16. septembra 2024

Ďalšie bludy Denníka N – Nevyšetriteľný prípad?

David Lindtner bol obžalovaný z iného skutku, než z akého bol obvinený

Zdielajte....
  • Obžaloba: Savenna Monteloup: David Lindtner bol obžalovaný z iného skutku, než z akého bol pôvodne obvinený.
  • Dôkazy: Obžaloba stála na tvrdeniach dvoch kajúcnikov, pričom dôkazy a svedectvá v prospech Lindtnera boli ignorované.
  • Vyšetrovanie: Vyšetrovateľ nedodržal pokyny prokurátora, čo mohlo ovplyvniť výsledok vyšetrovania.
  • Väzba: Lindtner bol nezákonne držaný vo väzbe viac ako 200 dní, za čo sa Slovenská republika ospravedlnila.

Savenna Monteloup: Denník N napísal, že potom, čo sudca Špecializovaného trestného súdu odmietol obžalobu na Davida Lindtnera, už sa verejnosť nikdy nedozvie, ako to bolo s jeho obvineniami.

Tak po prvé: David Lindtner bol obžalovaný z iného skutku, než z akého bol obvinený.

Predstavte si, že Vás obvinia, že ste ukradli Horalku v Lidli v Trnave… Vy dokážete, že do Trnavy nikdy nechodíte… a zrazu ste obžalovaný z ukradnutia bicykla v predajni bicyklov v Hlohovci. Tak presne toto (až na to, že nešlo o horalky a bicykle) sa stalo Davidovi Lindtnerovi.

Nevyšetriteľné? Podľa mňa sa dá poľahky vyšetriť, kto na špeciálnej prokuratúre pri písaní obžaloby možno urobil „chybičku“.

Či? Obžaloba stála na tvrdeniach dvoch kajúcnikov. Sklenka a Repáková. Že David Lindtner ponúkal OČTK dôkazy o svojej nevine a ostatní svedkovia vypovedali inak než vyvolení kajúcnici?

S tým sa OČTK nijak nevyrovnali. Dôkazy odmietli. Svedectvá nezvážili, nekomentovali, nechali tak.

Pri tom zákon im tuším ukladá postupovať inak a skúmať prípad v prospech aj v neprospech obvineného.

Aj toto konanie OČTK sa dá tuším vyšetriť… Či?

Obžaloba nešpecifikuje, čo mal Lindtner konať… veď načo napísať, za aké konkrétne konanie Lindtnera špeciálna prokuratúra obžalovala, že áno? Mal pôsobiť na kajúcničku. Ale kde, ako, akým smerom, čo mala urobiť… to se z obžaloby nikdo nedoví, ty muj kvítku medový…

Prokurátor dal počas vyšetrovania pokyn vyšetrovateľovi, aby boli ustálené spisové značky v rámci kauzy Carlton a aby boli vypočutí ich účastníci.

Keby tak vyšetrovateľ urobil, zistil by, že ľudia v prospech ktorých mal David Lindtner údajne konať nevieme čo, ani ho nepoznajú a prvý krát s úžasom počuli jeho meno až keď za ich kauzu rovno sedel vo väzbe vyše 200 dní. Nezákonne.

Ani toto podivné odloženie pána Lindtnera do väzby senátom 5T sa nedá vyšetriť, milý Denník N a vážené OČTK?

Slovenská republika sa zaň pánovi Lindtnerovi ospravedlnila…

Začnite teda vyšetrovanie a obžalobu pána Lindtnera vyšetrovať, nech sa aj Denník N dozvie, ako to so stíhaním Davida Lindtnera bolo naozaj.

Ďakujeeem.

Savenna Monteloup TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.