16. septembra 2024

Zelenskij na ceste do Moskvy ?

Zdielajte....
  • Strategické rozhodnutia: Zelenskij má obmedzené zálohy a musí sa rozhodnúť medzi ofenzívou na Kursk alebo stabilizáciou Donbasu.
  • Ukrajinská ofenzíva: Ukrajinské jednotky údajne prenikli až 10 km od hraníc Ruska a obsadili energetické zariadenie v meste Sudža.
  • Ruská reakcia: Ruské sily začali útočiť na Donbase a obsadili niekoľko miest vrátane Torecka.
  • Kritika: Nezávislí analytici kritizujú, že vojenské operácie plánujú herci namiesto generálov.

Podľa toho, čo sa píše a aké obrázky „horiacich mostov“ sa publikujú v „našich“ médiách to tak vyzerá. Americký ISW podporuje informácie údajmi o prieniku jednotiek na prieskum bojom do hlbky až 10 km od hraníc Ruska. Špeciálne komandá SBU obsadili dokonca energetické zariadenie v 4 tisícovom mestečku Sudža. Ukrajinskí analytici smelo odhaľujú svoj plán na obsadenie jadrovej elektrárne pri Kursku. Slovom, optimizmom ukrajinské médiá nešetria.

Dobrodružtvo pri Kursku môže prísť Zelenského veľmi draho.

Nezávislí analytici však prinášajú trochu rušivé tóny do tejto selanky. Velenie 46. brigády OS UA oznamuje, že New York, pôv. ukrajinský Novgorod kompletne prešiel do rúk Ruska. OS RF vstúpili do mesta Toreck z dvoch strán a tiež do obcí Gorodovka a Novogorodovka. Rusi po začiatku ukrajinskej angažovanosti pri Kursku začali na Donbase útočiť všetkými smermi. Posiňujú pozície v Ugledare, Pokrovsk berú do klieští. Ukrajinci pred Rusmi evakuujú Selidovo a Mirnograd. Ruské sily vstúpili na diaľnicu Konstantinovka-Ugledar….

Dobrodružtvo pri Kursku môže prísť Zelenského veľmi draho. Riskantný krok za použitia záloh mal odlákať Rusov z Donbasu. Nepodarilo sa. Rusi v Donbase zostali a ďalej rýchlejšie napredujú. Zelenskému zostali už iba dve záložné brigády. V stave krajnej núdze bude musieť rozmýšľať, čo ich použije pri „ofenzíve“ na Kursk alebo pri stabilizácii Donbasu.

Tak to chodí, keď rozhodujúce slovo pri plánovaní vojenských operácii nemajú generáli, ale herci….

Autor: trikopce



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.