16. septembra 2024

Kauza Kováčik: Klamstvá Lipšica, Šúreka, Javorčíkovej a Kolíkovej

Kauza Kováčik: Klamstvá Lipšica, Šúreka, Javorčíkovej a Kolíkovej

Zdielajte....
  • Obhajoba Dušana Kováčika: Jeho obhajcovia dementujú zavádzajúce vyjadrenia prokurátorov a ďalších osôb v médiách a na politických protestoch.
  • Prepustenie na slobodu: Kováčik bol prepustený z väzenia, kým Najvyšší súd SR rozhodne o jeho dovolaní.
  • Obvinenia: Kováčik čelí obžalobe za činnosť pre zločineckú skupinu takáčovcov, ale jeho obhajca tvrdí, že existencia tejto skupiny nebola preukázaná.
  • Mimoriadne opravné prostriedky: Diskusia o nezákonnom technickom spise a použití paragrafov 363 a 194 na rozpustenie kauzy.

Obhajcovia Dušana Kováčika Erik Magál, Jakub Križan a Ján Kršiak dementujú zavádzajúce vyjadrenia prokurátorov Daniela Lipšica a Michala Šúreka v médiách, sudkyne a bývalej členky súdnej rady Kataríny Javorčíkovej na politickom proteste strán PS a Sas, ako aj klamlivé vyjadrenie ex-ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej v prípade dovolania a prepustenia bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika na slobodu, kde mu bol prerušený výkon trestu a následne Najvyšší súd SR bude rozhodovať o tom, či ostane na slobode alebo sa vráti do výkonu trestu.

Zavádzajúce vyjadrenia prokurátorov Daniela Lipšica a Michala Šúreka v médiách, sudkyne a bývalej členky súdnej rady Kataríny Javorčíkovej

V rozhovore sme sa taktiež venovali dianiu okolo nezákonného technického spisu č.80, ako aj úplnému rozpustenie kauzy Rozuzlenie mimoriadnymi opravnými prostriedkami paragrafmi 363 a 194, ako aj oprávneniu užívať status chráneného oznamovateľa, ak obvinenie bolo zrušené.


Rozhovory s Mimi Šramovou

Erik Magál, obhajca bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, vehementne odmieta zavádzajúce vyjadrenia prokurátorov Daniela Lipšica a Michala Šúreka, sudkyne Kataríny Javorčíkovej a bývalej členky súdnej rady Márie Kolíkovej. Na politickom proteste strán PS a SaS sa vyslovil proti týmto tvrdeniam. Kováčik bol prepustený z väzenia na slobodu do času, kým Najvyšší súd SR rozhodne o dovolaní. Tento mimoriadny opravný prostriedok podal aj minister spravodlivosti Boris Susko. Kováčik čelí obžalobe za činnosť pre zločineckú skupinu takáčovcov, ale jeho obhajca tvrdí, že existencia tejto zločineckej skupiny nebola preukázaná.

Zdroje:
(1) Obhajca Kováčika bojuje o záchranu bývalého špeciálneho …. .
(2) Bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika prepustili na slobodu.
(3) Kováčikov advokát potvrdil, že bývalého špeciálneho ….



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.