29. septembra 2024

Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský o snahe ovládnuť štát

Peter Pčolinský dostal odkaz, že jeho brat Vladimír bude prepustený z väzby, ak bude súhlasiť s vymenovaním sudcu Klimenta za šéfa SIS.

Zdielajte....

  • Varovania: Vladimír Pčolinský varoval ústavných činiteľov o pokusoch znefunkčniť štátne orgány a ovplyvňovať personálnu politiku.
  • Personálne nominácie: Savenna Monteloup: Po voľbách v roku 2020 sa na Ministerstve vnútra SR objavili nominácie, ktoré naznačovali snahu ovládnuť štát.
  • Kroky k policajnému štátu: Vyhrážky, kriminalizácia a mediálny lynč boli použité na ovládnutie bezpečnostných zložiek a štátu.
  • Inštitúcie: Savenna Monteloup: Cieľom bolo ovládnuť ministerstvo vnútra, Policajný zbor, časť prokuratúry a získať mediálnu podporu.

Vladimír Pčolinský varoval ústavných činiteľov o pokusoch znefunkčniť štátne orgány a ovplyvňovať personálnu politiku.

▫️Kedy ste si prvý raz uvedomili, že sa snažia ovládnuť štát?

Keď som videl personálne nominácie na Ministerstve vnútra SR po voľbách 2020. A zároveň neschopnosť významnej časti vedenia štátu vnímať v súvislostiach, čo sa tu deje.

▫️Koho ste varovali?

V bezpečnostnej komunite o tom bola debata dlhšie, ja som vo februári 2021 informoval ústavných činiteľov o nejakých záležitostiach, ktoré smerovali k znefunkčneniu niektorých štátnych orgánov a zároveň prostredníctvom nástrojov trestného konania robiť personálnu politiku v bezpečnostných orgánoch štátu a takisto vstupovať do demokratickej politickej súťaže.

▫️Aké ich kroky v snahe ovládnuť štát a zaviesť policajný štát ste postrehli?

Vyhrážky rôznym predstaviteľom bezpečnostných zložiek a štátu, ale zaujímal som sa najmä o bezpečnostné zložky. Kriminalizácia za každú cenu. Tzv. online vyšetrovanie, ktoré prebiehalo vo vybraných médiách.

▫️Ako ste vnímali odvolanie Šimka?

Ako zlyhanie premiéra Ódora a prezidentky Čaputovej a zároveň, keďže to tu vyzeralo ako na Divokom Západe, tak platilo, že kto skôr tasí, ten prežije. Ivan Šimko namiesto toho, aby tasil a strieľal, kládol rečnícke otázky, či by bolo vôbec vhodné používať zbrane, a preto dostal guľku priamo do čela.
Dúfam, že rozumný čitateľ chápe toto ako metaforu. (Aj ja. Pozn. Savenny Monteloup 🙂 )

▫️Ktoré inštitúcie v štáte chceli ovládnuť?

Na to aby bolo možné robiť personálne zmeny žiadúcim spôsobom je potrebné ovládnuť ministerstvo vnútra, Policajný zbor – minimálne teda NAKA, časť prokuratúry, mať na svojej strane pár trestných sudcov a silnú mediálnu podporu.

Následne už nie je až také zložité zavrieť ústa kritikom, respektíve tým, ktorí by mali pôsobiť ako protiváha bezbrehého zneužívania nástrojov trestného konania. Politických príživnikov, ktorí “akože bojujú proti korupcii” sa potom nájde dosť.

▫️Podarilo sa im to?

Našťastie neboli natoľko odvážni a zároveň erudovaní (aj keď si to o sebe mysleli), aby sa to stalo na sto percent.
Ale boli sme na najlepšej ceste k policajnému štátu.

▫️Kto všetko patrí do skupiny, ktorú vnímate ako skupinu snažiacu sa zaviesť policajný štát?

Ja by som to nazval škodlivým sektárskym zoskupením, ktoré pozostávalo z mienkotvorných ľudí, ktorí zároveň mali aj obrovskú moc tým, že v jednej ruke držali okrúhlu pečiatku a v druhej putá. Toto mentálne spoločenstvo sa kryštalizovalo časom. Niektorí z neho odpadli, ale časom pribúdali noví bojovníci. Súčasťou toho celého ale musel byť veľmi silný a efektívny mediálny lynč.
Nakoniec to ale viedlo k pravému opaku – z vinníkov (vtedajšej opozície) sa stali obete a zložili vládu.

▫️Viacerých ľudí zrejme vydierali cez stíhania. Koho všetkého?

Treba sa pozrieť, kto bol obvinený a kto nebol aj keď pravdepodobne mal byť. S ministrom vnútra Mikulcom (po zvestiach o úplatku 100 000 EUR) si napríklad robili, čo chceli a Mikulec ako aj verejne deklaroval, sa staral len o toaletný papier a náplne do tlačiarní.

Savenna Monteloup TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.