16. septembra 2024

Nočná mora Šimečku – odvolanie. Vyciciavali štátne fondy

Nočná mora Šimečku - odvolanie. Vyciciavali štátne fondy

Zdielajte....
  • Návrh na odvolanie: Premiér Robert Fico navrhne odvolanie Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR kvôli jeho aktivitám proti vláde a čerpaniu dotácií.
  • Podpora ministra: Minister životného prostredia Tomáš Taraba podporuje odvolanie Šimečku a kritizuje jeho správanie a vyjadrenia.
  • Kritika PS: Progresívne Slovensko je kritizované za radikalizáciu a šírenie dezinformácií.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) navrhne vládnej koalícii odvolávanie lídra opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Vyčíta mu zvolávanie protivládnych protestov a burcovanie verejnosti. Kritizuje ho aj v súvislosti s čerpaním dotácií z Fondu na podporu umenia (FPU) Nadáciou Milana Šimečku, na ktoré upozornila šéfka rezortu kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS). Ministerke zároveň vyjadril podporu v súvislosti s jej odvolávaním v parlamente.

„Najatá opozícia kričí len preto, lebo vedenie ministerstva kultúry prijíma personálne a manažérske rozhodnutia, ktoré v praxi znamenajú odstrihnutie rôznych, prepáčte, kultúrnych čudákov od štedrého zdroja verejného rozpočtu,“ skonštatoval. V tejto súvislosti skritizoval poberanie dotácií Nadáciou Milana Šimečku, ktorá podľa neho dostala od roku 2020 viac ako 650.000 eur. Tvrdí, že ide o finančné toky pre rodinu lídra PS Šimečku.

Tomáš Taraba: Vyciciavali štátne fondy

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) potvrdil, že plne podporuje odvolanie Michala Šimečku z pozície podpredsedu parlamentu a to nie primárne preto, že oklamal ľudí, že nič Šimečkovci nemajú s Nadáciou Milana Šimečku a v správnej rade sedí podľa Výročnej správy 2023 – Peter Šimečka. „Vyciciavali štátne fondy na jej podporu a je očividné, že prieťahy pri schvaľovaní zákona o Fonde na podporu umenia, ktorý robilo PS na Šimečkovu žiadosť v parlamente, robili aby si stihli ešte pod progresívnym vedením fondu rozdať peniaze na roky dopredu.

Šimečka má strach

Ako dôvod, ktorý uviedol na sociálnej sieti, pre ktorý Šimečka musí byť odvolaný je pre Tarabu Šimečkova posledná tlačovka, na ktorej povedal, že ak chce vláda upokojiť situáciu, treba odvolať dvoch ministrov. „Šimečka, ktorý má osobnú politickú zodpovednosť za vulgárne mítingy, ktoré od prvého dňa z frustrácie z prehratých volieb organizoval k vymysleným problémom, sa opäť vyhráža nepokojmi.“

Tvrdí, že Šimečka po atentáte na Róberta Fica chodil po chodbách parlamentu bledý ako stena, pretože sa bál, že ako lídrovi opozície sa mu z princípu odplaty môže stať to isté. Po atentáte dokonca vláde ponúkal 100 dní kľudu, ak prestane vyvíjať akúkoľvek činnosť v parlamente, teda ako predostrel Taraba: „Nebudeme vládnuť.“

PS ako zradikalizované hnutie

„Táto politicka bábka bez autority, ktorú si na čelo PS dosadili mimovládky. Musí byť po vyhrážkach, že ak nebude po jeho vôli, nebude pokoj, politicky izolovaný. Opozícia, ktorá na svojich vulgárnych a zradikalizovaných mítingoch vytvorila atentátnika Cintulu, musí sa od Šimečku dištancovať.

Kto sleduje tlačovky PS, musí vidieť, že čo téma, to šírenie bludov a hoaxov odtrhnutých od reality. Vo svojich radoch majú poslanca čo hajloval a platia asistenta čo Izrael vyhlásil za genocídny projekt. PS je zradikalizovaná strana a vladna koalícia nemá dôvod túto radikalizáciu živiť. Predseda strany šíriacej násilie bude na čele parlamentu,“ uzavrel svoj status minister životného prostredia T. Taraba.

Zdroje:
(1) Taraba: Šimečka je bábka bez autority | Hlavný Denník (hlavnydennik.sk)
(2) Premiér Fico navrhne koalícii odvolávanie podpredsedu parlamentu ….
(3) HNonline.sk – Fico navrhne vládnej koalícii odvolanie Šimečku. Je ….



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.