28. septembra 2024

GP M. Žilinka pozastavil činnosť prokurátora JUDr. M. Šureka

GP M. Žilinka pozastavil činnosť prokurátora JUDr. M. Šureka

Zdielajte....

  • Pozastavenie funkcie prokurátora: GP M. Žilinka pozastavil činnosť prokurátora JUDr. M. Šureka. bol mu dočasne pozastavený z výkonu funkcie prokurátora Generálnej prokuratúry SR kvôli trestnému stíhaniu za zneužívanie právomoci verejného činiteľa.
  • Konzistentný postup: Rozhodnutie o pozastavení funkcie je v súlade s predchádzajúcimi prípadmi, kde bolo vedené trestné stíhanie za úmyselný trestný čin.
  • Aktuálne prípady: Momentálne je vedené trestné stíhanie proti piatim prokurátorom, z ktorých všetci majú dočasne pozastavený výkon funkcie.

Maroš Žilinka: VO VECIACH SLUŽOBNÉHO POMERU TRESTNE STÍHANÝCH PROKURÁTOROV POSTUPUJEM KONZISTENTNE

Dnešného dňa som dočasne pozastavil výkon funkcie prokurátora Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky JUDr. M. Š., ktorý je vyšetrovateľom Úradu inšpekčnej služby trestne stíhaný pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa spolupáchateľstvom, ktorého sa mal dopustiť v súvislosti s výkonom funkcie prokurátora.

Rozhodnutie o dočasnom pozastavení výkonu funkcie prokurátora je výlučne rozhodnutím vo veci služobného pomeru prokurátora a žiadnym spôsobom neprejudikuje výsledok trestného konania vedeného proti prokurátorovi.

Prokurátor, ktorému bol dočasne pozastavený výkon jeho funkcie, nemá počas tohto pozastavenia práva a povinnosti prokurátora a nesmie vykonávať funkciu prokurátora.

O dočasnom pozastavení výkonu funkcie som rozhodol tak, ako vždy doposiaľ, keď bolo proti prokurátorovi vedené trestné stíhanie pre úmyselný trestný čin.

Aktuálne je vedené trestné stíhanie pre úmyselné trestné činy proti piatim prokurátorom, pričom všetci z nich majú dočasne pozastavený výkon funkcie. Z toho v štyroch prípadoch som rozhodol o dočasnom pozastavení výkonu funkcie ja a v jednom prípade môj predchodca.

Maroš Žilinka – generálny prokurátor SR



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.