: Zbili ma priamo doma, ohrozená bola i manželka.

Zdielajte....

  • Útok na Pavla Ľuptáka: Pavol Ľupták bol napadnutý vo svojom dome, ohrozená bola aj jeho manželka.
  • Atentát na premiéra: Diskusia o tom, či bol atentát na premiéra zinscenovaný.
  • Vyhrážky a ochrana: Pavol sa stretol s vyhrážkami a požiadal o zvýšenú ochranu.
  • Politické otázky: Diskusia o zvýšení daní a príprave na núdzové situácie v Dánsku.

Atentát na verejného činiteľa je vždy závažným činom, ktorý vyvoláva otázky o bezpečnosti, politike a smerovaní spoločnosti. V prípade nedávneho útoku na premiéra, ktorý sa stal pred dvoma mesiacmi, sa otvorila diskusia o násilí, ktoré sa zdá byť stále viac prítomné v každodennom živote. Poslanec Pavol Ľupták, ktorý sa teraz dostáva do centra pozornosti, môže ponúknuť jedinečný pohľad na túto problematiku. Jeho skúsenosti a postrehy môžu byť cenné pri hľadaní odpovedí na otázku, ako zvrátiť trend nárastu násilia v spoločnosti.

Násilie je komplexný fenomén, ktorý má mnoho podôb a príčin

Násilie je komplexný fenomén, ktorý má mnoho podôb a príčin. Môže byť výsledkom sociálnych, ekonomických alebo politických napätí a často sa prejavuje ako reakcia na vnímanú nespravodlivosť alebo frustráciu. V súčasnej dobe, keď sa spoločnosť stretáva s rôznymi výzvami, od ekonomickej nestability po politické rozpory, je dôležité hľadať spôsoby, ako riešiť konflikty bez násilia a podporovať dialóg a porozumenie medzi rôznymi skupinami.

Rozhovor s poslancom Ľuptákom môže byť príležitosťou na otvorenie dôležitých tém, ako sú prevencia násilia, posilnenie právneho štátu a ochrana občianskych slobôd. Je dôležité, aby verejní činitelia a politici ukázali vedenie a odhodlanie pri riešení týchto otázok, pretože ich rozhodnutia a kroky majú priamy vplyv na atmosféru v spoločnosti.

V tejto chvíli je kľúčové, aby sa viedla otvorená a konštruktívna diskusia, ktorá privedie k hľadaniu riešení. Rozprávanie s Ľuptákom môže byť jedným zo spôsobov, ako začať tento proces. Je to príležitosť nielen na pochopenie jeho názorov, ale aj na to, aby sa verejnosť zapojila do dialógu a prispela svojimi myšlienkami a návrhmi.

Váš rozhovor s Pavlom Ľuptákom môže byť dôležitým krokom k lepšiemu pochopeniu situácie a k hľadaniu cesty vpred. Je to príležitosť na to, aby sa hlas občanov stal súčasťou rozhodovacieho procesu a aby sa našli spôsoby, ako zabezpečiť, že násilie nebude riešením konfliktov v našej spoločnosti. Dúfam, že váš rozhovor prinesie svetlo do tejto zložitej problematiky a pomôže nájsť cestu k mierovej a bezpečnej budúcnosti pre všetkých.


Po atentáte na premiéra, ktorý sa udial pred 2 mesiacmi sa aktuálne dočkal pozornosti aj poslanec Pavol Ľupták. Násilie v spoločnosti, aké tu máme si osobne nepamätám. Dá sa to zvrátiť? Aj o tom sa budem rozprávať s Pavlom a ďakujem, že si prijal pozvanie…

Pýtala som sa aj:

Pavol. My sa poznáme viac ako 20 rokov a preto dovoľ, budem ti aj v tomto rozhovore tykať. S politikmi rozhovory nerobím. Ale táto situácia sa ma dotkla, pretože máme priateľský vzťah dlhé roky a vnímam ťa v prvom rade ako človeka. Až potom ako politika. Povedz, čo sa to presne stalo v ten osudný deň

Ako si ty vnímal atentát na premiéra? Skrslo ti v hlave, že je to začiatok niečoho, na čo sme neboli zvyknutí?

Veľa ľudí na internete vnášalo podozrenia, že premiér si atentát vymyslel.. zrealizoval, aby Smer vyhral voľby do europarlamentu. Čo si ty myslíš o takýchto rečiach? Resp. bol by si schopný pripraviť si samoatentát?

Podobné reči idú aj okolo atentátu na Trumpa. Vraj si to zorganizoval sám. Ako to vnímaš?
Stretol si sa už predtým s vyhrážkami na tvoju osobu? Ak áno, oznámil si to orgánom činným?
Požiadal si o zvýšenú ochranu?

Máš informácie o vyhrážkach aj čo sa týka poslaneckých kolegov?

Keď ťa mám na linke, chcem sa ešte spýtať. Veľa ľudí, ktorí volili poslancov z radov dnešnej koalície je sklamaných. Ja politiku do detailu nesledujem, ale vidím, že zvyšujete dane. Ty si vo finančnom výbore. Teraz vraj chystáte daň z výberov z bankomatov a prevodných príkazov. Najviac som si všimla k tejto téme hovoriť poslanca Maroša Viskupiča. Je to pravda? Resp. kde napríklad pán Viskupič načerpal tie informácie? Hovoria o tom aj iné opozičné strany…

Predvčerom boli rozsiahle výpadky internetu a aplikácií. Stáli lietadlá, banky, železnice. Vyzerá to, že svet je pretechnizovaný. Navyše vojna na Ukrajine neutícha. Mám priateľa, ktorý je aktuálne v Dánsku a tamojšia vláda vyzýva ľudí, aby si urobili zásoby na 3 dni. Priateľ doslova píše:

„Dánska vláda vydala usmernenia pre núdzovú pripravenosť prostredníctvom verejného oznámenia Národného úradu pre núdzové riadenie a ministra obrany 15. júna 2024. Domácnosti majú byť pripravené prežiť tri dni bez potravín, vody, plynu a elektriny. Tají nám niečo naša vláda alebo len nie sú informovaní? Na Slovensku nám nikto nič nepovedal, zatiaľ čo Dáni sa pripravujú už viac ako mesiac!“

Ešte sa vrátim k tomu osudnému dňu, keď ťa napadli v tvojom dome. Budeš schopný tú traumu spracovať? Nebojíš sa ďalších útokov? A ako to vníma tvoja manželka? Nevyčíta ti, že načo si išiel do politiky? Ty si to finančne nepotreboval…

ODznova


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.