16. septembra 2024

Videa: Ukrajinci zničili most cez Sejm. Analytik Rusi už majú ďalší

Ukrajinci zničili most cez Sejm. Analytik Rusi už majú ďalší

Zdielajte....
  • Zničenie mosta: Ukrajinci zničili strategicky významný most cez rieku Sejm blízko mesta Gluškovo v Kurskej oblasti.
  • Dočasný most: Rusi vybudovali dočasný most cez rieku po zničení pôvodného mosta.
  • Útoky a obete: Ukrajina spustila masívny útok na Kurskú oblasť, čo viedlo k zraneniam a úmrtiam civilistov.
  • Evakuácia: Evakuácia obyvateľstva z postihnutých oblastí je teraz možná iba vodnou dopravou

V piatok ukrajinské jednotky zničili strategicky významný most cez rieku Sejm blízko mesta Gluškovo v Kurskej oblasti. Tento most spojoval územie ovládané Ruskom s územím pod kontrolou Ukrajiny. Najnovšie správy naznačujú, že Rusi vybudovali dočasný most cez rieku.

V sieti sa objavili zábery mosta v Kurskej oblasti, ktorý zničili ozbrojené sily Ukrajiny (AFU) úderom viacnásobného odpaľovacieho raketového systému HIMARS. Fotografie zverejnil Mash na Telegrame.

Prvá fotografia ukazuje mikrobus horiaci na moste po tom, čo ho zasiahli dva zásoby MLRS, v ktorých boli dobrovoľníci z Doneckej ľudovej republiky. Dvoch z nich sa nepodarilo zachrániť. Ďalší bol urgentne hospitalizovaný so zraneniami od šrapnelov a popáleninami.

V piatok ukrajinské jednotky zničili strategicky významný most cez rieku Sejm

Ako sa v publikácii dozvedela, o 30 minút neskôr ozbrojené sily Ukrajiny opäť narazili na most a zničili jedno z rozpätí, ktoré je zachytené na druhej fotografii. Výsledkom bolo, že časť okresu Glushkovsky, ktorý zahŕňa asi 30 osád vrátane Tetkina, Popovo-Lezhachi a Volfino, zostala bez prechodu. Kanál zdôrazňuje, že teraz je možné evakuovať obyvateľstvo z tohto územia iba vodnou dopravou.

Analytik a vojenský dobrovoľník Roman Alekhin predtým uviedol, že zničením mosta ozbrojené sily Ukrajiny pristúpili k realizácii plánu na obsadenie úseku Gluškovského okresu pozdĺž rieky Sejm.

Ukrajina spustila masívny útok na Kurskú oblasť ráno 6. augusta. Najprv ozbrojené sily Ukrajiny ostreľovali pohraničné mesto Sudža a potom zaútočili na štátnu hranicu. Vďaka tomu sa ukrajinskej armáde podarilo vstúpiť na územie Ruska a prevziať kontrolu nad množstvom osád. Podľa najnovších oficiálnych údajov k 12. augustu sa obeťami útokov stalo 12 civilistov, ďalších 121 ľudí bolo zranených.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.