16. septembra 2024

Video: “Vyšetrovateľku Gorily dobieha jej nezákonné konanie,”

TERAZ TAKTO: “Vyšetrovateľku Gorily dobieha jej nezákonné konanie,” hovorí advokátka J. Haščáka.

Zdielajte....
  • Odchod vyšetrovateľky: Martina Babacsová, tretia šéfka vyšetrovacieho tímu Gorila, odchádza do civilu. Vyšetrovateľku Gorily dobieha jej nezákonné konanie
  • Kritika vedenia: Babacsová kritizovala bývalé vedenie NAKA a Úradu špeciálnej prokuratúry za dvojtvárny postoj k prípadu Gorila.
  • Nález Ústavného súdu: Ústavný súd zistil pochybenia ÚŠP pri prehliadke v Digital Parku a zadržiavaní korešpondencie z väzby.
  • Vyjadrenie advokátky: Advokátka Miroslava Petrovičová tvrdí, že väzba mala byť prostriedkom nátlaku na Jaroslava Haščáka.

TERAZ TAKTO: “Vyšetrovateľku Gorily dobieha jej nezákonné konanie,” hovorí advokátka J. Haščáka. Uteká z polície? V poradí tretia šéfka vyšetrovacieho tímu Gorila Babacsová na konci augusta odchádza do civilu. Rozhodnutiu vyšetrovateľky Martiny Babacsovej skončiť v polícii predchádzala séria sťažností na to, že má v tíme málo ľudí a že ju nadriadení dehonestujú. “Pani Babacsová poukázala na dvojtvárny postoj bývalého vedenia NAKA aj Úradu špeciálnej prokuratúry.

Vyšetrovateľku Gorily dobieha jej nezákonné konanie

Navonok hovorili o Gorile, že je to profilová kauza, ktorú treba vyšetriť. Ale dovnútra komunikovali, že to treba zastaviť. Že zbytočné na to alokovať ďalšie personálne kapacity, lebo podozrenie sa nepotvrdilo. Bola to vlastne mediálna hra,” konštatuje advokátka Jaroslava Haščáka Miroslava Petrovičová, ktorá podrobne opísala kontext teatrálneho zadržania šéfa skupiny Penta Investments, okolnosti výkonu jeho väzby, ale aj nálezy Ústavného súdu, kde ústavní sudcovia prišli k záveru, že ÚŠP pochybil vo veci prehliadky v Digital Parku v decembri 2020, v zadržiavaní korešpondencie z väzby a že dochádzalo k prieťahom v konaní.

“Ja som presvedčená, že väzba mala byť prostriedkom nátlaku na pána Haščáka. Aj vzhľadom na to, že tesne po zadržaní dostal ponuku od Daniela Lipšica. Že ak bude spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní, tak s ním bude miernejšie zaobchádzané,” vysvetľuje M. Petrovičová. O prešľapoch vyšetrovateľky Babacsovej aj o tom, ako bude ďalej pokračovať kauza Gorila hovorila v relácii TERAZ TAKTO advokátka Miroslava Petrovičová.

TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.