16. septembra 2024

Video: Šimečkovi je do plaču – Ministerku kultúry neodvolali!

Šimečkovi je do plaču - Ministerku kultúry neodvolali

Zdielajte....
  • Neúspešné odvolanie ministerky: Poslanci Národnej rady SR neboli uznášaniaschopní pri druhom pokuse začať mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej.
  • Dôvody odvolania: Opozícia kritizuje Šimkovičovú za personálne zmeny v Slovenskom národnom divadle a Slovenskej národnej galérii, ako aj za ohrozenie rekonštrukcií pamiatok a verejnoprávnych médií.
  • Odloženie schôdze: Schôdza bola odložená na stredu 21. augusta o 11:30 h.

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky nezískali v utorok kvórum ani pri druhom pokuse o zahájenie mimoriadnej schôdze na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, nominantky SNS. V rokovacej sále bolo prítomných iba 60 poslancov. Preto podpredseda Národnej rady SR, poverený riadením parlamentu, Peter Žiga z Hlas-SD, presunul začiatok schôdze na stredu 21. augusta o 11:30 hod.

V utorok sa poslanci Národnej rady Slovenskej republiky stretli s problémom dosiahnutia kvóra potrebného na začatie mimoriadnej schôdze, ktorej cieľom bolo prerokovať možné odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Napriek tomu, že to bol už druhý pokus, v rokovacej sále sa zúčastnilo iba 60 poslancov, čo je menej než je potrebné. V dôsledku toho podpredseda parlamentu Peter Žiga, ktorý bol poverený riadením schôdze, rozhodol o jej odložení na nasledujúci deň.

Peter Žiga z Hlas-SD, presunul začiatok schôdze na stredu 21. augusta o 11:30 hod.

Tento krok môže mať rôzne dôsledky, ako napríklad posunutie dôležitých rozhodnutí alebo zvýšenie politickej napätosti. Avšak, poskytuje tiež viac času na diskusiu a prípravu argumentov pre obidve strany. Schôdza bola naplánovaná na stredajšie dopoludnie, kedy sa očakáva, že poslanci sa opäť pokúsia o jej začatie a efektívne prerokovanie predložených bodov.


eReport

Mimoriadnu schôdzu s návrhom na odvolanie Šimkovičovej iniciovali opoziční poslanci. Vyčítajú jej okrem iného personálne zmeny v Slovenskom národnom divadle (SND) a Slovenskej národnej galérii (SNG). Opozícia tvrdí, že Šimkovičová rozkladá verejnoprávne médiá, verejnoprávne fondy, ohrozuje rekonštrukcie pamiatok či erbové kultúrne inštitúcie.

Zdroj



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.